Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Απόλυτη κυριαρχία ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΕ !

 Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με 255 ψήφους και 16 (από τις συνολικά 31) έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο είναι ο νικητής στις εκλογές για τη νέα ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.
Η (απόλυτη) πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς την 31η έδρα (17η για το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ δύο ακόμη έδρες καταλαμβάνει η συνεργαζόμενη με την παράταξη του κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατική Πρωτοβουλία» (ΔΗΜΑΡ).
Λιγότερες έδρες (11) απ' όσες αναμενόταν καταλαμβάνει η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (ΝΔ) που έλαβε 179 ψήφους, η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (ΣΥΝ) έλαβε 17 ψήφους και 1 έδρα, ενώ δεν κατάφερε να βγάλει έδρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) που έλαβε 10 ψήφους.
Τέλος ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δημήτρης Βουνάτσος, δήμαρχος Μυτιλήνης έλαβε 2 ψήφους.
Να σημειωθεί ότι σε σύνολο 500 εγγεγραμμένων ψήφισαν 487 αιρετοί (Εγκυρα ψηφοδέλτια 485 και 2 άκυρα).
Μετά από από αυτό το αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ που θα συνεδριάσει εντός των επομένων δέκα ημερών, θα εκλέξει πρόεδρο το δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια συνεδρίαση το δ.σ. θα εκλέξει επίσης τους δύο αντιπροέδρους, το γενικό γραμματέα καθώς και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου