Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται το χάπι-αντίδοτο για τα …Γκρίζα μαλλιά !!

Ορισμένοι (και κυρίως ορισμένες) τα βρίσκουν γοητευτικά. Άλλοι τα μισούν και προσπαθούν να τα εξαφανίσουν. Σε κάθε περίπτωση, αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο, σε τέσσερα χρόνια θα κυκλοφορεί ένα χάπι που αν το παίρνεις καθημερινά τα μαλλιά σου δεν θα γκριζάρουν ποτέ.
Το χάπι αυτό, που στηρίζεται σε απόσταγμα φρούτων, είναι αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας στο εργαστήριο της L'Oreal, που φιλοδοξεί να ελέγξει στο μέλλον την αγορά των βαφών μαλλιών.
«Σκοπός μας είναι να παίρνουν μια μέρα οι άνθρωποι το χάπι αυτό όπως ένα συμπλήρωμα διατροφής», λέει στους «Σάντεϊ Τάιμς» ο Μπρούνο Μπερνάρ, επικεφαλής του Τμήματος Βιολογίας Μαλλιών στη L'Oreal. «Δεν θα είναι ακριβό. Θα ενθαρρύνουμε τον κόσμο να αρχίσει να το παίρνει λίγο πριν γκριζάρουν τα μαλλιά του. Πιστεύουμε πως όταν αρχίσει η διαδικασία, δύσκολα μπορεί να αντιστραφεί».
Εκατοντάδες εθελοντές απ' όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέρος σε τεστ ασφαλείας για να διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν έχει τοξικές παρενέργειες. Η εταιρεία παραδέχεται ότι η αποτελεσματικότητα του χαπιού δεν θα αποδειχθεί προτού περάσει μία δεκαετία από τη χρησιμοποίησή του, δεδομένου ότι το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι μια πολύ αργή διαδικασία.
Οι έρευνες γίνονται μυστικά. Ο μηχανισμός δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί πριν από τον Μάιο του 2013 και τη Διεθνή Σύνοδο Ερευνητικής Δερματολογίας.
Τα κύτταρα του μαλλιού του ανθρώπου βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση μεταξύ της εφηβείας και των 25 ετών. Μετά τα 30, η ικανότητά τους να αντισταθούν στις τοξίνες μειώνεται και αρχίζουν να εμφανίζονται γκρίζες τρίχες.
Το νέο χάπι αποσκοπεί στην προστασία από αυτήν τη διαδικασία, που λέγεται «οξειδωτικό στρες». «Οσο περισσότερο ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βρίσκονται στην γκρίζα ζώνη και κατά συνέπεια η ζήτηση για ένα τέτοιο προϊόν είναι τεράστια», τονίζει ο Ντες Τόμπιν, καθηγητής Βιολογίας των Κυττάρων στο Πανεπιστήμιο Μπράντφορντ.
Υπολογίζεται ότι η αγορά της βαφής μαλλιών αξίζει πάνω από 9,3 δισ. ευρώ.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου