Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Άστατος ο καιρός μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή

Κυριακή των Βαΐων με βροχές και συννεφιά
Άστατος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων, με αυξημένη συννεφιά. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και το βραδύ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στις βορειότερες περιοχές βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Δευτέρα 06-04-2015
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και στα κεντρικά. Εξασθένηση των φαινόμενων στα δυτικά από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια. Από το απόγευμα θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Μεγάλη Τρίτη 07-04-2015
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Μεγάλη Τετάρτη 08-04-2015
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές ενώ τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Μεγάλη Πέμπτη 09-04-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου