Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Καρεκλιές και μπουνιές στο ΠΑΣΟΚ



"Καρεκλιές και μπουνιές  στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.  Ένα απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της παράταξης να ανταλλάσσουν ύβρεις και να έρχονται στα χέρια. Το επεισόδιο αυτό αποτελεί ίσως το αποκορύφωμα της εσωκομματικής έντασης, που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα, καθώς πλησιάζει το κρίσιμο συνέδριο της παράταξης. Αλλά ας δούμε το  τι έγινε σήμερα:

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ καθώς τέσσερις ημέρες πριν από την εκλογή συνέδρων και μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του συνεδρίου κορυφώνεται η σκληρή κόντρα μεταξύ των στελεχών του.

Σήμερα, μάλιστα, στον 4ο όροφο της Ιπποκράτους έπεσαν μπουνιές και καρεκλιές ενώ ταυτόχρονα αντηλλάγησαν και βαρύτατες εκφράσεις με αλληλοκατηγορίες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κόμμα.


Στα γραφεία της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), στον 4ο όροφο, προσήλθαν σήμερα γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών, μεταξύ των οποίων και οι γραμματείς της Α’ Πειραιά Γιάννης Αξαρλής και Β1 Αθήνας Χρήστος Σωτηρόπουλος.

Παρόντος του νέου επικεφαλής της ΕΚΑΠ Γιάννη Σουλαδάκη, που πρόσφατα αντικατέστησε με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου τον Γιώργο Ανωμερίτη, καθώς και του Πάρι Κουκουλόπουλου, οι γραμματείς προσήλθαν για να υποβάλουν ενστάσεις επί της διαδικασίας κάνοντας λόγο για «μπάχαλο κομβικών εγκυκλίων αναφορικά με την εκλογή των συνέδρων».

Το μέλος της ΕΚΑΠ Γρηγόρης Φελώνης τους απέπεμψε αποκαλώντας τους αλήτες.

«Εμάς λες αλήτες», είπε σε έντονο ύφος ο Γιάννης Αξαρλής.

«Οχι, δεν λέω εσάς, λέω όσους υπέγραψαν τα διάφορα κείμενα και περιφέρουν στο διαδίκτυο αλητήριες απόψεις. Διάφοροι που παράτησαν ένα κόμμα κέλυφος και δεν μπορεί να μας ζητάνε και τα ρέστα», απάντησε ο κ. Φελώνης, φωτογραφίζοντας τόσο τον Μιχάλη Καρχιμάκη όσο και τον επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος Γιώργο Παναγιωτακόπουλο οι οποίοι με υπογραφές και κείμενα έχουν κάνει παρεμβάσεις τις τελευταίες ημέρες κατά της ηγεσίας και των διαδικασιών του συνεδρίου.

«Μα και εγώ είμαι στους 75 που υπέγραψαν το κείμενο», αντέτεινε ο κ. Αξαρλής και ακολούθησε πανδαιμόνιο με σπρωξίματα, καρεκλιές και μπουνιές. Σύμφωνα με πληροφορίες στις αψιμαχίες συμμετείχε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος κατά των δύο «παπανδρεϊκών» γραμματέων νομαρχιακών.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γιάννης Σουλαδάκης και τους χώρισε παρακαλώντας τους να μη συνεχίσουν τη συμπλοκή.

Διαψεύδει ο Γ. Φελώνης

Το επεισόδιο αυτό διέψευσε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, το μέλος της ΕΚΑΠ, Γρηγόρης Φελώνης, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε ένας έντονος διάλογος, όμως κανείς δεν πιάστηκε στα χέρια με κανέναν και κανείς δε χρειάστηκε να επέμβει για να χωρίσει τους εμπλεκομένους.
"Λυπάμαι αν μεταφέρθηκε κάτι άλλο από αυτό που συνέβη, μεταδίδονται πράγματα που δεν είναι αλήθεια", τόνισε ο κ. Φελώνης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε κανένα επεισόδιο, παρά μόνο ένας έντονος διάλογος.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από κηπουρούς νέας κοπής"

Συνέχεια στο θέμα έδωσε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που με δήλωσή του αμφισβητεί την αμεροληψία της ΕΚΑΠ και ζητά την παραίτηση των τεσσάρων μη εκλεγμένων μελών της, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Σουλαδάκης. Τα άλλη τρία μέλη των οποίων ζητείται η παραίτηση είναι ο Γρηγόρης Φελώνης, ο Γιάννης Πέππας και ο Γιώργος Χαλβατζόγλου, οι οποίοι θεωρεί ότι ανήκουν στο "κλίμα Βενιζέλου".
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, σε μια ασυνήθιστα σκληρή δήλωση, χαρακτηρίζει "προκλητική" την επίθεση του κ. Φελώνη κατά του Γιάννη Αξαρλή και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από "κηπουρούς νέας κοπής" και "μάγειρες εκλογικών διαδικασιών".
Αιτιολογώντας την απαίτηση για παραίτηση των τεσσάρων μελών της ΕΚΑΠ, ο κ. Παναγιωτακόπουλος καταλογίζει στην Επιτροπή ότι "μετέτρεψε μια πολιτική διαδικασία σε φάντασμα", ενώ κάνει λόγο "υψηλή κοπτοραπτική" από την πλευρά της Επιτροπής και "εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου