Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εσωτερική υποτίμηση και προστασία της τραπεζικής ελίτ

O χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου διενήργησε μία μεγάλη έρευνα για τα γεγονότα και το παρασκήνιο που οδήγησαν την ελληνική οικονομία από την ένταξη στο Ευρώ στην σημερινή κατάσταση. Το tvxs.gr παρουσιάζει σε 4 μέρη ολόκληρη την έκθεση η οποία βασίζεται σε διεθνείς μελέτες και απόρρητα έγγραφα. Διαβάστε το τέταρτο μέρος:

 Εσωτερική υποτίμηση και προστασία της τραπεζικής ελίτ

11) 2013: Σοκ: Η Ελλάδα έχει πετύχει μόνο το μισό της εσωτερικής υποτίμησης που έχει στόχο το Μνημόνιο – Ακολουθεί άλλο τόσο – Τί δείχνουν δύο ανεξάρτητες εκθέσεις για το τί έρχεται στην Ελλάδα – Η επιβεβαίωση από τις τελευταίες εκθέσεις του ΔΝΤ 

Η ομολογία Παπακωνσταντίνου και το Μνημόνιο

O χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου διενήργησε μία μεγάλη έρευνα για τα γεγονότα και το παρασκήνιο που οδήγησαν την ελληνική οικονομία από την ένταξη στο Ευρώ στην σημερινή κατάσταση. Το tvxs.gr παρουσιάζει σε 4 μέρη ολόκληρη την έκθεση η οποία βασίζεται σε διεθνείς μελέτες και απόρρητα έγγραφα. Διαβάστε το τρίτο μέρος:

Η ομολογία Παπακωνσταντίνου και το Μνημόνιο
 
7) Δ’ τρίμηνο 2009: Το ξέσπασμα της ‘ελληνικής κρίσης’ – Η κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για την πτώχευση της Ελλάδας – ‘Η Ελλάδα πιο απομονωμένη από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ στην ιστορία της ΈΈνωσης’ σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες & οι πιέσεις Μέρκελ στην κυβέρνηση Καραμανλή

Η μεγάλη έρευνα του χρηματιστηριακού τεχνικού αναλυτής Πάνου Παναγιώτου  για τα γεγονότα και το παρασκήνιο που οδήγησαν την ελληνική οικονομία από την ένταξη στο Ευρώ στην σημερινή κατάσταση. Το tvxs.gr παρουσιάζει την αποκαλυπτική έκθεση η οποία βασίζεται σε διεθνείς μελέτες και απόρρητα έγγραφα.

Το δεύτερο μέρος
4) 2004: Η κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας μετά τις βουλευτικές εκλογές και τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Πίεση Γερμανίας στην κυβέρνηση Καραμανλή για επείγουσα προσφυγή στο ΔΝΤ με στόχο την εσωτερική υποτίμηση

Αποκάλυψη: Πώς από το ευρώ φτάσαμε στην πτώχευση

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/ FosPhotos
O χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου διενήργησε μία μεγάλη έρευνα για τα γεγονότα και το παρασκήνιο που οδήγησαν την ελληνική οικονομία από την ένταξη στο Ευρώ στην σημερινή κατάσταση. Το tvxs.gr παρουσιάζει σε 4 μέρη ολόκληρη την έκθεση η οποία βασίζεται σε διεθνείς μελέτες και απόρρητα έγγραφα.
Εισαγωγή
Κάποια γεγονότα στην ιστορία ενός κράτους σηµατοδοτούν το τέλος µίας εποχής και την αρχή µίας νέας. Όµως, όσο πιο µικρά και πιο αδύναµα τα κράτη, τόσο πιθανότερο είναι οι αποφάσεις για τα σηµαντικότερα ζητήµατα που τα αφορούν να επηρεαστούν ή και να ληφθούν από άλλα, µεγαλύτερα και ισχυρότερα.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΠΕΛΙΤΙ: Στόχος όλων πλέον είναι να προστατεύσουμε την Ελληνική Αγροτική Βιοποικιλότητα

Κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, πολλές οργανώσεις διάσωσης της αγροτικής βιοποικιλότητας και φορείς βελτίωσης και διάδοσης βιολογικών σπόρων διαμαρτυρήθηκαν μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ευρώπης που έστειλαν μηνύματα και υπέγραψαν διαμαρτυρίες ενάντια στη νομοθεσία που περιορίζει την εμπορική κυκλοφορία των σπόρων (παλιών και νέων) που παράγονται από αγρότες.

Εμπόριο σπόρων, Εμπόριο με προδιαγραφές

Το 2016 κανείς δεν θα μπορεί να εμπορεύεται σπόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν είναι καταχωρημένοι σε εθνικούς καταλόγους μετά από πρόταση της Γενικής Επιτροπής Υγείας & Καταναλωτών (DG SANCO) που τέθηκε σε ψηφοφορία τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, στη συνάντηση των Επιτρόπων, που ρυθμίζει το εμπόριο σπόρων σε όλη την ΕΕ.

Αντιδρά η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στην επιλογή Σαμαρά, για τον διορισμό Παπαχρήστου στον ΟΟΣΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τον αγριοπασόκο, καραμπουζουκλή Παπαχρήστο επέλεξε για τον ΟΟΣΑ ο Πρωθυπουργός"

Όταν προχθές έσκασε η είδηση ότι ο Βαγγέλης ο Παπαχρήστος, ο αγριοπασόκος, ο καραμπουζουκλής, ήταν η προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ, παρότι το γεγονός προσφερόταν για σχολιασμό το απέφυγα, καθώς δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ανήκει στα λεγόμενα «κουφά» ή «ξεκούδουνα», γράφει ο Στέφανος Κασιμάτης στην Καθημερινή.
Ο δημοσιογράφος σχολιάζει την τοποθέτηση του πρώην βουλευτή στον ΟΟΣΑ ως εξής:

Νέο ρεκόρ: Στο 64,2% η ανεργία των νέων

Στο 27% "σκαρφάλωσε" η ανεργία στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, με τους ανέργους να ανέρχονται σε 1.320.189 άτομα και να έχουν αυξηθεί κατά 245.021 άτομα (22,8%) σε έναν μόλις χρόνο.

Βενιζέλος: Όποιος νομίζει ότι θίγεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Για «σταθερά ελλειμματική διαχείριση των οικονομικών του κόμματος» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν από λίγο,  στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι την περίοδο 2003- 2011 προσθέτονταν κάθε χρόνο 10 εκατ. ευρώ στο χρέος του

Ισπανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους για τις περικοπές στην εκπαίδευση

Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ισπανία απέργησαν και απείχαν σήμερα από τα μαθήματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που επιβάλλονται στον τομέα της παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόζει η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι

Financial Times:«Το ελληνικό δράμα δεν θα έχει αίσιο τέλος»

Εχοντας δανειστεί εκατοντάδες δισ. ευρώ η Ελλάδα, η οποία δεν εκλαμβάνεται πλέον ως απειλή για την ενότητα της ευρωζώνης, παλεύει μέσα στη μιζέρια της, αναφέρουν σε άρθρο τους οι FT με τίτλο «Το ελληνικό δράμα δεν θα έχει αίσιο τέλος»

Μήνυση στην Ελλάδα για το PSI κατέθεσε σλοβακική τράπεζα – «Η Ελλάδα παραβίασε διεθνείς συμφωνίες»!

Η σλοβακική τράπεζα Postova Banka ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά της Ελλάδας, για την αναγκαστική ανταλλαγή κρατικών ελληνικών ομολόγων (PSI) που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

«Εσύ φύγε! Μιλάς ελληνικά!»


«Θυμάμαι, όταν ήμουν στη Σιέρα Λεόνε, λίγες φορές ξυπνούσα μόνη μου, χωρίς να με έχει τρομάξει η φωνή μιας γυναίκας που είχε πεθάνει το παιδί της ή οι φωνές της γειτονιάς, επειδή είχαν σκοτώσει κάποιον» διηγείται η Λορέτα Μακόλεϊ, πρόεδρος της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών.