Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Γ. Δελαστίκ: Αργεί το Κόμμα που θα Αντικαταστήσει το παρελθόν ΠΑΣΟΚ

Είναι πραγματικά παράλογο να μην επιχειρείται, με δογματική εμμονή, η δημιουργία κάποιου κεντροαριστερού μορφώματος σε αντιμνημονιακή βάση.
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πρώτα οι «58», έπειτα η «Ελιά», τώρα το «Ποτάμι». Πάνω απ’ όλα ένα ΠΑΣΟΚ που ψυχορραγεί πολιτικά – από το 44% του 2009 στο 13% του Μαΐου του 2012 και στο 12% του Ιουνίου του 2012, με σίγουρο το μονοψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές του φετινού Μαΐου. Αυτές οι ευρωεκλογές ενδέχεται να εκδώσουν το πιστοποιητικό πολιτικού θανάτου του κάποτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκπροσώπησε χωρίς ανταγωνιστή την ελληνική Κεντροαριστερά επί σχεδόν σαράντα χρόνια – λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 1977, συγκεκριμένα.

Η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή

Το 1910 Η. Γερμανίδα σοσιαλίστρια  Κλάρα Tσέτκιν , διεθνής αγωνιστική φυσιογνωμία του εργατικού και γυναικείου κινήματος, για να τιμήσει τους μεγαλειώδεις αγώνες των γυναικών εργατριών της Νέας Υόρκης και να πολιτικοποιήσει παραπέρα τους στόχους του γυναικείου κινήματος, πρότεινε στη Δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη της Δανίας να καθιερωθεί η 8 του Mάρτη ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Η πρόταση έγινε δεκτή.

Καυστικός για τα Deal των σημερινών «σοσιαλιστών» της Εύβοιας ο Δημήτρης Πιπεργιάς με δήλωση του στο Facebook.

Όταν «σοσιαλιστές» συνδιαλέγονται χωρίς αναστολή με τη δεξιά και περιφερειακά με τους γόνους νεοφιλελεύθερων τζακιών, τότε χάνουν πέρα από την αξιοπρέπειά τους και τα προσχήματα που καλύπτουν την πολιτική τους γύμνια.

Ταχυδρόμος της Εύβοιας: Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,



Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,

Δεν νομίζουμε ότι έπρεπε να απολογηθείτε στο  αν είσθε  ανθρώπινα και κοινωνικά φίλοι με τον Κώστα Κουλουρίδη. Αυτό το επίπεδο φιλίας  δεν το σχολιάζουμε, ούτε μας «πέφτει» λόγος να το σχολιάζουμε και για κανένα δεν το κάνουμε. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε, πως δεν καταλάβατε ότι εννοούσαμε την  πολιτική "φιλία". Είμαστε βέβαιοι κάθε πολιτικά και κοινωνικά δραστηριοποιούμενος πολίτης αντιλήφθηκε, ότι  σε αυτό το επίπεδο φιλίας αναφερόμαστε.

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Καλέ μου φίλε, Ταχυδρόμε της Εύβοιας...

Καλέ μου φίλε, Ταχυδρόμε της Εύβοιας,

θα ήθελα να διευκρινίσω μερικά σημεία στην ανάρτησή σου, σχετικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Κουλουρίδη στο Δήμο Χαλκιδέων, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις πληροφορίες σου, που τη συνοδεύουν. Γράφεις συγκεκριμένα: 
"Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Κώστας Κουλουρίδης,  δεν επιθυμεί την στήριξη της ΔΗΜΑΡ και του Δημ Αναγνωστάκη παρά την πολιτική φιλία που τους συνέδεε, καθότι θεωρεί μέγα λάθος την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από την ΔΗΜΑΡ τα αποτέλεσμα του οποίου  βιώνουν  σήμερα οι εργαζόμενοι και για το λόγο αυτό δεν θέλει να έχει στηρίξει από ένα μνημονιακό σχηματισμό.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Θερίζει η ανεργία στην Ελλάδα – Πάνω από 1.300.000 οι άνεργοι τον Δεκέμβριο

Σε τραγικά επίπεδα παραμένει ακόμη το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα αφού για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013 έφθασε στο 27,5% - ενώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2012 έχει σημειωθεί αύξηση αφού τότε βρισκόταν στο 26,3%.
Μάλιστα ο αριθμός των ανέργων να ανέρχεται σε 1.349.495 άτομα, ενώ σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2013,

Ο Κώστας Κουλουρίδης υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων



Παρών στη διεκδίκηση του Δήμου Χαλκιδέων, δήλωσε το σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό των εργαζομένων και στην εκπομπή του Δημ Μπατσακούτσα , ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Κουλουρίδης.
Ο  Κώστας Κουλουρίδης θα έχει στο πλευρό του  την στήριξη του Εργατικού Κέντρου και των  σωματείων,   για τον λόγο αυτό  επέλεξε,  η ανακοίνωση του να γίνει από τον ραδιωφονικό σταθμό των εργαζομένων.

Υποχρηματοδότηση σχολικών επιτροπών δήμου Χαλκιδέων



Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε, στην αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, που είχε κατατεθεί, κατόπιν επιστολής προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Χαλκιδέων.
Στο πλαίσιο της αναφοράς, υπήρχε το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών καθώς διαπιστώθηκε ότι αρκετές σχολικές μονάδες, είχαν υποστεί φθορές οι οποίες δεν ήταν δυνατό να αποκατασταθούν με τα ήδη εγκεκριμένα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που διατίθενται στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

Συνεχίζονται οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι παρελήφθησαν αντιγριπικά εμβόλια για τη συνέχιση του αντιγριπικού εμβολιασμού της περιόδου 2013-14.
Όλοι ανεξαρτήτως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφέρειας καθώς και στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για το πρόγραμμα και να εμβολιαστούν,

κάλεσμα σε δημόσιο διάλογο από τον ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου Ισίδωρο Παπαλυμπέρη στους ανθυποψηφίους του


Από την κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείο Γαλαξίας, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης Αλλιώς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ισίδωρος Παπαλυμπέρης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους ανθυποψηφίους του για δημόσιο διάλογο. Συγκεκριμένα είπε:

Ερώτηση του Β. Αποστόλου Διασφάλιση των εργαζομένων των Συνεταιριστικών τραπεζών .



Με την ανακήρυξη της ALPHA BANK ως αναδόχου της διαχείρισης των συνεταιριστικών τραπεζών Ευβοίας, Δυτικής Ελλάδας και Δωδεκανήσου η εν λόγω Τράπεζα δεσμεύτηκε να προσλάβει το σύνολο των εργαζομένων και των τριών τραπεζών, εκτός εκείνων που είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και κάποιων ακραίων περιπτώσεων, που ενδεχομένως δεν θα ανταποκρίνονταν στην αξιολόγησή τους.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΚΑ-ΣτΕ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τα μέλη της σε επαναληπτική
Γενική Συνέλευση, (λόγω μη απαρτίας στην πρώτη Γ.Σ. στις 2-3-2014), στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας που βρίσκεται επί της οδού Φριζή 10 Χαλκίδα, ανεξάρτητα από τον αριθμό τον παρόντων μελών, που όμως δεν πρέπει να είναι λιγότερα από (30) τριάντα,(άρθρο 6 καταστατικού).  

την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 και ώρα 10,30 π.μ.,

ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ:

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ψινάκη θέλουν Δήμαρχο στον Μαραθώνα! Που μπορεί να φτάσει ο Έλληνας στην απελπισία του…..

«Ψινάκη, σε θέλουμε για δήμαρχο». Αυτό φώναζαν κάτοικοι του Μαραθώνα που επισκέφθηκαν την Κυριακή τη βίλα του μάνατζερ στον Μαραθώνα.
Οι κάτοικοι της περιοχής πήγαν στο σπίτι του Ηλία Ψινάκη, αποφασισμένοι να τον πείσουν να βάλει  υποψηφιότητα για δήμαρχος Μαραθώνα. Ο κ. Ψινάκης τους ευχαρίστησε,

O Σταύρος Ψυχάρης αποδομεί τους δημάρχους: «Οι περισσότεροι είναι του κοινού ποινικού δικαίου!»

Την χείριστη άποψη φαίνεται ότι έχει για τους δημάρχους ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης, όπως την εκφράζει σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Δήμαρχοι και γλάστρες».  Όπως γράφει ο κ. Ψυχάρης: «Τι είναι ο δήμαρχος; Μόνο αφελείς μπορούν να πιστεύουν ότι πρόκειται για αιρετούς τοπικούς άρχοντες που αφιερώνουν τον χρόνο τους στα κοινά, στο πλαίσιο μιας πολυπεπίπεδης δημοκρατίας, σε μια ιδεατή οργάνωση της κοινωνίας».
Και συνεχίζει ο εκδότης του «Βήματος»:

Ευρωπαικές εφημερίδες: Ο Πούτιν γελοιοποίησε τους πάντες! Τον Obama, την Μέρκελ, το ΝΑΤΟ

Ο γερμανικός και ο διεθνής τύπος σχολιάζουν σήμερα τις εξελίξεις στην Κριμαία και την Ουκρανία και αναρωτιούνται πώς θα πρέπει να αντιδράσει η Δύση στα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο Β.Πούτιν στην χερσόνησο της Κριμαίας.


Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αμφισβητεί το κατά πόσο ενδεχόμενη λήψη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας θα έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
«Οι κυρώσεις χρησιμοποιήθηκαν συχνά το τελευταίο διάστημα σε χώρες με εγκληματίες αρχηγούς και είχαν μερική επιτυχία.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

...ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ «ΔΕΞΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ»
Toυ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Στις 23 Φεβρουαρίου 2014 η Ράντα της Ουκρανίας «ψήφισε» τους εξής νόμους:

4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.

4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.

4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ;»...

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ουκρανία: «Λοιπόν, πώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;»...
Ας δούμε μερικά κομμάτια του παζλ των εξελίξεων στην Ουκρανία, παρακολουθώντας την ανθρωπογεωγραφία της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» και τα μπουμπούκια που την συνθέτουν:
Α) Ο τύπος ονομάζεται Αρσένι Γιατσένιουκ.
Ο τύπος αυτός, που τον βλέπουμε να αποδίδει στους οπαδούς του άψογο... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό, αναλαμβάνει τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Αυτός ο τύπος, που τελεί υπό τη σκέπη της δημοκρατικής ΕΕ και της ακόμα πιο δημοκρατικής Αμερικής, είναι παλιός γνώριμος των αφεντικών του. Στην επόμενη φωτογραφία τον βλέπουμε σε τρυφερό (πλην επαγγελματικό)  τετ α τετ με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, την Κοντολίζα Ράις.

Ουκρανία: Τον ήξεραν καιρό οι ΗΠΑ τον νέο πρωθυπουργό…

Μετά την τηλεφωνική σύγκρουση μιάμιση ώρας ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας και τις συνεχείς τηλεφωνικές επαφές ανάμεσα στους προέδρους και τους πρωθυπουργούς των χωρών της Δύσης μπας και συμφωνήσουν για το πώς πρέπει να χειριστούν την κρίση με τη Μόσχα, ήρθε η ώρα των ταξιδιών…
Στην ουκρανική πρωτεύουσα θα βρεθεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι,αλλά και ο Βρετανός ομόλογός του, Γουίλιαμ Χέιγκ, για να παρέχουν υποστήριξη στη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, που προέκυψε από τις επαναστατικές διαδικασίες…

Ουκρανία: Παράδοση του Ναυτικού στη Μόσχα, τίτλοι τέλους

Έχει λάβει τέλος η… σεμνή τελετή στη διένεξη της Ουκρανίας με τη Ρωσία και μόνο η ανεκδιήγητη Ευρώπη, σε συνδυασμό με τα καθυστερημένα και άκρως προβληματικά τον τελευταίο καιρό αντανακλαστικά των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που προδίδει ευρύτερα προβλήματα, αρνείται να δεχθεί τη στρατηγική πραγματικότητα, η οποία στηρίζεται όπως πάντα στην Ιστορία των διεθνών σχέσεων, στην ισορροπία ισχύος.
Κι ενώ οι δηλώσεις Αμερικανών επισήμων δίνουν έμφαση… στη Δημοκρατία, σα να βρίσκονται σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή για τα μάτια του κόσμου, ή στο αμφιθέατρο κάποιου πανεπιστημίου και όχι στην αρένα της διεθνούς πολιτικής, η κατάσταση στο έδαφος – ή μάλλον για την ακρίβεια… στο ύδωρ – αλλάζει για μια ακόμη φορά επί το δυσμενέστερο, αφού η Ουκρανία έπαψε να διαθέτει ναυτικές δυνάμεις.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Αγωνία από μέλη του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας: Σώστε την ιστορία του Σοσιαλισμού στη Χώρα!!!

Το άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή  την παρακάτω ανάρτηση και τα σχόλια των αναγνωστών που ήταν κρίναμε ότι θα ήταν καλύτερα να γραφτεί από εμάς ένα δυνατό άρθρο και πιστεύουμε ότι σας εκφράζει όλους


Σώστε την ιστορία του Σοσιαλισμού στη Χώρα!!! 

Τα όσα αναφέρει η κα Οικονομέα , αποτελούν  δυστυχώς την χειρότερη επιβεβαίωση. Με δική μας επιλογή και όχι ανοχή, αυτοί οι άνθρωποι «κυβέρνησαν»  την Εύβοια για τριάντα και πλέον χρόνια. Με μόνο όπλο - εφόδιο, όχι γνώση αλλά την αντιδεξία τους ρητορική –πολιτική. Αυτό εμείς θέλαμε. Αδυναμία να κάνουμε απολογισμό να τους κρίνουμε να δούμε να παράγουν έργο, να τους καθαιρέσουμε και να πει κανείς ότι δεν είχαμε ευκαιρίες;;;   Το απόλυτο τίποτα και αφού έφαγαν και ήπιαν και μάλιστα θεσμικά θα μπορούν να συνεχίζουν να «τρώνε», έβαλαν πλώρη να στηρίξουν τον Κώστα Μπακογιάννη!!! 

Του Περικλή Νεάρχου: Η Κύπρος στο χείλος της καταστροφής

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ρόλο Αντι-Παπαδόπουλου και Δεξιού Χριστόφια

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν διέψευσε, δυστυχώς, τον παλιό εαυτό του του φανατικού υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν, το 2004. Δέκα χρόνια μετά,  έρχεται να διαψεύσει, αντιθέτως, από όσα έλεγε και υποσχόταν για να εκλεγεί Πρόεδρος, αποστασιοποιούμενος από το σχέδιο Ανάν και διακηρύσσοντας ότι θα σεβασθεί τη γνώμη που εξέφρασε ο λαός στο δημοψήφισμα. Εξελέγη Πρόεδρος γιατί τον κατέστησε εκλέξιμο η πολιτική του προκατόχου του Δημήτρη Χριστόφια, που άφησε πίσω της ερείπια και προετοίμασε το δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις.