Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Παμφωκικό συλλαλητήριο για την υγεία αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου στην Άμφισσ

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα ενώνει τις δυνάμεις της με το λαό της Φωκίδας και όλους τους φορείς της περιοχής, και θα συμμετάσχει αύριο Παρασκευή 3 Απριλίου στην Άμφισσα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κεχαγιά, στο Παμφωκικό συλλάλητήριο για την υπεράσπιση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου Άμφισσας και του Κέντρου Υγείας Ιτέας.


Οι απάνθρωπες καπιταλιστικές μνημονιακές πολιτικές που επέβαλλε τα τελευταία 5 χρόνια στην χώρα μας η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., σε στενή συνεργασία με όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, έχουν οδηγήσει, μεταξύ άλλων, και στην πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, στην υγειονομική γενοκτονία και στην παράδοση της περίθαλψης του λαού στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και συγκεκριμένα η κομβική επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος απέναντι στους γύπες των αγορών, είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την δραματική υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.

Αυτή η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει στις ελλείψεις και στις συνεχιζόμενες διαθεσιμότητες προσωπικού, στη μη κάλυψη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στις ελλείψεις στην κάλυψη βασικών εφημεριών, στις συνεχιζόμενες περικοπές και στην υπολειτουργία κλινικών, στις έντονες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και κλίνες, στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων, στην πολιτική χρηματοδοτικής λιτότητας στις νοσοκομειακές δαπάνες, και τελικά στην εγκληματική υποβάθμιση και απαξίωση της παρεχόμενης περίθαλψης σε όλη τη χώρα και στη Φωκίδα, που έχει στοιχίσει τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Όσο η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να εξυπηρετεί το τοκογλυφικό δημόσιο χρέος προς τους δανειστές, όσο διαιωνίζουμε την καταστροφική σχέση υποτέλειας με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, τόσο θα συνεχίζουν να μην υπάρχουν χρήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και την παιδεία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει. Χωρίς ρήξη με τους τοκογλύφους δανειστές, χωρίς σύγκρουση με τους δήθεν εταίρους μας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε., δεν είναι δυνατή η ακύρωση των δολοφονικών πολιτικών των μνημονίων που καταστρέφουν και τον κλάδο της υγείας.

Απέναντι σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, αλλά κυρίως όλος ο πληθυσμός του Νομού που κάνει χρήση των υπηρεσιών υγείας, πρέπει να δώσουμε δυναμικές κινηματικές απαντήσεις, με αρχή το αυριανό συλλαλητήριο..

-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.
-ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ.
-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου