Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ξανάνοιξαν την στρόφιγγα οι Τούρκοι: 42.000 οι πρόσφυγες...

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σμύρνη αυξήθηκαν οι ροές προσφύγων και μεταναστών από τη γειτονική χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν πέρασε από τη Σμύρνη στη Χίο, ενώ το επόμενο 24ωρο υπολογίζεται ότι περίπου 1600 άτομα πέρασαν από τη Σμύρνη στη Χίο! «Αυτό είναι αλήθεια. 
Σας βεβαιώνω ότι έχει καταγραφεί και γίνονται και οι ανάλογες παρεμβάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega. Και πρόσθεσε: «Θα θελα να είμαι προσεκτικός στις δημόσιες δηλώσεις μου γι’ αυτά τα θέματα. Βεβαιώνω όμως ότι η κυβέρνηση και όλα τα αρμόδια υπουργεία δεν σταματάμε να επισημαίνουμε αυτού του είδους τα ζητήματα».
 Και τόνισε: «Η παρακολούθηση του ζητήματός και η παρέμβασή μας είναι καθημερινή.

Ακόμη,  ο κ. Δρίτσας είπε πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται στις 4.000 και τόνισε πως καθημερινά καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες και οργανώνεται η μετακίνησή τους προς τα κέντρα που ετοιμάζονται. 
Επίσης εξήγησε ότι η νατοϊκή επιχείρηση ξεκίνησε επί της ουσίας τη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμπλοκή του λιμενικού. 
 
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega επιβεβαίωσε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας είναι περίπου 42 χιλιάδες. 
Από αυτούς περίπου 12 χιλιάδες είναι στην Ειδομένη, περίπου 20 χιλιάδες σε διάφορα κέντρα ανά την Ελλάδα και 10 χιλιάδες σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αθήνα. 

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου