Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Δαπάνη 25 εκατ. ευρώ για υλοποίηση έργων στα Nοσοκομεία Χαλκίδας και Καρπενησίου

«Με κονδύλι ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση έργων υποδομών υγείας και ιατρικού εξοπλισμού στα Γενικά Νοσοκομεία Χαλκίδας και Καρπενησίου.
Τα έργα αφορούν προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού νοσοκομειακού εξοπλισμού, δημιουργία, ενίσχυση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομειακών μονάδων, νέες πτέρυγες, ειδικές μονάδες κ.ά.
Με έγκριση του πίνακα κατάταξης έργων υγείας από τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη (φωτό), τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν είναι:

οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Nοσοκομείου Καρπενησίου με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ, η μελέτη – κατασκευή – εξοπλισμός του Γενικού Nοσοκομείου Χαλκίδας ύψους 22 εκατ. ευρώ, καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων προϋπολογισμού 400.000 ευρώ αλλά και η προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου ύψους 450.000 ευρώ.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από τον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανά
πτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας-Υποδομές Υγείας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η έκδοση των αποφάσεων ένταξης με ενέργειες του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου