Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αντ. Μεσσηνίας: Σε αναγκαστική παραίτηση μετά την... απευθείας ανάθεση

Τηλεφωνική παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη σήμερα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, μετά τη χθεσινή αποχώρησή του από το περιφερειακό συμβούλιο, όταν ο περιφερειάρχης ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος για τα έργα αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Η... απευθείας ανάθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Τατούλης αντέδρασε έντονα όταν ο Χρήστος Μαλαπάνης, στην εισήγησή του, έκανε... απευθείας ανάθεση του έργου στην Κοινοπραξία «Μορέας», που κατασκευάζει την Εθνική Τρίπολη-Μεγαλόπολη-Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, επειδή δεν ήθελε να δοθεί η εντύπωση πως η περιφέρεια προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την αναβολή της συζήτησης.
Κατά αυξημένη πλειοψηφία, τελικά, και με τις ψήφους της παράταξης του Μεσσήνιου Δημήτρη Δράκου, ενεκρίθη το αίτημα Τατούλη, και κατά οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων Νίκος Γόντικας και Θανάσης Πετράκος, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση επειδή δεν πήραν θέση για την εισήγηση Μαλαπάνη.
Επιτροπή για νέα μελέτη
Το ΠΣ Πελοποννήσου, κατόπιν όλων αυτών, συνέστησε επιτροπή που θα μελετήσει την εισήγηση για τα έργα αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας και θα φέρει νέα εισήγηση, βελτιωμένη σε έναν μήνα.
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Η γνωστοποίηση της παραίτησης Μαλαπάνη από τον Πέτρο Τατούλη λακωνική:
«Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Χρήστου Μαλαπάνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μαλαπάνη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου