Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι ΗΠΑ φοβούνται πως θα γίνουν Ελλάδα!

Πρόκειται για μια καμπάνια της Public Notice του οργανισμού που έχει αναλάβει να ενημερώνει τους αμερικανούς πολίτες για οικονομικά θέματα που τους αφορούν. 
Η Public Notice αποφάσισε λοιπόν να κατακλείσει την αμερικανική πρωτεύουσα με διαφημίσεις που έχουν αναρτηθεί σε μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και σε στάσεις λεωφορείων που γράφουν « Επόμενη στάση: Ελλάδα – Μην αυξάνετε το όριο χρέους χωρίς να μειώνετε τις δαπάνες», ενώ υπάρχει και μια ακόμη παραλλαγή του σλόγκαν που αναφέρει «αν αυξάνετε το όριο χρέους χωρίς να περιορίζετε τις δαπάνες θα ζήσετε τη δική σας ελληνική τραγωδία»

Στέλνει την Μπιρμπίλη πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι

Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι στέλνει ο πρωθυπουργός την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και είναι θέμα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η τοποθέτηση της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο διορισμός της κυρίας Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ- με τα τόσα προνόμια- έχει  εξαγριώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-που..

Συνάντηση Βενιζέλου και Τσόνογλου για τη ΔΟΥ Θήβας

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η βουλευτής του νομού για να παραμείνει η ΔΟΥ Θήβας ως έχει και να εξαιρεθεί του σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών περί συγχωνεύσεων των ΔΟΥ σε όλη την επικράτεια.
Ειδικότερα, σε σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κο Ε. Βενιζέλο που πραγματοποιήθηκε ανέλυσε τους λόγους και ανέπτυξε τους ισχυρισμούς που επιβάλλουν τη διατήρηση της ΔΟΥ Θήβας ως έχει, λόγω και της πληθώρας των υποθέσεων των φορολογουμένων πολιτών όλης της επαρχίας Θήβας

Η Χαλκίδα γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή.

Γνωστοποιείται στον ευσεβή Χαλκιδαϊκό λαό ότι την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 και ώρα 9 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερή Αγρυπνία με την ευκαιρία της μνήμης της ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής, κατά την οποία θα λάβει χώρα η ενθρόνηση της θαυματουργής Ιερής Εικόνας Της στο Λιτανευτικό Προσκυνητάριό Της και θα ψάλλουν τα Εγκώμια Της.
Στην Ιερή Αγρυπνία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.
Καλούνται οι φιλέορτοι χριστιανοί να προσέλθουν, να συμπροσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία της Πολιούχου Αγίας μας.

Τα ψέματα και οι αριθμοί....

Όσο η χώρα βυθίζεται στο σκοτάδι, τόσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της πολιτικής απάτης που διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε βάρος των συναδέλφων του και, βεβαίως, της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να περάσουν τα οδυνηρά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου.
Στο Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε παραθέσει στοιχεία για την πορεία του χρέους τόσο στην υποθετική περίπτωση που τα μέτρα δεν περνούσαν, όσο και με βάση την επίδραση που εκείνα θα είχαν, εφόσον εφαρμοστούν. 
Ας δούμε τους αριθμούς:

Έτοιμο το ενιαίο μισθολόγιο "δίνεται" στην δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα ...

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, πίσω από το επιχείρημα της δικαιοσύνης και της προσέγγισης των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα, θα έχει και δημοσιονομικό όφελος 920 εκατ. ευρώ που προκύπτει από... την εφαρμογή του μόνο για φέτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο σύστημα μισθών η συγχώνευση των 103 διαφορετικών επιδομάτων που δίνονται σήμερα σε δύο (το επίδομα σπουδών και το οικογενειακό επίδομα) θα γίνει σταδιακά σε έναν ορίζοντα χρόνου διετίας. Το πριμ παραγωγικότητας θα ανταποκρίνεται πλέον στον τίτλο του, και θα αποδίδεται μετά από αξιολόγηση. Διαβάστε τι προβλέπει....

Άμεσα με τροπολογία η κατάργηση φορέων του δημοσίου

Άμεσα και με τη μορφή τροπολογίας θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η Κυβέρνηση για τους φορείς του δημοσίου, που θα καταργηθούν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. ,
«Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους».

Παπαρήγα: Αναπόφευκτη η επιλεκτική χρεοκοπία

Δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής της χρεοκοπίας επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι μόνη διέξοδος από την κρίση είναι «η αποδέσμευση από την ΕΕ και η λαϊκή εξουσία».
«Χρεοκοπία θα υπάρξει είτε είναι επιλεκτική είτε δεν θεωρηθεί χρεοκοπία», εκτίμησε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι ο λαός δεν θα πάθει τίποτα περισσότερο απ' όσα έχει πάθει, ενώ δεν απέκλεισε η κρίση χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη να οδηγήσει σε δύο-τρία χρόνια σε διάλυση και της ΟΝΕ.

Αισιοδοξία Παπανδρέου για το μέλλον της Ελλάδας

Υπερήφανος για την Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού, με συλλογική προσπάθεια, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μας και συνδέοντάς τον με την ανάπτυξη, με δουλειές, με τον ποιοτικό τουρισμό, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από την Κω.
«Αυτή είναι η Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού. Στην Ευρώπη, για μια σίγουρη πορεία. Στην Ελλάδα, σε κάθε γωνιά, για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια παραγωγική και δημιουργική χώρα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Οι λύσεις που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα

Στην ιταλική πρωτεύουσα συναντώνται εκ νέου σήμερα οι εκπροσώπων των πιστωτριών τραπεζών και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) και σύμφωνα με με το Reuters οι λύσεις που εξετάζονται ριζοσπαστικές προτάσεις για τη διάσωση της Ελλάδας.

Το πρακτορείο μεταδίδει πως οι προτάσεις που εξετάζονται περιλαμβάνουν μία δραστική μείωση του χρέους της, τη στήριξη των τραπεζών και μία έμφαση στην προώθηση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Απόφαση σωτηρίας μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Θα πρέπει να θεωρείται οριστικό. Η επόμενη έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ορίζεται για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα ή την Τρίτη το βράδυ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι τεχνικές επιτροπές οι οποίες ανέλαβαν να προετοιμάσουν το κόνφερανς, μετά από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Νέο κύμα αναλήψεων

Πολύς είναι ο κόσμος ο οποίος στέκεται μπροστά στο γκισέ και ζητά επιμόνως να σηκώσει όλες τις οικονομίες για να τις «διασφαλίσει» στο... στρώμα του. Mε βάση στοιχεία των τραπεζών που θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ το κύμα των αναλύψεων σήμερα ήταν έντονο.
Κανείς λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει που να δικαιολογεί μαζική φυγή καταθετικών κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό το μήνυμα προσπαθεί να επικοινωνήσει από χθες το μεσημέρι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θέλοντας έτσι να ανακόψει το νέο κύμα αναλήψεων που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες. Πολύς είναι ο κόσμος ο οποίος στέκεται μπροστά στο γκισέ και ζητά επιμόνως να σηκώσει όλες τις οικονομίες για να τις «διασφαλίσει» στο... στρώμα του.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ πρόγνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται έως την Τρίτη (19/7/2011) και μικρή υποχώρηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από την Τετάρτη(20/7/2011).
Αναλυτικότερα οι μέγιστες τιμές ανά ημέρα και περιοχή θα είναι :
Παρασκευή 15/7/2011
Μακεδονία-Θράκη: 38-39 βαθμοί κελσίου.
Δυτική Ελλάδα: 38 βαθμοί κελσίου.
Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-ανατολική Πελοπόννησος: 38-39 βαθμοί κελσίου.
Σάββατο 16/7/2011

Συνελήφθη 62χρονος μετά από συνεύρεση με ….φοράδα !

Σε σύλληψη ενός 62χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές από τη Βρετανία αφού ήρθε στα χέρια τους σοκαριστικό βίντεο με τη σεξουαλική συνεύρεση του πρώτου με ένα άλογο.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Τζον Ρόμπερτ Μέστερ έχει κατηγορηθεί για κτηνοβασία τα τελευταία 10 χρόνια, ανακοίνωσε η αστυνομία. Αυτή τη φορά κακοποίησε μια καθαρόαιμη φοράδα.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Τώρα μας λένε ότι τα 8 ποτήρια νερού μπορεί να είναι επικίνδυνα...

«Επικίνδυνος μύθος» τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα! Τα οφέλη από την κατανάλωση άφθονου νερού έχουν διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε όσοι ακολουθούν τις επίσημες συστάσεις και πίνουν 6-8 ποτήρια την ημέρα μπορεί να βλάπτουν τον εαυτό τους, υποστηρίζει μια βρετανίδα γιατρός.
Όπως γράφει στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), οι συστάσεις αυτές «όχι μόνο είναι ανοησίες, αλλά ανοησίες που έχουν καταρριφθεί πλήρως».

ΔΕΗ: Οι εταιρείες που πέρασαν στη 2η φάση για το φ/σ της Κοζάνης


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας Εξεύρεσης Μακροχρόνιου Στρατηγικού Εταίρου για την κατασκευή και λειτουργία ενός Φ/Β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος περίπου 200MW στο Νομό Κοζάνης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία αφορά επίσης στην κατασκευή και λειτουργία ενός εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταικών συστημάτων αλλά και στην από κοινού ανάπτυξη και άλλων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή.

Σε δημόσια κτήρια η στέγαση των υπηρεσιών. Ακυρώνεται η μεταφορά του Δήμου Χαλκιδέων στο κτήριο της Ληλαντίων;

Εντολή προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες της χώρας να διερευνήσουν τις δυνατότητες για τη στέγαση των υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια έχει δώσει το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου. Με αφορμή τα προβλήματα στέγασης της ΔΟΥ Ζακύνθου.
Ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες να αναζητήσουν χώρους δημοσίων κτηρίων που εκκενώνονται λόγω συγχώνευσης υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων μετά την έναρξη της εφαρμογής του “Καλλικράτη”.

«Στα κάγκελα» οι «γαλάζιοι» βουλευτές για την πρωτοβουλία του ...πορφυρογέννητου!

Σοβαρή ενδοκοινοβουλευτική αναταραχή έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΝΔ, με αφορμή την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο βουλευτής του κόμματος και τομεάρχης Περιβάλλοντος Κυρ. Μητσοτάκης να επιστρέψει το αυτοκίνητο που του έχει διαθέσει η Βουλή,
στο πλαίσιο των βουλευτικών προνομίων των οποίων τυγχάνει αλλά και να ζητήσει την εξαίρεσή του από την καταβολή της αποζημίωσης για τις παραστάσεις στις κοινοβουλευτικές επιτροπές –οι οποίες, μετά τις τελευταίες αποφάσεις με διακομματική στήριξη, θα μειωθούν περαιτέρω, από τα 245 στα 150 ευρώ.

Ο Ιερώνυμος καλεί τους επιχειρηματίες να «σταθούν στο πλευρό του λαού»

Ως μήνυμα προς όλους μόνο μπορεί να διαβαστεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τους επιχειρηματίες, να σταθούν αρωγοί και προστάτες για την αναζωογόνηση της οικονομίας της πατρίδας μας .  Ερώτημα δικό μας τι γνωρίζει περισσότερο ο Αρχιεπίσκοπος ώστε να κάνει αυτή την επιστολή; Πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση της χώρας;
Ο αρχιεπίσκοπος, επικαλείται τα αισθήματα φιλοπατρίας, γενναιοδωρίας, αλλά και αυταπάρνησης, ώστε οι επιχειρηματίες να προστρέξουν στο πλευρό του "χειμαζόμενου" από την οικονομική κρίση ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα η επιστολή του αρχιεπισκόπου έχει ως εξής :

Ενοχλημένος ο Βαρδής από τις στενές επαφές Παπανδρέου-Λάτση

Στο κόκκινο η αγωνία για τα stress tests των τραπεζών τα αποτελέσματα των οποίων πρόκειται να ανακοινωθούν τη Παρασκευή.

Οι κακές γλώσσες λένε πως αυτό το «στρες» ήταν ο δεύτερος λόγος που οδήγησε τον Βαρδή να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο.

Διοικητής του ΙΚΑ χωρίς πτυχίο...

«Πέσανε» τα μικρόφωνα το πρωί στην εκπομπή του Αυτιά στο Alter όταν αποκαλύφθηκε ότι ο διοικητής του ΙΚΑ , του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο!

Όπως εξελισσόταν η ... συζήτηση μεταξύ του Γ. Ρωμανιά και του Ν. Νικολόπουλου, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ κατήγγειλε ότι το ΙΚΑ δεν έχει προσλάβει ακόμη τους επιτυχόντες πτυχιούχους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ παρά το γεγονός ότι εμφανίζει τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Ήταν προμελετημένο το έγκλημα ...

Αίσθηση έχει προκαλέσει η συνέντευξη που κυκλοφόρησε από το περιοδικό «Επίκαιρα», που δημοσίευσε συνέντευξη στον Θανάση Αυγερινό ο ομογενής βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Ιβάν Σαββίδης, που... παλαιότερα το όνομά του έπαιξε και για αγορά μετοχών της ομάδας του ΠΑΟΚ, αποκαλύπτει ότι ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα 25 δις ευρώ πριν το ΔΝΤ, ως πρώτη δόση, αλλά η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν το άφησαν..

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αύξηση 400% (!) στον φόρο εισοδήματος φέρνει η μείωση του αφορολόγητου ποσού - Ποιοι χάνουν εισόδημα με την αύξηση της παρακράτησης από 1ης Ιουλίου

Αύξηση – σοκ στον φόρο της παρακράτησης φέρνει σε 5,5 εκατ. φορολογούμενους η μείωση του αφορολόγητου ποσού στα 8.000 ευρώ.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 12.000 ευρώ θα εισπράτουν μικρότερο μισθό από τον επόμενο μήνα αφού ο φόρος πουκαλούνται να πληρώσουν στην Εφορία είναι αυξημένος έως και 400%!Ενώ μέχρι πέρυσι οι «μικροί» της φορολογικής κλίμακας δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρου, φέτος με το «έκτακτο» πακέτο των μέτρων καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο ετήσιο φόρο από 100 έως και 400 ευρώ.

Αντ. Μεσσηνίας: Σε αναγκαστική παραίτηση μετά την... απευθείας ανάθεση

Τηλεφωνική παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη σήμερα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, μετά τη χθεσινή αποχώρησή του από το περιφερειακό συμβούλιο, όταν ο περιφερειάρχης ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος για τα έργα αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Η... απευθείας ανάθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Τατούλης αντέδρασε έντονα όταν ο Χρήστος Μαλαπάνης, στην εισήγησή του, έκανε... απευθείας ανάθεση του έργου στην Κοινοπραξία «Μορέας», που κατασκευάζει την Εθνική Τρίπολη-Μεγαλόπολη-Καλαμάτα.

Συλλαλυτήριο από το ΠΑΜΕ Αλιβερίου...

Το ΠΑΜΕ περιοχής Αλιβερίου απευθύνει κάλεσμα στο Συλλαλητήριο την Τετάρτη 20 Ιουλίου, μπροστά από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 7.30 μ.μ.Στην ανακοίνωση κάλεσμα το ΠΑΜΕ αναφέρει:
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες, νεολαία και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.α., Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.

Οι 10 οικοτουριστικές διαδρομές που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ είναι και αυτοί των Κοτυλαίων της Κύμης

Δέκα έργα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, βρίσκονται αυτή τη χρονική περίοδο είτε σε φάση δημοπράτησης είτε σε φάση υπογραφής σύμβασης και έναρξης εργασιών, και έχουν ως φορέα πρότασης και υλοποίησης τον ΕΟΤ. 
Στοιχεία για τα έργα αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή, από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτή της ΝΔ, Διονυσίας Αυγερινοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να ενημερωθεί, ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον οικολογικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό.

Κλείνουν καταστήματα του ΟΤΕ οι Γερμανοί !!

Πριν προλάβουν καλά, καλά να πάρουν στα χέρια τους το 40% οι Γερμανοί ενημέρωσαν ότι θα κλείσουν περίπου 80 OTEshop και 60 σημεία εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ελλάδα.
Τα σημεία πώλησης δεν είναι καταστήματα, αλλά τα σημεία όπου απλά οι πολίτες μπορούν μέχρι σήμερα να πληρώνουν τους λογαριασμούς και απασχολούν ως ένα άτομο.
Τα ΟΤΕshop θα κλείσουν κυρίως σε νησιά και τουριστικές περιοχές, όπου ήδη έχουν κλείσει άλλα 130.

Εκατομμύρια σε ΜΚΟ για να σώσει τον… Ινδικό Ωκεανό!

Ο «χορός» εκατομμύριων ευρώ σε ανύπαρκτες και απίθανες ΜΚΟ κρατάει χρόνια, περίπου από τη δεκαετία του '90. Στην πραγματικότητα κανένας εκ των βουλευτών και οι περισσότεροι από τους πολίτες δεν εξεπλάγησαν στο άκουσμα του κατα τα άλλα υπέρογκου ποσού των 100.000.000 ευρώ που διατέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ( κυρίως την τελευταία δεκαετία) σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που είτε υπήρχαν μόνο στα χαρτιά, είτε το αντικείμενό τους δεν είχε καμία συνάφεια με την Ελλάδα- κυρίως με την ελληνική πραγματικότητα.

Ενδεικτικά, την περίοδο 1999 - 2003 οι ΜΚΟ 68.971.978 ευρώ, ενώ μόνο το 2007 εβδομήντα πέντε ΜΚΟ πήραν από το Υπουργείο Εξωτερικών το αστρονομικό ποσό των 9.513.922,99 ευρώ.

Le Monde: «Μας κυβερνούν παιδάκια, δεν υπάρχουν ηγέτες»

Δριμεία κριτική ασκούν στους ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ με άρθρα τους τη Τρίτη η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και η βρετανική «Financial Times», κατηγορώντας τους για ανευθυνότητα και ολιγοψυχία μπροστά στην ανάγκη να λάβουν γενναίες αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Σε άρθρο της με τίτλο: «Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν», η «Le Monde» αναφέρει μεταξύ άλλων, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Τα Νέα», ότι «η κατάσταση απαιτεί ενηλίκους και ενήλικοι δεν υπάρχουν, ούτε στην Ουάσιγκτον, ούτε στις Βρυξέλλες».

Ψέμα - ψέμα μας πήγε στη χρεοκοπία και ποιεί τη νήσσαν!

Θα πληρώσει για το έγκλημά του ο Παπακωνσταντίνου; 
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού στο α' εξάμηνο του 2011 αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο το απίστευτο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου!
Σχεδόν κατά 50% διευρύνθηκε η «μαύρη τρύπα» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, μέσα σε ένα μόλις μήνα: από 3,2 δισ. ευρώ το Μάιο σε 4,53 δισ. τον Ιούνιο! Η απόκλιση αυτή αναδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το γεγονός ότι οι βασικές παραδοχές του προϋπολογισμού που συνέταξε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν πλασματικές.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Real estate Όλη η Χώρα !

-Καζίνα, εμπορικά, κέντρα διασκέδασης, ελικοδρόμια οι νέες χρήσεις
-Σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επενδυτών
Ένα εθνικό real estate, κομμένο στα μέτρα των επιχειρηματιών προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, επιβάλλοντας κανόνες δόμησης και χωροταξίας ευνοϊκότερους ακόμη και από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων.

Η χώρα Ελλάς και ο χώρος Ελλάς

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Μέσα σε 4 χρόνια, σε μια χώρα 16 εκατομμυρίων κατοίκων, πούλησε, ξεπούλησε 14.000 ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις. Ήταν η διαβόητη «Treuhand», το ταμείο - εταιρεία των αποκρατικοποιήσεων της ενοποίησης των Γερμανιών. 
 Είχε υπολογίσει 900 δισ. δολάρια κέρδος και άφησε πίσω της 172 δισ. δολάρια ζημία. Άφησε, όμως, και 2.500.000 ανέργους (σε πληθυσμό 16 εκατ.), αποβιομηχάνισε τεράστιες περιοχές και χρέωσε στην «αριστερά» τη δολοφονία του επικεφαλής της εταιρείας, Ρόβεντερ...

Μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού !!

Η μείωση του λειτουργικού κόστους, ο περιορισμός του κατακερματισμού και η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για τη δραστηριοποίηση στο νευραλγικό τομέα των ελέγχων με τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων, είναι ο στόχος της οργανωτικής και λειτουργικής μεταρρύθμισης στη δομή των ΔΟΥ, όπως την περιγράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερωτήσεων βουλευτών σχετικών με τη συνένωση των ΔΟΥ.