Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Γιοί και θυγατέρες (νυν και πρώην) βουλευτών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Τα Γαλάζια "τζάκια" καλά κρατούν!

Είναι που ο Σαμαράς μας πουλάει φούμαρα ότι είναι κατά της οικογενειοκρατίας... και πως δήθηεν θα γλυτώσει η Ελλάδα από τις οικογένειες....

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με το ενδιαφέρον από πολύ κόσμο να είναι έντονο καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά, έστω και όχι με ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά.Αν και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να ανανεώσει σε σημαντικό βαθμό τα ψηφοδέλτια, η παράδοση της οικογενειοκρατίας που είναι πολύ έντονη στο χώρο της Κεντροδεξιάς θα διατηρηθεί και με το παραπάνω.

Περισσότεροι από δέκα γιοί και κόρες νυν και πρώην ........

βουλευτών θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι για μια θέση στη Βουλή.

Παράλληλα θα ξαναείναι στα ψηφοδέλτια τουλάχιστον άλλοι 10-15 γόνοι οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα έδρανα της ΝΔ λίγα ή περισσότερα χρόνια.

Ο Χρήστος Δήμας γιος του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου, από τα πλέον δραστήρια μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό, ενώ ο πατέρας του μάλλον θα κατευθυνθεί στο Επικρατείας.
Το όνομα του Χρήστου Δήμα είχε ακουστεί και στις εκλογές του 2009, αλλά τότε είχε διαψεύσει ότι θα πολιτευόταν. Τώρα όμως κινείται στην περιοχή και θα δοκιμάσει την τύχη του στις κάλπες.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα.
Είναι η κόρη του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή στη Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαλαγκούδη.

Στις Σέρρες πιθανή είναι η υποψηφιότητα του γιου του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνου.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο... Γ', πάντως, προς το παρόν δεν δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ το πολιτικό γραφείο του μέχρι πρόσφατα ήταν κλειστό.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα πολιτευθεί ο Ασημάκης Φωτόπουλος, ο οποίος είναι γιος του επί σειρά ετών βουλευτή Χρήστου Φωτόπουλου, ενώ στον ίδιο νομό θα είναι υποψήφιος και πάλι ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού Διονύση, ο οποίος είχε εκλεγεί και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.

Στο Ρέθυμνο μετά τη μετακόμιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές ο ανιψιός του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι και συνονόματός του.

Στην Κέρκυρα θα είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, γιος του Σωτήρη Γκίκα. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες που ακούγονται είναι και του Διονύση Παπαδόγγονα, γιου του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Παπαδόγγονα στην Α΄ Αθηνών .

Σε όλους αυτούς πρέπει να προστεθεί μια σειρά από νυν βουλευτές-γόνοι πολιτικών οικογενειών που βρίσκονται ήδη στα «γαλάζια» έδρανα, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Κώστας Καραγκούνης κ.α.

24gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου