Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ανακοινώσεις για υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ την επόμενη εβδομάδα…. και τέλος…

Σε 4-5 δήμους στήριξη στην Εύβοια.
Μέχρι την Τετάρτη 17 Αυγούστου,  αναμένεται να ανακοινώσει το δεύτερο «πακέτο» υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αποκλιστικές πληροφορίες μας, θα πρόκειται και πάλι για υποψήφιους δημάρχους. Το προηγούμενο "πακέτο" που ανακοινώθηκε περιελάμβανε, κατά κανόνα, νυν Δημάρχους, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με τη σημαία του Κινήματος στις εκλογές του 2006.
Η νέα ανακοίνωση θα περιλαμβάνει, κατά τις πληροφορίες μας, τα ονόματα περίπου 100-130 υποψηφίων, δημάρχων, οι οποίοι θα έχουν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ανακοινώσει  περίπου το 50% των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουν το "χρίσμα" της "Ιπποκράτους".

Όσον αφορά στους υπόλοιπους Δήμους, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να μη δώσει "χρίσματα", κεντρικά, αλλά να αφήσει τις δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις του να επιλέξουν μια προσωπικότητα ευρύτερης αποδοχής, στην οποία θα δώσουν τη στήριξή τους.
Στο πακέτο αυτό για την Εύβοια αναμένεται να υπάρχει «στήριξη» για 4-5 δήμους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας θα υπάρχει και όνομα έκπληξη.  
Στις Περιφέρειες, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, δεν αναμένεται ότι θα ακολουθηθούν οι κανόνες επιλογής υποψηφίων δημάρχων. Οι υποψήφιοι που θα στηριχθούν, εκτός, όπως αναφέρθηκε, ορισμένων, ίσως, περιπτώσεων, θα είναι γνωστά κομματικά στελέχη.
Τους υποψηφίους Περιφερειάρχες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος, που θα γίνει, φέτος, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη στις 3 Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου