Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Τώρα ψάχνουν ..... για Έλληνες τουρίστες...

Αναζητείται... Ελληνας τουρίστας. Είδος... προς εξαφάνιση οι Έλληνες τουρίστες στην Χαλκιδική. Ρώσοι και Βαλκάνιοι σώζουν τα ξενοδοχεία της περιοχής, ωστόσο οι επαγγελματίες της εστίασης δηλώνουν απελπισμένοι από τους τουρίστες των «δυο ευρώ»
Χιλιάδες τουρίστες που προέρχονται από όλες τις βαλκανικές χώρες και τη Ρωσία έχουν κατακλύσει τις ακτές της Χαλκιδικής, ενώ οι Έλληνες παραθεριστές που προτιμούν για τις διακοπές τους την περιοχή αποτελούν είδος προς εξαφάνιση. 

Η κρίση μας κρατάει ξάγρυπνους

Πριν από λίγες εβδομάδες δημοσιοποιήθηκε μία νέα μελέτη που έδειξε πως όσοι κοιμούνται αρκετά έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσους κοιμούνται πολύ λίγο ή πάρα πολύ. Όσο πολύτιμος όμως και να είναι ο ύπνος, σε περιόδους οικονομικής κρίσης επηρεάζεται πάρα πολύ.
Όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες από το Κέντρο Διαταραχών Ύπνου της Cleveland Clinic στο ετήσιο συνέδριο των Ηνωμένων Επαγγελματικών Εταιρειών Υπνου (APSS) των ΗΠΑ, μελετώντας 10.654 εθελοντές μέσης ηλικίας 52 ετών διαπίστωσαν πως έξι έως εννέα ώρες ύπνος το βράδυ είναι απαραίτητες για να έχει κάποιος καλή ποιότητα ζωής και καλή ψυχική διάθεση.

Πίνουμε λιγότερο νερό απ’ όσο πρέπει

Διψάει ο οργανισμός των Ελλήνων: αυτό προκύπτει από τα στοιχεία νέας μελέτης που δείχνουν ότι περίπου το 20% των … γυναικών και το 35% των ανδρών προσλαμβάνει λιγότερο νερό από αυτό που συνιστά η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων. Κι όμως κάθε κύτταρο του σώματος μας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει…
Ειδικά το καλοκαίρι, όταν το θερμόμετρο φτάνει στα ύψη, το ανθρώπινο σώμα αποβάλλει το νερό μέσω του ιδρώτα. Γι αυτό και η δροσιά του H2O αποτελεί το «Α» στο αλφαβητάρι της επιβίωσης.

Εκδήλωση των Πολιτιστικών Δεσμών στην Κονίστρα σήμερα

Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Εύβοιας:
«Αξιοκρατική» συγκρότηση σε πράσινο φόντο. Ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα οι συνεντεύξεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων με την πολιτική ηγεσία να θέτει πάνω από το συμφέρον της Δημόσιας Εκπαίδευσης, την κομματική σκοπιμότητα και την παραταξιακή «λογική».

ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ -….Παπάς ζητούσε 1000 ευρώ... για να μνημονεύει !

Πενίας... τέχνη κατεργάζεται, και επειδή η μοναδική τέχνη που γνωρίζουν οι περισσότεροι ιερείς είναι... οι ψαλμοί, οι ευχές και οι μνημονεύσεις, αυτό έπραξε και ένας ρασοφόρος από το Αίγιο!
Μέχρι και σήμερα συζητούν στην περιοχή της πλατείας Βουδ... το κόλπο του παπά! Εμφανίστηκε προ ημερών σε καφενείο της πλατείας, έπιασε κουβέντα με θαμώνες, συζήτησαν για την οικονομική κρίση και όχι μόνο, και στο τέλος... εντόπισε το υποψήφιο «θύμα» του.

To μωσαϊκό της διαπλοκής για το C4I

Η υπόθεση της προμήθειας του συστήματος C4I, ενόψει (τότε) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν η δεύτερη «μεγάλη δουλειά» της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, μετά από τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ, που κόστισε ιδιαίτερα ακριβά στους έλληνες φορολογουμένους, με το «γαϊτανάκι» της παραλαβής να ακολουθεί και το σύστημα να μην χρησιμοποιείται ποτέ. Ποια ήταν τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης και πώς λειτουργούσε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ».

Το χρονικό της υπόθεσης C4I...

Ποιος γράφει τα διθυραμβικά άρθρα για τον Αντώνη στις αμερικάνικες εφημερίδες;

Βλέπουμε από τα ελληνικά μέσα μια εκστρατεία σπίλωσης των Ευρωπαϊκών Θεσμών και των Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης, επειδή «μια εφημερίδα» της Αμερικής «δικαιώνει τον αγώνα του Αντώνη κατά του μνημονίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια δεξιά και ακροδεξιά blogs που σε αντίστοιχες περιπτώσεις καθύβριζαν ως αμερικανάκι τον... Jeffrey Γιωργάκη, τώρα πανηγυρίζουν για το «δίκιο του Αντώνη»! Ξαφνικά αγάπησαν τόσο πολύ τις αμερικάνικες εφημερίδες και δεν το κρύβουν. Έγιναν όλοι τους αμερικανάκια!

Επίσκεψη Χ. Κλίντον στην Αθήνα

Θέματα που αφορούν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να συμπεριλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, Σταύρου Λαμπρινίδη, με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον. 
 Η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα στις 17 και 18 Ιουλίου, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Λαμπρινίδη.Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσει πρώτα επίσκεψη στην Τουρκία (15 και 16 Ιουλίου). 

Βουλγαράκης: Λαϊκίστικη και αμφίθυμη η πολιτική Σαμαρά

Στην άποψή του περί δημιουργίας της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης επανήλθε χθές μέσω δηλώσεών του στο Real Fm, ο Γιώργος Βουλγαράκης.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του μέσω διαδικτύου, ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς πρέπει να επανασυνδεθεί και αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της θέσης του..
Για τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι παρέλαβε την παράταξη σχεδόν διαλυμένη μετά την ηγεσία Έβερτ, ότι κατάφερε με πολύ κόπο να τη φέρει σε λογαριασμό και να δράσει ως συνδετικός κρίκος.

Ημερίδα ανάπτυξης για την αιγοπροβατοτροφία στην Κάρυστο

Στις 20/7/2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 στην αίθουσα του Γιοκάλειου Ιδρύματος στην Κάρυστο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα:
«Η αιγοπροβατοτροφία – μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας Μια πραγματικότητα – Μία δυνατότητα»
Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Καρύστου.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"Δεν κλείνει" κανένα νοσοκομείο, δεν απολύεται κανείς, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Η λειτουργική αναδιάταξη του ΕΣΥ δεν κλείνει κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Ορισμένα θα αλλάξουν αντικείμενο, αλλά δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς», ανέφεραν ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Τιμοσίδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για τη συνένωση των μονάδων υγείας.

«Δώσαμε παράταση στη διαβούλευση μέσω της 'ανοιχτής διακυβέρνησης', ώστε όσοι...

«Καρφιά» Λούκας κατά Πάγκαλου και Δαμανάκη...

Σαφείς αιχμές για τη φορολογική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση, αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις μελών του ΠΑΣΟΚ, άφησε η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, η κα Κατσέλη επικρίνοντας την... φορολογούμενη πολιτική που ακολουθήθηκε τόνισε ότι «αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο, τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα».

BBC: Ποιος θα πτωχεύσει πρώτα; Ελλάδα ή ΗΠΑ;

Υπό τον εντυπωσιακό τίτλο «Ποιος θα πτωχεύσει πρώτα; Η Ελλάδα ή οι ΗΠΑ» το BBC βάζει... στη «ζυγαριά» τις δύο χώρες υπογραμμίζοντας ότι... «και μόνο το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ελλάδα μπαίνουν σε αυτό το δίλημμα, προδίδει το παράδοξο των εποχών που βιώνουμε».

Με την επόμενη δόση του δανείου από το ΔΝΤ και την ΕΕ διασφαλισμένη, μπορούμε να πούμε με κάποια βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση δε θα πτωχεύσει τον επόμενο μήνα, τονίζει το BBC. Το απίστευτο είναι ότι το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί για την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο Λαυρεντιάδης άρχισε τις απολύσεις για να ξεπουλήσει τη ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ

"Δεν την θέλω" . 
Με αυτές τις τρεις λέξεις ο Λαυρεντιάδης προδιέγραψε το μέλλον της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ που προσώρησε σε απολύσεις και δραματική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με καθιέρωση τριήμερης εργασίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων.
Ο  όμιλος της "Νεοχημικής", είναι συμφερόντων του ομίλου Λαυρεντιάδη, που έχει  εγκαταλείψει την Ελλάδα και βρίσκεται στην Αγγλία, σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχει εικονικά μεταφέρει το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητες και τη διαχείριση της επιχείρησης σε συγγενικά του πρόσωπα.

24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή στην Εμπορική τράπεζα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα  οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, με βασικό αίτημα την προστασία των συλλογικών συμβάσεων.
Όπως επισημαίνει ο σύλλογος των εργαζομένων στην τράπεζα «η διοίκηση της Εμπορικής προχώρησε στη μονομερή καταγγελία της ισχύουσας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Συνέπεια της ενέργειας αυτής είναι η κατάργηση και όλων των επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από το 1994 μέχρι σήμερα».

Aναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της συνοικίας «Η» της Χαλκίδας

Σήμερα, ως γνωστόν, ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της επίκαιρης ερώτησης του Συμεών Κεδίκογλου για την ολοκλήρωση της ένταξης της συνοικίας «Η» στο σχέδιο πόλης Χαλκίδας.
Καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ενδιαφέρονται να μάθουν τι έγινε, θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι αυτή αναβλήθηκε, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός για να απαντήσει κ. Σηφουνάκης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω φόρτου εργασίας.

Έρχεται το πρώτο καυτό Σαββατοκύριακο....

Ίσως ξεπεράσει τους 38 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές. Ζέστη και υγρασία τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.
Παρασκευή:
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά και νοτια βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από
17 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς κελσίου.

ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ«Θετική εξέλιξη η ανατροπή της πρότασης Λιαρόπουλου για το Νοσοκομείο»

Για ικανοποίηση του κοινού αιτήματος του κόσμου της Νότιας Καρυστίας, που ζητούσε το Νοσοκομείο να παραμείνει ως έχει, κάνει λόγο η ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καρύστου-Μαρμαρίου, που εκδόθηκε σήμερα και είναι σχετική με την τελική πρόταση αναδιάταξης του ΕΣΥ.

Η Δημοτική Οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται στη συμβολή των γιατρών του Νοσοκομείου και των μαζικών κινητοποιήσεων για τη θετική αυτή εξέλιξη, όπως την χαρακτηρίζει, καθώς και στις συνεχείς προσπάθειες των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του Νομού προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η κακοδιαχείριση και η διαφθορά καλά κρατούν".

Στην κορυφή της κλίμακας της διαφθοράς σκαρφάλωσαν οι υπηρεσίες που διαχειρίζονται δημόσια κονδύλια, αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή.
Η έκθεση την οποία παρέδωσε ο κ. Ρακιτζής την Τετάρτη στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει ότι περίπου το 52% των υποθέσεων διαφθοράς το 2010 αφορούν τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μήνυση του Γιώργου Παπαδιόχου κατά του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά

Μήνυση κατά του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, κατέθεσε ο Γιώργος Παπαδιόχος, για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αναφέρει ο ίδιος με ανακοίνωσή του: 
«Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 συνοδευόμενος από τον δικηγόρο μου Νίκο Ζέρβα, υπέβαλα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκίδας μήνυση κατά του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημητρίου Θωμά για τη τέλεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον μου.

Έρχεται το «δεύτερο κύμα» μετατάξεων στις αιρετές περιφέρειες

4.000 υπάλληλοι των σημερινών αποκεντρωμένων διοικήσεων (τέως κρατικών) πρόκειται να μεταταγούν το αμέσως προσεχές διάστημα στις αιρετές περιφέρειες, καθώς μέχρι χθές 5 Ιουλίου οι περιφερειάρχες θα έπρεπε να εκδώσουν τις πράξεις κατάταξης των υπαλλήλων, που μετατάσσονται σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, εξαιτίας της εκχώρησης και νέων αρμοδιοτήτων στις αιρετές περιφέρειες, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης».

ΕΠΚΑ-ΣτΕ:Κίνδυνος-θάνατος τα φάρμακα που πωλούνται στο Internet


Σοβαρή απειλή για την υγεία μπορεί να αποτελούν τα φάρμακα που πωλούνται παράνομα μέσω του Ίντερνετ.
Αυτό τονίζει ο ομογενής πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αυστραλίας, Κώστας Σκλάβος, λέγοντας ότι τα φθηνά φάρμακα που πωλήθηκαν από το Διαδίκτυο, περιείχαν συστατικά τα οποία έχουν απαγορευτεί, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή, καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.

Απεργία τα ταξί μέχρι αύριο το πρωί

Το Σωματείο και το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργια που θα πραγματοποιηθεί από τις 5:00 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουλίου έως τις 5:00 το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πρόσληψη 2 εποχικών στην ΔΕΗ Αλιβερίου

Στις 29 Ιουνίου 2011 το ΑΣΕΠ ενέκρινε την πρόσληψη από την ΔΕΗ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  ΕΥΒΟΙΑΣ του παρακάτω εποχικού προσωπικού, για απασχόληση 8 μηνών.
Για να μάθετε την προθεσμία υποβολής αιτήσεων και άλλες πληροφορίες, απευθυνθείτε στον φορέα (τηλ.: 2223024977).

Προς πρόσληψη 587 στελεχών του Λιμενικού Σώματος


Μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και την απόφαση έγκρισης της πρόσληψης στελεχών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που έλαβε η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου στις 31 Ιουνίου 2011,

Αναβάλλονται οι διακοπές της Εργατικής Εστίας...

Η εξέλιξη πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, όμως, ενδιαφέρει χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι δεν διακρίνονται για την μεγάλη οικονομική τους ...άνεση. Ο λόγος αφορά στο θερινό πρόγραμμα διακοπών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). 
Όπως έγινε γνωστό λοιπόν αρμοδίως και για λόγους ανωτέρας βίας, οι εκδρομές που επρόκειτο να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και αφορούσαν στο νομό Αττικής, μετατίθενται για το ...Σεπτέμβριο.

«Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν την Ελλάδα»

Νέο άρθρο - βόμβα για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Στο άρθρο το οποίο έχει τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και υπότιτλο «Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα», αναφέρεται ότι η Ελλάδα δύσκολα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η καταβολή της δόσης ήταν αναγκαία μόνο για να κερδηθεί χρόνος και η κρίση δεν θα ξεπεραστεί. «Δεν θα μπορέσουν να σώσουν την Ελλάδα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος...

«Κατερίνα Περλεπέ: Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου για τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου»

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Περλεπέ στο οποίο αναφέρει ότι δεσμεύετε ότι τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν, εμείς ευχόμαστε αυτό να επιτευχθεί. Το Δελτίο τύπου  έχει ως ακολούθως.
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, διαβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Από την πρώτη στιγμή είχα δεσμευτεί προς τους πολίτες του Νομού μας ότι, τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν, δηλαδή ως Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας και δεν θα υποβαθμιστεί η λειτουργία τους.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η διατροφική αξία του καρπουζιού..

Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το αγγούρι και την κολοκύθα και έχει χώρα προέλευσης την Αφρική. Μάλιστα λέγεται ότι οι Αιγύπτιοι καλλιεργούσαν καρπούζια 5.000 χρόνια πριν!

Κινδύνους για την υγεία εγκυμονούν τα πλυντήρια πιάτων

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα στη Σλοβενία βρήκαν ότι, στο 62% των πλυντηρίων πιάτων, στην περιοχή του λάστιχου της πόρτας της συσκευής, υπάρχουν οι μύκητες Exophiala dermatitis και E. Phaeomuriformis, όπου και οι δύο είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία.

Κύπρος: 53χρονος ανάμεσα στους πρώτους σε βαθμολογία στις παγκύπριες εξετάσεις

Ένας 53χρονος έλαβε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στις παγκύπριες εξετάσεις για είσοδο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πρόκειται για τον Ευάγγελο Ευαγγέλου, από τη Λάρνακα, ο οποίος με γενικό βαθμό κατάταξης 19,9 εισήλθε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Ευαγγέλου,

Στο ναδίρ η ψυχολογία της αγοράς

Στα χαμηλότερα επίπεδα της της τελευταίας διετίας διαμορφώθηκε τον Ιούνιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, υποχωρώντας στις 70 μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ.

Όπως σημειώνει το ΙΟΒΕ, πρόκειται για έναν μήνα στον οποίο κυριάρχησαν αρνητικά ερεθίσματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Η αναβλητικότητα στην παρέμβαση της Ευρωζώνης για αποτελεσματική διευθέτηση της κατάστασης πιστωτικής ασφυξίας στην οποία μπορεί να βρεθεί το ελληνικό κράτος στις αρχές του 2012, επιτείνει και αυξάνει τη δυσπιστία των Ελλήνων για τη δυνατότητα της χώρας να εξέλθει από αυτή τη δυσμενή θέση.

«Ο Βενιζέλος παραπλάνησε τη Βουλή»

Επίθεση στο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για απόκρυψη της αλήθειας αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα που περιλαμβάνονται, εξαπέλυσε η ΝΔ. 
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτα που να μην έχει παρουσιαστεί στη Βουλή, στην 4η επικαιροποίησή του περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο. «Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20% ή 150.000 άτομα, προβλέπει στην έκθεσή της για την τέταρτη αξιολόγηση η τρόικα δείχνοντας τον δρόμο για απολύσεις εργαζομένων.

Ειδικότερα, στη σχετική έκθεση προβλέπεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν θα προέρχονται από τις επιχειρήσεις του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Από το κυρίαρχο έθνος, στους κυρίαρχους δανειστές!

Λίγες ώρες μετά την έγκριση (με χίλια ζόρια...) της εκταμίευσης της περιβόητης πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ο προεδρεύων του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, άφησε κατά μέρος τις διπλωματικές ευγένειες και ανήγγειλε το τέλος της εθνικής κυριαρχίας στην Ελλάδα! 
Μερικές φορές η επιβεβαίωση των πληροφοριών ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ είναι μια δυσάρεστη εμπειρία: από την 1η Ιουνίου γράφαμε στο “S10”  για το επερχόμενο «Τέλος του ελληνικού κράτους», καθώς από την εθνική κυριαρχία περνάμε σε εποχή κυριαρχίας των πιστωτών.

H ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δημ Κατσούλης:
ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΡΓΑ  ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.
Συνήθως εγείρονται διαμαρτυρίες όταν ο σχεδιασμός της αναδιάρθρωσης δημοσίων υπηρεσιών ή γενικότερα υπηρεσιών του δημόσιου τομέα επιφέρει καταργήσεις οργανικών μονάδων ή συγχωνεύσεις ή μείωση του προσωπικού.
Ανάμεσα στις διαμαρτυρίες είναι και εκείνες  των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών  που συνήθως αντιλαμβάνονται την χωροθέτηση των υπηρεσιών αυτών ως εστία διακίνησης των συναλλασσόμενων πολιτών έτσι ώστε να  ενισχύεται ενδεχομένως η τοπική αγορά, ως αιτία εγκατάστασης των υπηρετούντων υπαλλήλων και των οικογενειών τους και τέλος ως «τίτλο τιμής» για την πόλη ή την κωμόπολη που φιλοξενεί τις δημόσιες υπηρεσίες. Εξαιρούνται από την κατηγορία αυτή οι υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά στον Ελεύθερο Τύπο για την κ. Παπαθανάση

Διαβάστε το σχολιασμό του δημοσιαγράφου Γιώργου Χαρβαλιά για την κ. Παπαθάναση.

Δαπάνη 25 εκατ. ευρώ για υλοποίηση έργων στα Nοσοκομεία Χαλκίδας και Καρπενησίου

«Με κονδύλι ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση έργων υποδομών υγείας και ιατρικού εξοπλισμού στα Γενικά Νοσοκομεία Χαλκίδας και Καρπενησίου.
Τα έργα αφορούν προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού νοσοκομειακού εξοπλισμού, δημιουργία, ενίσχυση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομειακών μονάδων, νέες πτέρυγες, ειδικές μονάδες κ.ά.
Με έγκριση του πίνακα κατάταξης έργων υγείας από τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη (φωτό), τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν είναι:

Εξηγήσεις απο την Κ.Περλεπέ για το Νοσοκομείο Κύμης ζητά το Δ.Σ.

Συνεδρίαση πραγματοποίησε χθές το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης - Αλιβερίου και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η λειτουργία του Νοσοκομείου Κύμης. Αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή προς την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ με την οποία ζητούν άμεση ενημέρωση για το τί τελικά έχει αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο.
Ο Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα ανέφερε ότι έχομε σημαντικές και απρόσμενες εξελίξεις στο θέμα του Νοσοκομείου Κύμης, με την ανακοίνωση των προτάσεων του Υπουργείου, για τις οποίες πρέπει να ενημερώσουμε ιδιαίτερα την βουλευτή κ. Περλεπέ, αλλά και τους υπόλοιπους βουλευτές του Νομού, καθώς και την Περιφέρεια, με επιστολή με το εξής περιεχόμενο:

Ερώτηση του Θ. Χειμάρα στον Κ. Περγαντά για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Πρωθυπουγρό


« Κύριε Περιφερειάρχη,
Είχατε πρόσφατα συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό και συζητήσατε την εξέλιξη του ΕΣΠΑ από την 1η Ιουλίου 2011, για την διαχείριση του οποίου οι αρμοδιότητες μεταφέρονται από την Κρατική στην Aιρετή Περιφέρεια.
Είναι γνωστό επίσης, ότι σχεδόν χάσαμε το 1ο εξάμηνο του έτους , από τη μη προώθηση του προγράμματος από την Κρατική Περιφέρεια.
Ερωτώ λοιπόν :
  1. Ποιες είναι οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για το ΕΣΠΑ απέναντι στις αιρετές Περιφέρειες;

Δηλώσεις του κ. Αθανασίου Χειμάρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιείται αυτή στη Χαλκίδα.
Μετά τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να δηλώσουμε ως Παράταξη ότι:
•             Κατανοούμε την απελπισία και την αγανάκτηση των πολιτών, στην εφαρμογή των άδικων αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μνημονιακών μέτρων, τα οποία τιμωρούν κυρίως μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες , αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγάλους φοροφυγάδες.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Κάτοικοι της Κύμης και της Καρύστου ζητούν ..Κάνε κάτι θα "χάσουμε" το τρένο OXI ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


Από όσα γνωρίζουμε και ζούμε μπορεί να πιαστήκαν αδιάβαστοι οι Βουλευτές του νομού για την πρόταση της Κυβέρνησης να υποβάθμιση τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.
Σίγουρα  θα υπάρξει  οργή του κόσμου και των επαγγελματιών της περιοχής  για την συρρίκνωση στο χώρο της υγείας υπογραμμίζοντας ότι διαρκώς συντελείται αφαίμαξη υπηρεσιών από τις περιοχές  αυτές (δες Δ.Ο.Υ) όταν δεν υπάρχουν στις περιοχές επενδυτικές πρωτοβουλίες,  όταν απουσιάζει το ΕΚΑΒ, όταν απουσιάζει το οδικό δίκτυο  τότε είναι βέβαιο ότι οι περιοχές θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο.
Ο αγώνας πρέπει να είναι συλλογικός με επιχειρήματα υπέρ της βιωσιμότητας της μονάδας υγείας και όχι για τοπικιστικούς λόγους υπάρχουν πολλά. Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι ήδη το Νομοσχέδιο είναι έτοιμο για ψήφιση στην Βουλή. Το μόνο που μένει είναι όλοι οι φορείς του νομού συλλογικά να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων αυτών. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠ0Υ 26-05-2011
Θέμα: «Νέα ρητή δέσμευση του Υφυπουργού Υγείας για μη συγχώνευση των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης». 
Την Πέμπτη 26.5.2011 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υφυπουργού κυρίου Μιχάλη Τιμοσίδη και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης, παρουσία της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη. Κατά τη συνάντηση και για άλλη μια φορά ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε με το πλέον σαφή τρόπο ότι, τα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας Καρύστου και Κύμης δεν θα συγχωνευτούν και θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή, ως Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας. και ακόμη...

Κλείνουν ......

Τι αναφέρει το Σχέδιο Αναδιάταξης που κατάρτισε το Υπουργείο Υγείας
Ποια νοσοκομεία κλείνουν ανά ΔΥΠΕ:
  • 1η ΔΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη»
  • 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
  • 3η ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών
  • 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης
  • 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας 
  • 7η ΔΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης

Mε 423.750 ευρώ και εγώ θα τα έλεγα...

Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, 23 Ιουνίου 2011: «Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πτώχευση ή επώδυνη προσαρμογή και μεταξύ των δυο η επιλογή της δεύτερης λύσης είναι αναπόφευκτη». 
Δημόσια και με ευθύτητα έθεσε το δίλημμα των ημερών ο κ. Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Είτε θα εφαρμοσθούν τα επώδυνα μέτρα είτε θα πτωχεύσει η χώρα.

Επιδρομή χελώνων στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης

Aλαλούμ επικράτησε στο διεθνές αεροδρόμιο J.F.K. της Νέας Υόρκης, όταν περισσότερες από 150 χελώνες πέρασαν μέσα από τους διαδρόμους του αερολιμένα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.
Από την απρόσμενη επέλαση, δημιουργήθηκαν προβλήματα στις πτήσεις των αεροπλάνων, τόσο στην απογείωση όσο και στην προσγείωση.