Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Tρία σενάρια για την Ελλάδα στη μετά Μνημόνιο εποχή

Τρεις επιλογές για την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του προγράμματος στην Ελλάδα εξετάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο σημερινό Eurogroup, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.
 Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, αναζητείται το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην ανάγκη να καθησυχάσουν τις διεθνείς αγορές και να καλύψουν τις απαιτήσεις της εσωτερικής πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα.

"Όχι σε νέους διαχωρισμούς στη νέα Ευρώπη"

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της γερμανικής επανένωσης ήταν ο Χανς - Ντίτριχ Γκένσερ. Έζησε τα δραματικά γεγονότα ως υπουργός Εξωτερικών και σήμερα, 87 χρονών, εξιστορεί τις αναμνήσεις του στη Deutsche Welle.
Την βραδιά που άνοιξε το τείχος του Βερολίνου πριν από 25 χρόνια στο τιμόνι της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής ήταν ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ. Στο μικρόφωνο της DW ο Γκένσερ επαναφέρει στη μνήμη του τις δραματικές στιγμές, όπως τις έζησε στη Βαρσοβία, όπου βρίσκονταν σε επίσημη επίσκεψη με τον τότε καγκελάριο Χέλμουτ Κολ.

O GUARDIAN ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Εξαιρετικά θετικά σχόλια για το ΣΥΡΙΖΑκαι τον πρόεδρο του Αλέξη Τσίπραφιλοξενεί σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία εκτιμά ότι εάν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα τον...
Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ι. Παπαλυμπέρης: Η αυτοδιοίκηση στον καιρό των μνημονίων


Την άποψη του για τον τομέα της αυτοδιοίκησης στον καιρό των μνημονίων, εκφράζει με επιστολή του ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης, επικεφαλής της Δημοτικής Συμμετοχικής Κίνησης «Αλλιώς» του Δήμου Καρύστου. Πολλά χρόνια τώρα οι Δήμοι κατηγορούνται (συχνά όχι άδικα) ως κέντρα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος. 

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για το Κομπανι



Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας στα πλαίσια της αλληλεγγύης συγκεντρώνει :

·        ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

·        ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

·        ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ

Τι σημαίνουν όσα ανακοινώθηκαν για την ΑΟΖ στο Κάϊρο – Τι γίνεται με το Καστελόριζο

Τι σημαίνουν οι ανακοινώσεις του Καϊρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου; Πρώτα απ΄ όλα ότι η Ελλάδα θα ανακηρύξει ΑΟΖ και στην συνέχεια θα προχωρήσει στην οριοθέτησή της με Κύπρο και Αίγυπτο. Με την Τουρκία είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πρόβλημα. 

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ένα σχόλιο γεμάτο υπονοούμενα από την Στ. Οικονομέα!!

Για την συμμετοχή στο  προχθεσινό  ''δείπνο''  της  ''δημοκρατικης''  παράταξης  στην  Αθήνα!!! Η Σταυρούλα Οικονομέα κάνει ένα καυτό σχόλιο με πολλά υπονοούμεα!!! 
Διαβάστε το σχόλιο:
"Όταν  έχεις  την  ''φωλιά  σου  λερωμένη''  και  θέλεις  ομπρέλα  προστασίας  για  να μην αποκαλυφτείς,  συμμετέχεις  σαν  νυν    ή  και   πρώην,  ακόμα  και  σε  δείπνο  με  τον  ''διάβολο''  αν  χρειαστεί.....

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η Ντόρα σταμάτησε στους 172… διαθέσιμους για την προεδρική εκλογή

Αν κάποιος έβαζε ως τίτλο «πως  πάμε στο μέτωπο των 180;;» θα ήταν ένας πετυχημένος δημοσιογραφικός τίτλος,  καθότι αυτό το μέτωπο  θα είναι το τελευταίο της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που βλέπει να χάνει τα μέτωπα του φθινοπώρου του 2014 το ένα μετά το άλλο .
Έτσι, είδε την περασμένη βδομάδα να την  αδειάζει o φίλος της, ο κ. Σόϊμπλε διευκρινίζοντας ότι σε τίποτε δεν συμφώνησε με τον κ. Χαρδούβελη.

Καταγγέλλει το κάλεσμα για εκλογές το ΠΑΣΟΚ

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλεται ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις που απαξιώνουν το Σύνταγμα και τους θεσμούς, ενώ επισημαίνεται ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή και καλεί την αντιπολίτευση να επανεξετάσει τη θέση της και να συναινέσει εν όψει διαπραγμάτευσης με την τρόικα και εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οργή ΝΔ για την κίνηση ΜΑΤ από τον Τσίπρα: Ζητά συνεννόηση και θέλει παραίτηση Σαμαρά

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο εγκαινίασε ακόμα έναν γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ίδιο να ζητά σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και τη διενέργεια εκλογών και κυβερνητικές πηγές να τον κατηγορούν για υποκρισία και καιροσκοπισμό.

Ο κύριος Τσίπρας, προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια δήλωσε τα εξής στο πρώτο του τετ-α-τετ εδώ και πολύ καιρό με τον πρόεδρο της δημοκρατίας:

Στη Χαλκίδα παρουσίαζει το βιβλίο του ο Συμεών Κεδίκογλου

Το βιβλίο του με τίτλο «Τομές με το παρελθόν», θα παρουσιάσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, ενώ στην παρουσίαση θα παραστεί ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ευβοίας για τις εκλογές των αιρετών

To  ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ευβοίας συμμετέχει ενεργά, με το ψηφοδέλτιο Αγωνιστική Συνεργασία Εκπαιδευτικών, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Συναδέλφισσα , Συνάδελφε
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ασχολούνται με τη διοίκηση και τη λειτουργία των σχολείων, με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Είναι κρατικά όργανα που αποτελούνται από τρία (3) «διορισμένα στελέχη» της Διοίκησης και από δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για 1η Νοέμβρη



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους με τις 9 τεράστιες προσυγκεντρώσεις των κλάδων και των περιοχών που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα.

Επίσκεψη του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Στουπή στον Οργανισμό Λιμένων και ενημέρωση του για τα θέματα αρμοδιότητας του.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης Η Στερεά σε νέα Τροχιά, Νίκο Στουπή και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Χαλκιδέων, Νίκο Λεβέντη, επισκέφθηκε στις 31 Οκτωβρίου την έδρα του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε) στη Χαλκίδα. Τους δύο συμβούλους υποδέχθηκαν από την πλευρά του Oργανισμού ο Πρόεδρος Θανάσης Τσέργας, το μέλος του Δ.Σ Κώστας Κουλουρίδης, καθώς και διοικητικά και επιχειρησιακά.

«ΣΤΕΡΕΑ ΑΣΠΙΔΑ» για τον Καταναλωτή είναι η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ.!



Με σύνθημα «Σώσε το σπίτι σου , ρύθμισε τις οφειλές σου», στα πλαίσια της δράσης  «Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή»  Κ.Α. ΟΠΣ:425658, του Ε.Π. «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»  η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ  υλοποιεί  δύο προγράμματα «Υπερχρεωμένοι Καταναλωτές της Στερεάς Ελλάδας» και «Καταναλωτικές συνήθειες των νέων»,

Την Δευτέρα 10/11/2014  και ώρα 06,00 μ.μ.     διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση  στη ΧΑΛΚΙΔΑ   στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας με θέματα :

Υποχρεωτική η απογραφή των αιγοπροβάτων



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους αιγοπροβατοτρόφους της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.
Ο κάτοχος εκτροφής αιγοπροβάτων, ακόμα και με μηδενικό αριθμό ζώων, πρέπει στο διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Δεκεμβρίου

Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. για τις εκλογές εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια



Την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, οι καθηγητές ΔΕ καλούνται να επιλέξουν εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ). Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των καθηγητών ΔΕ γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο.