Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί άλλο τόσο

Η έκθεση της Κομισιόν την Παρασκευή αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για την ύφεση (4,4%) και την ανεργία (27%) το 2013, γεγονός το οποίο στην πραγματικότητα βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την πεποίθηση της τρόικας ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα «τώρα αποκτά δυναμική για πρώτη φορά». Ο χρηματιστηριακός αναλυτής Πάνος Παναγιώτου επικαλείται απόρρητα έγγραφα, διεθνείς μελέτες και εκθέσεις του ΔΝΤ που καταδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία έχει να διανύσει ακόμη το 50% της εσωτερικής υποτίμησης την οποία υπαγορεύει ο αρχικός στόχος.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ : ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΌΛΑ!!!

Κάποιοι   στο  Πασόκ   "ασελγούν",   ακόμα  και  σ αυτό  το εναπομείναν  5%!  Κάποιοι  δέν  το  αφήνουν  να υπάρχει, έστω  όσο  υπάρχει  ακόμα  ως  κόμμα,   τουλάχιστον  με όσο γίνεται   περισσότερη  αξιοπρέπεια. 

Eπαρκείς κρίνει τις απαντήσεις του Υπουργόυ Παιδείας για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ , Ο Κλέαρχος Περγαντάς



Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειαρχών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό και με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά και Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιου Γιακαλή με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου λιμένα στο Μαρμάρι.


Την Πέμπτη 22/02/2013 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη του νέου λιμένα Μαρμαρίου. Η σημαντική αυτή απόφαση, για την ευρύτερη περιοχή της Καρύστου, είχε απορριφθεί δύο φορές στο παρελθόν και εκκρεμούσε από το 2000. 

ΣΥΡΙΖΑ: Καθυστέρηση στην υποβολή σχεδίου διαχείρισης για τις βιντζότρατες



Στη χώρα μας η αλιεία γινόταν από αρχαιοτάτων χρόνων με δίχτυα αλλά και με τράτες . Με την πάροδο των χρόνων η τράτα εξελίχθηκε στη σημερινή βιτζότρατα η οποία μαζί με άλλα αλιευτικά εργαλεία περιλαμβάνεται στα λεγόμενα «δυναμικά εργαλεία αλίευσης».

Δήμος Ερέτριας - Ημερίδα για την ενίσχυση των Μ.Μ.Ε



Ημερίδα ενημέρωσης για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης  – Τουρισμού – Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013»  διοργάνωσε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και το Δήμο Ερέτριας.

Συνάντηση του Συμεών Κεδίκογλου με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο



Στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης, συνάντηση είχε την περασμένη εβδομάδα ο Συμεών Κεδίκογλου, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο για να σχεδιάσουν από κοινού πολιτικές για την κοινωνική προστασία και να εξεταστούν οι προτάσεις,

Αρχίζει αύριο στην Λαμία το Προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Με την παρουσία του Πρόεδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου γίνετε το Προσυνέδριο  των Ανεξάρτητων  Ελλήνων  Στερεάς  Ελλάδας, αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.00π.μ στο Εργατικό Κέντρο Ν.Φθιώτιδας  (Λαμία)  με κεντρικό θέμα.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Καρεκλιές και μπουνιές στο ΠΑΣΟΚ



"Καρεκλιές και μπουνιές  στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.  Ένα απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της παράταξης να ανταλλάσσουν ύβρεις και να έρχονται στα χέρια. Το επεισόδιο αυτό αποτελεί ίσως το αποκορύφωμα της εσωκομματικής έντασης, που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα, καθώς πλησιάζει το κρίσιμο συνέδριο της παράταξης. Αλλά ας δούμε το  τι έγινε σήμερα:

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ καθώς τέσσερις ημέρες πριν από την εκλογή συνέδρων και μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του συνεδρίου κορυφώνεται η σκληρή κόντρα μεταξύ των στελεχών του.

Σήμερα, μάλιστα, στον 4ο όροφο της Ιπποκράτους έπεσαν μπουνιές και καρεκλιές ενώ ταυτόχρονα αντηλλάγησαν και βαρύτατες εκφράσεις με αλληλοκατηγορίες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κόμμα.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Εύβοιας χαιρετίζει την μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Εύβοιας

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Εύβοιας χαιρετίζει την μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση   και πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Χαλκίδα ενάντια στις πολιτικές της τρικομματικής  κυβέρνησης
Εκατοντάδες εργαζόμενοι ,στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, άνεργοι, νέοι, σπουδαστές, διαδήλωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για παρατεταμμένο αγώνα ενάντια στις πολιτικές που κόβουν μισθούς, συντάξεις, βάζουν χαράτσια  διαλύουν την παιδεία, την υγεία, τα εργατικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις

Βαγ. Αποστόλου:"Να μην φύγει καμιά σχολή από το ΤΕΙ Χαλκίδας και να του αποδοθεί η λειτουργία του κεντρικού ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας".



Ο Βαγγέλης Αποστόλου συμμετείχε σήμερα στην επίσκεψη φορέων της Εύβοιας στον Υπουργό Παιδείας για την επίδοση της ομόφωνης άποψης των σπουδαστών, καθηγητών, κατοίκων και φορέων του νομού για την παραμονή στο ίδρυμα του ΤΕΙ Χαλκίδας όλων των σχολών που έχει σήμερα.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στους εκπροσώπους της Εύβοιας ότι δεν θα φύγουν οι δύο μεγαλύτερες σχολές του ιδρύματος (Λογιστικής και ΣΔΟ) αλλά άφησε ανοικτό το θέμα του τμήματος Ηλεκτρολογίας
Σε σχέση με αυτή την εξέλιξη, ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα παρακάτω:

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας είχε ο Δ. Αναγνωστάκης



Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για το ζήτημα του ΤΕΙ Χαλκίδας. Η συνάντηση με τον υπουργό, πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς και ύστερα από την επίσκεψη φορέων στον υπουργό για το ίδιο θέμα.

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο για το ΤΕΙ Χαλκίδας



Προχθές Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έγινε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με θεσμική αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από την υπεύθυνη Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, τον γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη και τον υπεύθυνο παρακολούθησης κυβερνητικού έργου κ. Πρωτόπαπα.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αγιασμός στο νέο κτήριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου Ερέτριας (στην οδό Ευδήμου Κρατεμένους που βρίσκεται απέναντι από τον ΟΤΕ) τελέσθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα των εργαζομένων.

Ημερίδα με θέμα: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –Έργα Βοιωτίας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020»



Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου  2013 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39, στη Λιβαδειά, ημερίδα με θέμα: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Έργα Βοιωτίας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020».

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοκτονεί σήμερα η Κύπρος

Του Γιώργου Δελαστίκ*  
Δημοκρατικότατα σήμερα οι ελληνοκύπριοι θα ψηφίσουν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπέρ της οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης της χώρας τους, υπέρ της ουσιαστικής παράδοσης των κατεχόμενων εδαφών στους Τούρκους, υπέρ της μετατροπής της χώρας τους εκ νέου σε αποικία, αν και αυτή τη φορά με περισσότερους αφέντες, όχι μόνο τους Βρετανούς....
Αυτά και πολλά χειρότερα σηματοδοτεί η αναμενόμενη εκλογή ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του δεξιού Νίκου Αναστασιάδη, φανατικού υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν, αλλά και των πιο άγριων μέτρων λιτότητας στο πλαίσιο της επιβολής και στην Κύπρο καθεστώτος υποτέλειας μέσω μνημονίου.

Εκλογές δύο γύρων στην Κύπρο

Νέες εκλογές θα διεξαχθούν στην Κύπρο σύμφωνα με τα επίσημα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν: Νίκος Αναστασιάδης: 45,46% (μολονότι τα exit polls του έδιναν 51,1%  και τη νίκη από την πρώτη Κυριακή) Γιώργος Λιλλήκας: 24,93%, Σταύρος Μαλάς: 26,91%.
Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς, ο οποίος  κατέλαβε την δεύτερη θέση με 26,91% και την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, που ήρθε πρώτος με 45,2% έτεινε χέρι προς τους υποστηρικτές του τρίτου καταταγέντος υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα, τον οποίο στήριξε η ΕΔΕΚ και σημαντικό ποσοστο ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.

ΕΕ των εθνών vs. ΕΕ της Γερμανίας – σχόλιο στον Γ. Βαρουφάκη



 Τεράστια ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστεί όμηρος των γερμανικών εκλογών και μάλιστα χωρίς κανείς να διασφαλίζει ότι η πολιτική ελίτ της χώρας μπορεί να αλλάξει μυαλά και να οδηγήσει σε ασφαλή λιμένα το ευρωπαϊκό όραμα. 

Με την σοφία της ΑΘΗΝΑΣ να πορευτούμε και να μην πέσουμε στην λούμπα του Υπουργείου Παιδείας

Mε μια υπεύθυνη τοποθέτηση  ουσίας  στην Πανευβοική σύσκεψη φορέων, που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, για τις επιπτώσεις του σχεδίου ΑΘΗΝΑ  στην Περιφέρεια  Στερεάς, αλλά  και με αφετηρία γνήσια περιφερειακά αυτοδιοικητικά κριτήρια , παρενέβη     ο επικεφαλής  της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής συνεργασίας Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Νίκος Στουπής, όπου ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

Χωροταξικός Σχεδιασμός δήμου Καρύστου - προτάσεις & απόψεις

Της Σοφίας Μούτσου
Υποβολή απόψεων και προτάσεων για την Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και Εξειδίκευση Περιφερειακού  Πλαισίου του Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .
Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων διότι λόγω της εξαιρετικής σημασίας του θέματος απαιτείται μεγαλύτερος χώρος συνεδρίασης (παρ.10 άρθρου 67 του ν. 3852/10).

Δημοπρατείται το έργο ενίσχυσης και αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού και της αναβάθμισης το Κτήριο παλαιού «Θηλέων»


Προκηρύχθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.), ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «ενίσχυσης - αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού και αναβάθμισης του διδακτηρίου του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας», με προϋπολογισμό 6.250.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), ημερομηνία διεξαγωγής του, την Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 και χρηματοδότηση από πιστώσεις Δημοσίων Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.