Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

“Εμείς δεν θέλουμε να δίνουμε μικρότερους μισθούς” Ομοβροντία εργοδοτών κόντρα στην πρόταση της Τρόικας

Η χτεσινή ντουφεκιά της Τρόικας για την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς με παράλληλη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα βρίσκει αντίθετους ακόμη και αυτούς που, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, θα είχαν να προσβλέπουν σε κάποια οφέλη, ακριβώς επειδή θα έβλεπαν το κόστη μισθοδοσίας να μειώνονται

Ο λόγος για τις εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες όχι μόνο λένε “όχι” στην πρόταση των ελεγκτών, αλλά και αναφέρονται με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για αυτήν και για εκείνους.
Οι βιομήχανοι
Για “κακοστημένο θέατρο” κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφερόμενος στο αίτημα της τρόικας για κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επισημαίνει πως ο ΣΕΒ έχει τεκμηριώσει στην τρόικα την άποψη, ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό και πως έχει αποδείξει έμπρακτα την προσήλωσή του στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Δασκαλόπουλου είναι η εξής:.
«Ο ΣΕΒ έχει έμπρακτα αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, την προσήλωσή του στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ. Έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για να μην καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και έχει με στοιχεία τεκμηριώσει στην τρόικα την άποψη, ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό.

Η έμμεση επαναφορά του θέματος της Συλλογικής Σύμβασης παραπέμπει σε ένα κακοστημένο θέατρο, μέσω του οποίου, οι υπαίτιοι της κρίσης επιχειρούν να φορτώσουν, για άλλη μια φορά, το κόστος των επιλογών και χειρισμών τους σε αυτούς, που δεν ευθύνονται για την κρίση –στον ιδιωτικό τομέα και στους εργαζόμενούς του, που εξοντώνονται αργά και σταθερά στον βωμό της διατήρησης του πελατειακού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου