Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Σε χαμηλό 18 ετών το ΧΑ λόγω καθυστέρησης της έκτης δόσης

Bουτιά άνω του 7% κατέγραφαν οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, με την ανοδική αναθεώρηση των στόχων για το δημοσιονομικό έλλειμμα να προκαλεί φόβους για ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας.
Επίσης στο κλίμα πίεσης στο ΧΑ συμβάλει η απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου, γεγονός που καθυστερεί την καταβολή της έκτης δόσης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:57 υποχωρεί στις 746,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,18%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το 1991, οπότε υπάρχουν στοιχεία για τον δείκτη.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 21,54 εκατ. ευρώ.
Ο τραπεζικός δείκτης διαμορφώνεται στις 404,74 μονάδες! Στα  2,3€ η μετοχή της ΕΤΕ.!!
"Η αναθεώρηση για το έλλειμμα δημιουργεί έκδηλη ανησυχία για πιθανό default. Επηρεαζόμαστε και από το εξωτερικό", σχολίασε η Μαρία Κανελλοπούλου, αναλυτής στην Euroxx Χρηματιστηριακή.
Όλα κινούνται στο πλαίσιο της είδησης για μη εκταμίευση της 6ης δόσης εγκαίρως", σχολίασε ο Νίκος Χριστοδούλου, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή.
"Είναι λίγο ύποπτη αυτή η καθυστέρηση...μήπως θέλουν να την καθυστερήσουν για να συζητηθεί μια νέα αναδιάρθρωση χρέους", συμπλήρωσε. "Αυτή η καθυστέρηση στην εκταμίευση ξένισε λίγο".
Μεγάλες απώλειες σημείωναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μετά από δύο συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, με τις τράπεζες να υποχωρούν λόγω ανησυχιών για ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας.
Ιστορικό χαμηλό σημείωνε η γαλλοβελγική τράπεζα Dexia μετά την προειδοποίηση της Moody's την Δευτέρα για την ρευστότητα του ομίλου και εν μέσω ανησυχιών για την έκθεσή της στην Ελλάδα. 
Η μετοχή της υποχωρούσε 23%, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου