Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σε 24ωρο απεργιακό κλοιό η χώρα Σήμερα

Πλήρης παράλυση σήμερα Τετάρτη για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. 
Με σοβαρά προβλήματα θα λειτουργήσουν αύριο, συγκοινωνίες, αερομεταφορές, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, λιμάνια και δικαστήρια. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του μετρό, στην αυριανή πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Ειδικότερα, το μετρό θα κινηθεί κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ 8 το πρωί με 9 το βράδυ, ενώ το Τραμ θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 6 το πρωί και από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τη λήξη της βάρδιας. Το πρωί πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων θα υπάρξει στις 10:30. Οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται ξανά σταδιακά το βράδυ στις 22.30.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, όπως τόνιζαν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να πάρει μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη βουλή, που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Ήδη η Aegean Airlines και η Ολυμπιακή ανακοίνωσαν ότι ματαιώνονται όλες οι πτήσεις του δικτύου τους την Τετάρτη.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Στην απεργία θα συμμετάσχει ακόμη το προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και τις υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και τα λιμάνια της χώρας καθώς η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών, συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία. Από τα μέσα Σεπτέμβρη η ΟΜΥΛΕ έχει γνωστοποιήσει ότι τα λιμάνια λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πολλά κενά θα δημιουργηθούν στα σχολεία, καθώς τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στις 5 αλλά και στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν όπως ανακοίνωσαν και οι καθηγητές στα ΤΕΙ οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό και ζητούν, επίσης, τον διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού, που εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και την άμεση προκήρυξη των θέσεων που εκκενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης.

Στην απεργία θα συμμετέχουν πανελλαδικά και οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για «την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την επιβολή ΦΠΑ 23%».

Ρολά κατεβάζουν και τα καταστήματα, καθώς η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και θα κορυφωθούν στις 19 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου