Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οργή ΝΔ για την κίνηση ΜΑΤ από τον Τσίπρα: Ζητά συνεννόηση και θέλει παραίτηση Σαμαρά

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο εγκαινίασε ακόμα έναν γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ίδιο να ζητά σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και τη διενέργεια εκλογών και κυβερνητικές πηγές να τον κατηγορούν για υποκρισία και καιροσκοπισμό.

Ο κύριος Τσίπρας, προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια δήλωσε τα εξής στο πρώτο του τετ-α-τετ εδώ και πολύ καιρό με τον πρόεδρο της δημοκρατίας:

 «Κύριε Πρόεδρε, πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω διότι βρισκόμαστε ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που έχουμε να κάνουμε είναι κρίσιμες, η κατάσταση στην κοινωνία παραμένει δυσχερής, δυσχερέστατη για τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος. Αλλά ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε και τη στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά συντεταγμένα και ομαλά, δίνοντας το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να κρίνει ποιο από τα δύο μονοπάτια είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο».

Πιο μεγάλο ενδιαφέρον όμως είχαν οι δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο. 

«Ζητούμε την άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών πριν από την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους και προκειμένου να διερευνήσουμε την πιθανότητα να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή».
Τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας και πάλι την πολιτική αντιπαράθεση.
Δήλωση που προκάλεσε εκνευρισμό τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη.
Η κίνηση αυτή από πολλoύς χαρακτηρίζεται ως κίνηση "ματ", αν μάλιστα διαβάσει κάποιος των εκνευρισμό των δύο κυβερνητικών εταίρων. 
Μάλιστα από την Συγγρού λένε ότι ο κ. Τσίπρας  «Δεν μπορεί να ζητά συνεννόηση αλλά παράλληλα και την παραίτηση του πρωθυπουργού» .
Ενώ η Χαριλάου Τρικούπη μιλάει για  "μεθοδεύσεις που απαξιώνουν το Σύνταγμα και τους θεσμούς"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου