Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σε δημόσια κτήρια η στέγαση των υπηρεσιών. Ακυρώνεται η μεταφορά του Δήμου Χαλκιδέων στο κτήριο της Ληλαντίων;

Εντολή προς όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες της χώρας να διερευνήσουν τις δυνατότητες για τη στέγαση των υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια έχει δώσει το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου. Με αφορμή τα προβλήματα στέγασης της ΔΟΥ Ζακύνθου.
Ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες να αναζητήσουν χώρους δημοσίων κτηρίων που εκκενώνονται λόγω συγχώνευσης υπηρεσιών της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων μετά την έναρξη της εφαρμογής του “Καλλικράτη”.
Για την περίπτωση της ΔΟΥ Ζακύνθου είχε υποβάλει ερώτηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Βαΐτσης Αποστολάτος, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή προέβη σε αποκλεισμό του αυθαίρετου κτιρίου που στεγάζεται η εφορία, και τώρα το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του νησιού ζητούν τη μεταφορά της υπηρεσίας σε δημόσιο, ασφαλές, νόμιμο και προσβάσιμο κτήριο στα άτομα με αναπηρίες.
Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο υπουργός Οικονομικών διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο σύμφωνα με το οποίο όλες οι υπηρεσίες να στεγαστούν σε  δημόσια κτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου