Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Νέο κύμα αναλήψεων

Πολύς είναι ο κόσμος ο οποίος στέκεται μπροστά στο γκισέ και ζητά επιμόνως να σηκώσει όλες τις οικονομίες για να τις «διασφαλίσει» στο... στρώμα του. Mε βάση στοιχεία των τραπεζών που θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ το κύμα των αναλύψεων σήμερα ήταν έντονο.
Κανείς λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει που να δικαιολογεί μαζική φυγή καταθετικών κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό το μήνυμα προσπαθεί να επικοινωνήσει από χθες το μεσημέρι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θέλοντας έτσι να ανακόψει το νέο κύμα αναλήψεων που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες. Πολύς είναι ο κόσμος ο οποίος στέκεται μπροστά στο γκισέ και ζητά επιμόνως να σηκώσει όλες τις οικονομίες για να τις «διασφαλίσει» στο... στρώμα του.
Εναλλακτικές επενδυτικές λύσεις δεν έχει και πολλές, αν σκεφθεί, για παράδειγμα, κανείς ότι η τιμή της χρυσής λίρας ξεπέρασε ακόμα και τα 300 ευρώ το «κομμάτι».
Η κυβέρνηση, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς το ευρύ κοινό, ανακοίνωσε χθες ότι ανανεώνει για άλλα 4 χρόνια την εγγύηση για 100.000 ευρώ όλων των καταθέσεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι η παρούσα φάση της εγγύησης έληγε το φετινό Δεκέμβριο. Τώρα, η λήξη μετατίθεται για το Δεκέμβριο του 2015. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν αυτή η κίνηση θα λειτουργήσει καθησυχαστικά. Πάντως από παντού, ακούγονται φωνές αρμοδίων που υποστηρίζουν ότι δεν συντρέχει κανείς λόγος ανησυχίας κι ότι οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες. Μένει να φανεί όμως αν αρκούν για να πείσουν τους καταθέτες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου