Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αντάρτικο με... ονοματεπώνυμο στο ΠΑΣΟΚ για τα ταξί!

Αιχμές για «υστεροβουλία», στην πρωτοβουλία των 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κάλεσαν με επιστολή τους τον Γιάννη Ραγκούση να τους ενημερώσει στο ΚΤΕ Μεταφορών για τις κινήσεις του στο θέμα με τα ταξί αφήνουν από το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου! 
Την ίδια ώρα ο υπουργός Υποδομών «καρφώνει» τα στελέχη που υπέγραψαν την επιστολή λέγοντας πως «...αρκούμαι στη γνωστοποίηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του γεγονότος ότι από χθες, και μετά από συνεννόηση με το Γραμματέα της, κ. Β. Έξαρχο,
και τον εισηγητή του ΚΤΕ, κ. Γ. Αμοιρίδη, είχαμε ήδη αποφασίσει συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ για όλα τα θέματα του Υπουργείου. Επίσης, για τη συνεδρίαση αυτή, όπως μου γνωστοποιήθηκε, η ενημέρωση των βουλευτών είχε ήδη ξεκινήσει και αρκετοί από τους βουλευτές που υπογράφουν σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα είχαν από χθες ενημερωθεί από τον εισηγητή του ΚΤΕ, κ. Γ. Αμοιρίδη».
Ειδικότερα, ήταν γνωστό σε όλους τους βουλευτές ότι είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα διευρυμένο ΚΤΕ Μεταφορών του κόμματος! Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, χθες το βράδυ, έγινε συνεννόηση ανάμεσα στον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών Γιάννη Αμοιρίδη, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχο και τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, ώστε να συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα διευρυμένο ΚΤΕ Μεταφορών με θέμα νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
Τουναντίον, σήμερα ήρθε η... επιστολή δια χειρός Τόνιας Αντωνίου και Νίκου Σαλαγιάννη, την οποία συνυπογράφουν ακόμα οι εξής: Νάσος Αλευράς, Χρύσα Αράπογλου, Κώστας Καρτάλης, Σοφία Γιαννακά, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιάννης Βούρος, Βασίλης Γερανίδης, Μιχάλης Τζελεπής, Σούλα Μερεντίτη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θωμάς Ρομπόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Μιχάλης Κατρίνης, Δημήτρης Καρύδης, Ευά Καϊλη, Βασίλης Γιουματζίδης, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ολγα Ρενταρή – Τέντε.
Στην επιστολή οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν ότι «όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες». Και κάλεσαν τον Γιάννη Ραγκούση να έρθει στη Βουλή για να τους ενημερώσει.
Την ίδια ώρα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΣΕΠΕ, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Μαρία Σκραφνάκη και Δημήτρης Παπουτσής κάλεσαν τόσο τον υπουργό Υποδομών όσο και τους εκπροσώπους των ταξιτζήδων να ξεκινήσουν διάλογο, ενώ ταυτόχρονα καυτηρίασαν τις ενέργειες που έχουν αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό. Μάλιστα, αμφότεροι επεσήμανε ότι αν επρόκειτο για νομοθετική πρωτοβουλία ήταν δύσκολο να περάσει!

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, όπου κάλεσε τον Γιάννη Ραγκούση να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τις θέσεις του για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, προκειμένου, όπως λέει, «να τοποθετηθούν όλοι, πολιτικοί και πολίτες». Και υποστήριξε ακόμη πως «...η άναρχη απελευθέρωση που πηγάζει από τη νεοφιλελεύθερη άποψη ότι η αυτορύθμιση της αγοράς λύνει όλα τα προβλήματα δεν μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση, η απελευθέρωση με κανόνες που θα ισχύουν για όλες τις περιφέρειες της χώρας και η αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας, σχέση πληθυσμού και αριθμού ταξί, μπορούν να διασφαλίσουν τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και τον κόπο των επαγγελματιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου