Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εκθεσή : "Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη"

Μέχρι και τις 25Αυγούστου 2010 παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η περιοδική έκθεση ''Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη''.
Η έκθεση που διοργανώνεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την ΙΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και με την πρωτοβουλία της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, αφηγείται το παρελθόν της πόλης της Ερέτριας και της κεντρικής Εύβοιας από τις απαρχές μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Υπάρχει και αυτή Ελλάδα.....


Ενα Εργό ζωής, ορισμένων αθρώπων της Βέροιας, μας δείχνει ότι υπάρχει και αυτό το «χρώμα» στην χώρα μας, χρώμα  ελπίδας και δημιουργίας… 
Στην Ευρώπη το βραβείο έχει δωθεί μόνο σε δύο βιβλιοθήκες, της Σουηδίας και της Δανίας.
Το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)» συνοδευόμενο από το χρηματικό έπαθλο των ενός εκατομμυρίου δολαρίων απονεμήθηκε από το ίδρυμα «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς» στη δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας τιμώντας τη ως πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ… ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΤΙΖΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ…. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ……..

Αυτοί τουλάχιστον πρόλαβαν......

Ρεκόρ αιτήσεων 160.000 (!) στο Δημόσιο το 7μηνο Τριπλάσιες συνταξιοδοτήσεις, λόγω Ασφαλιστικού, δημιουργούν πρόβλημα
Ομαδική φυγή εκπαιδευτικών  

Είπαν «όχι» στη βοήθεια προς την Ελλάδα Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας απέρριψε τη συμμετοχή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης .

Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας απέρριψε χθες, σχεδόν ομόφωνα, τη συμμετοχή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας. Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ανετράπη με 69 ψήφους κατά και μόλις μία θετική ψήφο, ενώ 14 βουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας. Η κυβέρνηση της Ιβέτα Ραντιτσόβα, η οποία ανήλθε στην εξουσία τον περασμένο μήνα, είχε δηλώσει προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς «δεν πρέπει να πληρώνουν οι φτωχότερες χώρες τις σπατάλες πλουσιότερων εταίρων».

Με το μάτι στραμμένο Βόρεια-Βόρεια Ανατολικά απόψε το βράδυ.

«Βροχή μετεωριτών» απόψε το βράδυ,
Το φαινόμενο θα είναι ορατό λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ με ρυθμό 1 μετεωρίτη ανά ώρα και κορύφωση στις 5:28 με ρυθμό 8-40 μετεωρίτες ανά ώρα.
Από τις πιο γνωστές και εντυπωσιακές «βροχές μετεωριτών» είναι οι περσείδες ή πεφτάστερα του Αυγούστου.

Ιδανική περιοχή και συνθήκες για να παρακολουθήσει κανείς το φαινόμενο είναι εκτός πόλης, μακριά από φώτα, χωρίς σελήνη και με καθαρό ουρανό. Φέτος το φαινόμενο θα είναι στη μέγιστη ένταση του το βράδυ της Πέμπτης 12 Αυγούστου προς ξημερώματα Παρασκευής 13 Αυγούστου. Δυστυχώς η σελήνη θα είναι ορατή εφέτος αλλά ο ουρανός προβλέπεται καθαρός, οπότε από εσάς μένει μόνο να κανονίσετε το μέρος της παρακολούθησης και να απολαύσετε το φαινόμενο.

Ανακοινώσεις για υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ την επόμενη εβδομάδα…. και τέλος…

Σε 4-5 δήμους στήριξη στην Εύβοια.
Μέχρι την Τετάρτη 17 Αυγούστου,  αναμένεται να ανακοινώσει το δεύτερο «πακέτο» υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αποκλιστικές πληροφορίες μας, θα πρόκειται και πάλι για υποψήφιους δημάρχους. Το προηγούμενο "πακέτο" που ανακοινώθηκε περιελάμβανε, κατά κανόνα, νυν Δημάρχους, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με τη σημαία του Κινήματος στις εκλογές του 2006.
Η νέα ανακοίνωση θα περιλαμβάνει, κατά τις πληροφορίες μας, τα ονόματα περίπου 100-130 υποψηφίων, δημάρχων, οι οποίοι θα έχουν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ανακοινώσει  περίπου το 50% των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουν το "χρίσμα" της "Ιπποκράτους".

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τέλος στο ιό Η1Ν1


Με μια λιτή ανακοίνωση, χωρίς απολογισμό Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο ιός Η1Ν1 ολοκλήρωσε τον κύκλο του και η πανδημία έχει πλέον τελειώσει, ανακοίνωσε χθές το απόγευμα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του οργανισμού στη Γενεύη, η γενική γραμματέας του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι ο ιός «έχει εν πολλοίς ολοκληρώσει τον κύκλο του» και ο πλανήτης βρίσκεται πλέον στη «μετα-πανδημική φάση».
Πάντως η λήξη του συναγερμού δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει εξαλειφθεί και δεν προκαλεί νέα κρούσματα -το τελευταίο δίμηνο έχουν αναφερθεί ακόμα 200 θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό σχεδόν στους 18.500 νεκρούς από την εμφάνιση του ιού στο Μεξικό την άνοιξη του 2009.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στερεά Ελλάδα. Όλοι έδωσαν .. έδωσαν!!! Στο ΠΑΣΟΚ ακόμη ψάχνουν…..


Πιο κοντά τώρα η Κατερίνα Μπατσελή για να διεκδικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν μέσω τον διαδικασιών που το ίδιο το κόμμα έβαλε και τις γνωστές υποψηφιότητες που προτάθηκαν ή ετεροπροτάθηκαν, φαίνεται ότι έχουν ακυρωθεί όλες στο σύνολο τους.

Η Ιπποκράτους μετά από τις πρώτες επαφές που είχε με στελέχη από την περιφέρεια Γραμματείς των ΝΕ της ΠΕ και τους βουλευτές έκρινε ότι το καλάθι ήταν χωρίς κεράσια.

Το αίτημα της Εύβοιας κρίθηκε ναι με δίκαιο αλλά χωρίς «περαιτέρω….»  καθότι δεν βρήκε την Εύβοια ενωμένη σε ένα πρόσωπο.
Χωρίς ανατροπές,
H ΝΔ και επίσημα ανακοίνωσε την στήριξη της στον νομάρχη Φθιώτιδας κ. Αθ. Χειμάρα για να διεκδικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Για την περιφέρεια, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον παρασκηνιακά ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή κ. Αθ. Γιαννόπουλος, μια υποψηφιότητα που όμως δεν ήθελε με τίποτα η ηγετική ομάδα της ΝΔ.
Η Ρηγίλλης τηρεί χαμηλούς τόνους και συνεχίζει τις «κυκλωτικές» κινήσεις προς τους υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές. Εκτός από τη στήριξη στον κ. Χειμάρα, που ήταν μεταξύ των 50 στελεχών οι οποίοι υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού για την προεδρία της ΝΔ, δόθηκε και το χρίσμα στον πρώην βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδ. Τζαμτζή, κουμπάρο του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, για τον Δήμο Σκύδρας.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Βαθαίνει η κρίση στην ΝΕ Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ.


Ενώ όλα έδειχνα ότι όλα ήταν μια εύκολη υπόθεση σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων των δημάρχων από το ΠΑΣΟΚ για τους δήμους που προέρχονται από τη νέα δομή της Ευβοίας, όλα άλλαξαν ξαφνικά…..
Τα αίτια πολλά ……

Σε κεντρικό επίπεδο…
Η έλλειψη κριτηρίων για τα άτομα… που το ΠΑΣΟΚ θέλει, να τραβήξουν το άρμα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατό να εξετάζεις την υποψηφιότητα δημάρχου ο οποίος δεν ήθελε το δήμο όπως προέκυψε από το νόμο και ήταν η σωστή, αλλά πρωτοστατούσε σε τοπικά παιγνίδια. Αλήθεια αν δεν βλέπει ένα υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ τι είναι το σωστό για την κοινωνία και να το παλαίει δημόσια, τότε ποιος μας λέει ότι μπορεί να δει το «ΑΥΡΙΟ» του Δήμου. Γιατί στην περίπτωση αυτή ή λάθος είναι ο νόμος ή το πρόσωπο είναι ακατάλληλο, τελεία και παύλα.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Σε Δημόσια Διαβούλευση ο Νέος Αναπτυξιακός

μέχρι 23 Αυγούστου.
Το νομοσχέδιο στοχεύει, όπως αναφέρει το υπουργείο, στην προώθηση ενός νέου επιχειρηματικού προτύπου που θα βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την παραγωγική αναδιάρθρωση, την πράσινη επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την προώθηση της ισόρροπης ανάπτυξης στη χώρα.

Τα κυριώτερα σημεία του σχεδίου είναι:
Η σημαντικότερη τομή ως προς τις μορφές ενίσχυσης που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος αφορά στο φορολογικό κίνητρο, όπου τροποποιείται τόσο ο τρόπος ενίσχυσης όσο και η επιλεξιμότητα των σχεδίων, που μπορούν να υπαχθούν στο καθεστώς αυτό.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Οι αντοχές του ΠΑΣΟΚ


Πιστοί στις αρχές μας για παράλληλη και ολόπλευρη ενημέρωση της «διαφορετικής» προσέγγισης των θεμάτων που απασχολούν την χώρα και γνωρίζοντας ότι υπάρχει και διαφορετική ανάλυση, το EVIAPOST δίνει στους αναγνώστες τους την δυνατότητα να «γνωρίσουν» την διαφορετική ανάλυση.

Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Του Κωστα Iορδανιδη
Εντυπωσιακή ιδιότης του ΠΑΣΟΚ, από ιδρύσεώς του, ήταν η διαχείριση των πολιτών που το αναδείκνυαν στην εξουσία. Εξελίξεις αναιρετικές θεμελιωδών «αρχών», όπως η συμφωνία παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, έγιναν αδιαμαρτύρητα δεκτές, διότι απλώς ο ιδρυτής του κόμματος Ανδρέας Παπανδρέου τη μετονόμασε αυθαιρέτως σε συμφωνία απομακρύνσεως των βάσεων.