Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κατσέλη: Δεν ψηφίζω καμία μείωση μισθών

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα προβλέπει μειωμένους μισθούς και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων», 
υπογράμμισε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, αφήνοντας αιχμές για το αίτημα της τρόικας για μείωση των μισθών.

«Έχουμε μπει σε μία επικίνδυνη ατραπό», τόνισε η κ. Κατσέλη, αφού αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ξαναθέσει το ζήτημα όταν η ίδια ήταν στο υπουργείο Εργασίας.
«Μου κάνει εντύπωση που το βάζουν πάλι στο τραπέζι, όταν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο Μεσοπρόθεσμο» σημείωσε.

Εκτίμησε, ακόμη, ότι μία τέτοια κίνηση θα έφερνε μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία, χειρότερη ανισοκατανομή κατά των ευάλωτων ομάδων αλλά και χάσμα με τους κοινωνικούς μας εταίρους.

Θα είχε επιπτώσεις και στη «ζούγκλα που υπάρχει στην αγορά», συμπλήρωσε.

Επίσης, η κ. Κατσέλη τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα λύσουν το πρόβλημα, γιατί όποια κυβέρνηση και εάν εκλεγεί θα έχει να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα.

«Θα πρέπει να μαζέψουμε τα καλύτερα στελέχη και από την κοινωνία για να προχωρήσουμε σε ορισμένα βασικά πράγματα», είπε, προειδοποιώντας ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις γιατί, όπως ανέφερε, δεν πρέπει να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και «κάποιοι να γίνουν πλούσιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου