Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

«Τί προέκυψε σήμερα και θυμήθηκε ο βουλευτής τις απαράδεκτες ενέργειές του, πριν τέσσερα χρόνια;»

Απάντηση στον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλο, απέστειλε με δελτίο Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μπουραντάς, σε όσα ο Βουλευτής ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει: 
Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι ο βουλευτής του Νομού  κ. Μαρκόπουλος σε συνέντευξη τύπου, καταφέρθηκε κατά του πρώην Νομάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, για τις συκοφαντίες του ιδίου του κ. Μαρκόπουλου που ανάγονται στο έτος 2007.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς, τί προέκυψε σήμερα και θυμήθηκε ο βουλευτής και πρ. Υπουργός τις απαράδεκτες ενέργειές του, πριν τέσσερα χρόνια;
Γιατί καταφέρθηκε χωρίς λόγο ο βουλευτής, όχι μόνο κατά του Αντιπεριφερειάρχη αλλά και κατά του Περιφερειάρχη κ. Περγαντά;
Για όλα υπάρχει εξήγηση, τίποτε δεν είναι τυχαίο.
Τον περασμένο Ιούλιο, οι δύο Δήμοι της βόρειας και βορειοκεντρικής Εύβοιας προγραμμάτισαν σύσκεψη στην Ιστιαία και κάλεσαν την Περιφέρεια και τους βουλευτές της Εύβοιας.
Λίγες μέρες πριν την σύσκεψη ο κ. Μαρκόπουλος προχώρησε σε κάτι που δεν συνηθίζεται ανάμεσα στους βουλευτές των κομμάτων.
Έκανε προσωπική επίθεση στους Κυβερνητικούς βουλευτές, τη στιγμή που στόχος ήταν να συνεργαστούν όλοι μαζί για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Νομού.
Η σύσκεψη έγινε την 1η Αυγούστου 2011 στην Ιστιαία και η συζήτηση που ακολούθησε, ήταν ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.
Πέρασε ο Αύγουστος και στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας έστειλε έγγραφο στους βουλευτές και στους δύο Δήμους με την καταγραφή των προβλημάτων που συζητήθηκαν και την αναγραφή των Υπουργών που είχαν προταθεί για συνάντηση.
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά κίνηση από καμιά πλευρά.
Αν συνδυαστούν οι ενέργειες του κ. Μαρκόπουλου και πριν τη συνάντηση της Ιστιαίας, αλλά και η επίθεσή του πριν λίγες μέρες στον Αντιπεριφερειάρχη, τη στιγμή που έχει συμφωνηθεί να κινηθούν όλοι μαζί για τον κοινό στόχο, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις επιδιώξεις του κ. Μαρκόπουλου.
Θέλει με κάθε μέσο να ακυρωθεί η προσπάθεια κοινών ενεργειών, ακόμα και κινητοποιήσεων, όπως πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού όπως έχει αποδειχθεί είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση των μεγάλων προβλημάτων της Εύβοιας.
Το ίδιο είχε κάνει ο κ. Μαρκόπουλος  και το 2004, όταν πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων της Εύβοιας για κοινή προσπάθεια. Η θέση του ήταν και τότε ότι « Κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. και εμείς θα λύσουμε τα προβλήματα. Δεν χρειάζεται καμιά συνεργασία φορέων».
Και γνωρίζουμε όλοι πώς «έλυσε» τα προβλήματα της Εύβοιας  ο κ. Μαρκόπουλος.
Σήμερα με τις ενέργειές του και την τεχνητή ένταση που προκαλεί, θέλει να επιβάλλει την ακινησία και την απραξία μέχρι να γίνουν εκλογές, ώστε να αναλάβει ο κ. Μαρκόπουλος και τότε θα μας ξαναλύσει τα προβλήματα του τόπου.
Δυστυχώς με τέτοιους πολιτικούς και με τέτοιες νοοτροπίες, ο τόπος δεν μπορεί να έχει προοπτική.
Πρέπει επιτέλους να πάψουν κάποιοι να χρησιμοποιούν τα προβλήματα για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές ή τις κομματικές τους επιδιώξεις.
Τα προβλήματα πρέπει να προωθούνται από τις τοπικές κοινωνίες ανεξάρτητα από τα κόμματα και τις Κυβερνήσεις.
Για πληρέστερη ενημέρωση επισυνάπτουμε το έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη προς τους βουλευτές και τους Δημάρχους της βόρειας Εύβοιας:
Κύριοι Βουλευτές
Αγαπητοί Δήμαρχοι
Μετά την ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε την 1η Αυγούστου 2011 στην Ιστιαία με πρωτοβουλία των δύο Δήμων της Βόρειας Εύβοιας και αφού πέρασε η περίοδος των διακοπών, θα πρέπει να κλείσουμε τις συναντήσεις, όπως συμφωνήσαμε.
Νομίζω ότι η συνεννόησή μας ήταν για συναντήσεις με τους:
-           Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο
-           Υπουργό Ανάπτυξης ή τον αρμόδιο Υφυπουργό, για τις Δημόσιες Επενδύσεις
-           Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή τον αρμόδιο Υφυπουργό για τα Δημόσια Έργα
-           Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδο
-           Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη
-           Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και την Γεν. Γραμματέα Τουρισμού
Τα θέματα που συζητήσαμε για να τεθούν σε κάθε κυβερνητικό στέλεχος ανάλογα με την αρμοδιότητά του είναι:
-           Στον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, είναι η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων του Νομού, όπως είναι το Οδικό Δίκτυο, με προτεραιότητα την παράκαμψη Χαλκίδας, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Προσπελασιμότητας», η συμπλήρωση του ποσού που υπολείπεται για την κατασκευή του Νοσοκομείου Χαλκίδας (ΕΣΠΑ).
-           Να χρηματοδοτηθούν από Εθνικούς Πόρους, η κατασκευή των παρακάμψεων Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου και κατά προτεραιότητα ο επικίνδυνος δρόμος Λίμνη-Ροβιές-Αιδηψός (καταπτώσεις, κατολισθήσεις), η ολοκλήρωση Λιμενικών έργων και επιτέλους να αποκατασταθούν οι καταστροφές των ετών 2007 (Πυρκαγιές) και 2009 (πυρκαγιές και πλημμύρες).
Η Περιφέρεια Στερεάς είναι στο στόχο ΙΙ και οι υποδομές οδοποιΐας, Λιμενικών κλπ δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Η μόνη δυνατή λύση είναι η εκπόνηση προγράμματος κατασκευής των βασικών υποδομών, όπως δικαιούται κάθε τόπος, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή με άλλο δυνατό τρόπο.
Διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να κατασκευαστεί ο βόρειος άξονας, που περιλαμβάνει την σήραγγα του Αγίου και άλλα δύσκολα έργα.
-           Θα πρέπει να τεθεί το θέμα της άρσης των περιορισμών του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Στερεάς, αφού το ΑΕΠ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
-           Την επόμενη προγραμματική περίοδο η Περιφέρεια Στερεάς θα πρέπει να επανέλθει στο στόχο Ι για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
-           Στον Υπουργό ή στον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πρέπει να τεθούν τα ίδια ακριβώς θέματα, αφού απαιτείται η συνεργασία και των δύο Υπουργείων, ενώ σε ορισμένους τομείς όπως το ΕΣΠΑ, οι Δημόσιες Επενδύσεις, είναι βασικές αρμοδιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης.
-           Στον Υπουργό ή αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, πρέπει να τεθεί το θέμα της χρηματοδότησης των μελετών, για να ολοκληρωθούν το συντομότερο, ενώ πρέπει να ζητηθεί να τεθεί σε προτεραιότητα η κατασκευή της παράκαμψης Χαλκίδας που είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν διατεθεί οι αναγκαίες πιστώσεις για την κατασκευή του έργου, αφού χρηματοδοτούνται μονίμως έργα άλλων περιοχών.
-           Πρέπει επίσης να αναληφθεί δέσμευση χρηματοδότησης από Εθνικούς Πόρους των παρακάμψεων Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου που διαθέτουν μελέτες, όπως και του Τμήματος Λίμνη-Ροβιές-Αιδηψός και να βρεθεί λύση για το φράγμα «ΣΕΤΤΑ-ΜΑΝΙΚΙΑ» είτε μέσα από τη ΔΕΗ, είτε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ.
-           Τέλος να προωθεί με κάθε τρόπο ο χαρακτηρισμός ως διευρωπαϊκών δικτύων του Βορείου και του Νοτίου άξονα και του άξονα προς Κύμη.
-           Στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα θέσουμε, την ολοκλήρωση, του εξοπλισμού και τη στελέχωση του Κ.Υ. Ιστιαίας, του Κ.Υ. Μαντουδίου και των άλλων Κ.Υ. όπου υπάρχουν ανάγκες και φυσικά τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ποσού χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
-           Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ και αφορούσε την κατασκευή έργων από το πρόγραμμα «ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» στους πυρόπληκτους Νομούς το έτος 2007.
-           Στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και στη Γεν. Γραμματέα Τουρισμού, να διευκρινιστεί και να αντιμετωπιστεί κάθε εκκρεμότητα που τυχόν υπάρχει στο καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Ροβιών και ορισμένες άλλες επεμβάσεις, όπως το μουσείο απολιθωμάτων στην Κερασιά, για το οποίο υπάρχει μελέτη κλπ. και να επιμείνουμε στην πιστοποίηση των ιαματικών πηγών.
-           Τέλος να επιδιώξουμε να χαρακτηριστούν ως νησιωτικές περιοχές, το Βόρειο και το Νότιο Τμήμα του Νομού στα οποία αποδεδειγμένα η συγκοινωνία διεξάγεται δια θαλάσσης.
Αν έχουν παραληφθεί σημαντικά θέματα μπορούμε να τα συμπληρώσουμε.
Το έγγραφο κοινοποιείται στα αρμόδια Υπουργεία και οργανισμούς για ενημέρωση και ορισμό των απαιτούμενων συναντήσεων. Από την πλευρά μας θα επικοινωνήσουμε για να οριστούν οι συναντήσεις το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου