Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Ο Βενιζέλος παραπλάνησε τη Βουλή»

Επίθεση στο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για απόκρυψη της αλήθειας αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα που περιλαμβάνονται, εξαπέλυσε η ΝΔ. 
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτα που να μην έχει παρουσιαστεί στη Βουλή, στην 4η επικαιροποίησή του περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο. «Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε, παράλληλα, τον υπουργό Οικονομίας ότι παραποίησε τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για τη στάση του κόμματός του στην ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης. Στην ουσία, επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, η ΝΔ αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα το καταψηφίσει ανεξάρτητα από το όριο των απαιτούμενων ψήφων, ενώ θα το ψηφίσει ακόμα και ως απλό νόμο αν υπάρξουν αλλαγές στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας. «Ο κ. Βενιζέλος κατ' αρχήν να ζητήσει συγνώμη για την παραποίηση των δηλώσεων του κ. Σαμαρά και δεύτερον να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε σήμερα», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην επαναδιαπραγμάτευση και γι' αυτό δεν την κάνει.
«Την απορρίπτουμε άνευ σχολίων», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την εθνική κυριαρχία και θύμισε τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, στις 18 Μαΐου ότι «Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπάρχει και η κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα».
Επίσης σημείωσε ότι περιμένει την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην συγκεκριμένη δήλωση του κ. Γιούνκερ. «Εκτός αν τη θέση της κυβέρνησης την εκφράζει ο συνταγματολόγος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος -όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ- σήμερα το πρωί υπογράμμιζε ότι "αν οι Έλληνες δεν πάρουν τις αποφάσεις, πρέπει να τις πάρουν κάποιοι άλλοι"», είπε ο κ. Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου