Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Που τους βρίσκει; Θέε μου!!!

Πώληση ΔΕΚΟ μέσω "τηλεπλειστηριασμών"

Για την τιμή εξαγοράς των ΔΕΚΟ με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή, που βρίσκεται ήδη πολύ χαμηλά, ο κ. Μητρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α. Ε, απάντησε στη βουλή:
 «Η αξία των ΔΕΚΟ προσδιορίζεται από την αντίληψη των διεθνών αγορών για τον τόπο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πού βρισκόμαστε. Στόχος δικός μας είναι τόσο η μεγιστοποίηση της αξίας όσο και η επίτευξη της μέγιστης διαφάνειας μέσω δημόσιων τηλεπλειστηριασμών».

«Περιμένοντας την καταστροφή»

Σενάρια, νουθεσίες και αναλύσεις λίγο πριν από την αυριανή έκτακτη σύνοδο κορυφής. Η ευρωκρίση και η Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο των σχολίων του γερμανικού τύπου.

«Το ευρώ δεν πέθανε, αλλά πάσχει από δομικά λάθη», υποστηρίζει σε ανάλυσή του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου, Τόμας Στράουμπχααρ, στην Die Welt.
Ο Γερμανός οικονομολόγος σημειώνει ότι το ερώτημα είναι «εάν υπάρχει η πολιτική βούληση, να αποδεχθούμε την αποτυχία του ευρώ. Εάν οι πολιτικοί δεν έχουν αυτή τη βούληση, τότε να προχωρήσουν και σε διορθωτικές κινήσεις.

Αριθμοί και ποσοστά που προκαλούν τρόμο και ίλιγγο

Υπό μία έννοια, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν το ...δίκιο τους. Πότε; Όταν λένε ότι η Ευρωζώνη καλείται αύριο να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αφορά στο 2% του συνολικού της χρέους. Σε αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί, για την ακρίβεια, η ελληνική συμμετοχή στο συνολικό χρέος της Ευρωζώνης. Όπερ σημαίνει ότι είναι αμελητέο και στην πραγματικότητα αμελητέο θα είναι και το κόστος που θα απαιτηθεί. Ιδιαίτερα αν συγκριθεί με τα χειρότερα που έπονται, αν η Ευρωζώνη δεν πάρει τα μέτρα της. Κι αν για παράδειγμα σκάσει η ιταλική οικονομία, η οποία τις τελευταίες μέρες δείχνει να φουσκώνει ανησυχητικά.

Αντάρτικο με... ονοματεπώνυμο στο ΠΑΣΟΚ για τα ταξί!

Αιχμές για «υστεροβουλία», στην πρωτοβουλία των 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κάλεσαν με επιστολή τους τον Γιάννη Ραγκούση να τους ενημερώσει στο ΚΤΕ Μεταφορών για τις κινήσεις του στο θέμα με τα ταξί αφήνουν από το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου! 
Την ίδια ώρα ο υπουργός Υποδομών «καρφώνει» τα στελέχη που υπέγραψαν την επιστολή λέγοντας πως «...αρκούμαι στη γνωστοποίηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του γεγονότος ότι από χθες, και μετά από συνεννόηση με το Γραμματέα της, κ. Β. Έξαρχο,

Αγώνα σταθερού στόχου ...

ΑΓΩΝΑ Σταθερού .ΣΤΟΧΟΥ 'ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΡΑΪΜΑΚΗΣ' διοργανώνει  ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  την Κυριακή, 24 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. στο  ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΜΙΛΟΥ ΡΙΤΣΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δηλώσεις του κ. Αθ. Χειμάρα σχετικά με το ΕΣΠΑ


Δηλώσεις έκανε ο Αθ. Χειμάρα σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια σχετικά με το ΕΣΠΑ
 Χρήσιμη η σύσκεψη με καθυστέρηση 6 μηνών λόγω μη αρμοδιοτήτων της Αιρετής περιφέρειας.
Θυμίζω , ότι κατά την εδώ επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού προ έτους, είχα ζητήσει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από 1-1-2011 στην Αιρετή Περιφέρεια.

Με επιτυχία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ,


  Με επιτυχία και με καθολική συμπαράσταση εργαζομένων και επισκεπτών οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Αλιβερίου, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ με θέμα τα προβλήματα στο τομέα της υγείας.
  Σε εργαζόμενους και επισκέπτες ασθενείς διακοινώθηκε ανακοίνωση που μεταξύ των άλλων ανάφερε και:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ από την ΔΟΕ


Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έστειλε η διδασκαλική Ομοσπονδία με την οποία  του ζητά να μην γίνουν    άλλες περικοπές  μισθών καθότι αυτό  θα αποτελέσει  αιτία πολέμου όπως αναφέρει χαρακτηρίστηκα
Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο και δυνατότητα ώστε να γίνει κατανοητό ότι εμείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουμε δώσει τους εαυτούς μας για την προκοπή της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, δεν αντέχουμε άλλο.  

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Άρχισαν το τρέξιμο …. Ποιοί υπουργοί έρχονται το Σάββατο στην Χαλκίδα

Τρέχουν μέσα στο καύσωνα και δεν φτάνουν τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ του Νομού κύρια,  να ετοιμάσουν την συνδιάκεψη Στερεάς Ελλάδος με θέμα την Ανάπτυξη της περιφέρειας, αφού γίνεται στη Χαλκίδα.
Η συνδιάσκεψη θα γίνει το Σάββατο 23-7-2011 στις 11 το πρωί  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι: Όχι μέσα από την κοιλάδα του Σπερχειού η χάραξη του αυτοκινητόδρομου «Βόλος – Αντίρριου»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζονται οι απαλλοτριώσεις, στο ύψος του Κόμματος, και μέχρι την κοίτη του Σπερχειού, για τη σχεδιαζόμενη χάραξη του αυτοκινητόδρομου Βόλου - Αντίρριου.
Ένα έργο, που δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί και που δεν έχουν εξεταστεί τα νέα δεδομένα, τα οποία προκύπτουν τόσο από την εμπειρία της κατασκευής των τριών άλλων αξόνων(ΠΑΘΕ, ΣΓΥΤ του ΟΣΕ, Ε65), όσο και από τη σημερινή συγκυρία και την οικονομική δυσκολία εξέλιξης των μεγάλων έργων στη χώρα μας.

"Διαφάνεια & Λογοδοσία - λέξεις άγνωστες στην Καλλικράτεια Ευβοϊκή Αυτοδιοίκηση"

Ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης στο παρακάτω άρθρο του, σχολιάζει την μέχρι σήμερα εφαρμογή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Καλλικράτη" στην Ευβοϊκή Αυτοδιοίκηση.

Οι δήμοι έχουν υποχρέωση, όπως και όλοι οι δημόσιοι φορείς, να αναρτούν στο διαδίκτυο μία σειρά από αποφάσεις των μονοπρόσωπων (Δήμαρχος) ή συλλογικών τους οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

Χωρίς ΤΑΞΙ Δευτέρα και Τρίτη

Στην απόφαση να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας ως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, κατέληξαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, οι οποίοι αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Στην απόφαση να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας ως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, κατέληξαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, οι οποίοι αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Μία πρωτοπόρα μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα εκμεταλλεύεται τα παλιρροιακά ρεύματα του Ευρίπου πρόκειται να κατασκευαστεί στη Χαλκίδα.  Στο ύψος της παλαιάς γέφυρας θα τοποθετηθεί ένα σύστημα υδροστρόβιλων, που θα λειτουργούν κάτω από τη θάλασσα και θα παράγουν ενέργεια αξιοποιώντας τα υποθαλάσσια ρεύματα του πορθμού.

Τη μελέτη του έργου έχει αναλάβει το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών μαζί με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τι είδε και …. « τάπαιξε »αυτή η Γυναίκα ;

-Γιατί σοκαρίστηκε τόσο πολύ αυτή η γυναίκα;
- Σε συνδυασμό με τον καύσωνα κόντεψε να μείνει ….ξερή η γυναίκα στην παραλία !
Το πιθανότερο είναι να αποκτήσετε μια παρόμοια έκφραση μόλις δείτε το θέαμα που βλέπει η συγκεκριμένη γυναίκα…

Τι σημαίνει για τράπεζες και καταθέτες η επιλεκτική χρεοκοπία ...

Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες επενδυτές που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα.
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι... αν οι πιστωτές της χώρας μας υποστούν απώλειες θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Ελπίδα για το μέλλον....

Στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται πυρετωδώς για πρόωρες εκλογές. Μαθαίνω ότι οι υπεύθυνοι εκλογικού σχεδιασμού οργάνωσαν συνάντηση του κ. Αντ. Σαμαρά με τον κ. Γιάννη Παπαμιχαήλ, υιό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα για τον τόπο ο κ. Παπαμιχαήλ αναμένεται να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και να κοσμήσει την επόμενη Βουλή. Η είδηση εμπνέει ελπίδα για το μέλλον. Ωστόσο δεν αρκεί.