Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο Κουβέλης σε προχωρημένες συζητήσεις για την προσχώρηση 20 στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Παπανδρέου …απειλεί με προκήρυξη εκλογών τη Δευτέρα

Εντείνονται  τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες  ότι ο Κουβέλης  βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με είκοσι τουλάχιστον στελέχη του ΠΑΣΟΚ (πιθανώς και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου) τα  οποία ετοιμάζονται  ομαδικά να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Αριστερά.  Οι χειρισμοί γίνονται προσωπικά από τον  ίδιο  ενώ παράλληλα  βρίσκονται σε εξέλιξη συνεννοήσεις με δύο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.   Ο Κουβέλης αναφέρει δεξιά κι αριστερά ότι δεν υπάρχει  περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια του  να  απαλλαγεί από τον χαρακτηρισμό του  …πρόθυμου.


Από την άλλη, ο Παπανδρέου …απειλεί με προκήρυξη εκλογών τη Δευτέρα.
Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, ειδικά αν ο τελευταίος δεν αλλάξει στάση έναντι της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει βάλει «στον πάγο» τον ΓΑΠ και η προσπάθεια του να του αλλάξει γνώμη στην έκτακτη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα απέτυχε.
Έτσι ο Παπανδρέου στράφηκε στη Μέρκελ και της ζήτησε χθες να βοηθήσει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτός την ζήτησε πρώτος στο τηλέφωνο και όχι το αντίστροφο όπως έλεγαν χθες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια.
Η Μέρκελ είπε στον ΓΑΠ ότι κάνει κύκλο συζητήσεων εν όψει της συνάντησης με τον Σαρκοζί. αλλά δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα.
Η απάντηση του Παπανδρέου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήταν ότι, αν δεν αλλάξει κάτι στην συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, την Δευτέρα θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Βέβαια, επειδή ο πρωθυπουργός μας είναι γνωστό ότι χειραγωγεί τον συνομιλητή του, ίσως να έριξε το χαρτί των εκλογών ώστε να κάνει την Μέρκελ να είναι πιο «αποφασιστική» στην συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο. Στο ίδιο πνεύμα ερμηνεύονται εξάλλου και οι προχθεσινές πληροφορίες των Fianancial Times Γερμανίας, ότι θα παραιτηθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου