Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στερεά Ελλάδα. Όλοι έδωσαν .. έδωσαν!!! Στο ΠΑΣΟΚ ακόμη ψάχνουν…..


Πιο κοντά τώρα η Κατερίνα Μπατσελή για να διεκδικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν μέσω τον διαδικασιών που το ίδιο το κόμμα έβαλε και τις γνωστές υποψηφιότητες που προτάθηκαν ή ετεροπροτάθηκαν, φαίνεται ότι έχουν ακυρωθεί όλες στο σύνολο τους.

Η Ιπποκράτους μετά από τις πρώτες επαφές που είχε με στελέχη από την περιφέρεια Γραμματείς των ΝΕ της ΠΕ και τους βουλευτές έκρινε ότι το καλάθι ήταν χωρίς κεράσια.

Το αίτημα της Εύβοιας κρίθηκε ναι με δίκαιο αλλά χωρίς «περαιτέρω….»  καθότι δεν βρήκε την Εύβοια ενωμένη σε ένα πρόσωπο.
Ετσι άρχισε να αναζητά "νέο πρόσωπο" με ισχυρά χαρακτηριστικά, επιστημονική κατάρτιση, γνώστη των προβλημάτων της, ικανότητα να συσπειρώνει την Στερεά και να έχει σύγχρονο λόγο. "Βρήκαν" να υπάρχουν στελέχη σε μεσαίο επίπεδο, και να έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά κρίνονται χωρίς εμπειρία και πιθανό να μην τραβήξουν. Γνωστή είναι άλλωστε η  πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην «ανάπτυξη» στελεχών. Όσα «αναπτύσσονται» το χρωστάνε στις παρέες-κουμπαριές.

Έτσι με βάση τις εκτιμήσεις των κομματικών στελεχών της περιφέρειας θεωρούσαν, ότι η ιστορία είχε ληξει υπέρ του Νομάρχη Βοιωτίας κ. Περγαντά. Ενώ οι υποψήφιοι της Εύβοιας άρχισαν να αποσύρονται και να περιμένουν να μιλήσουν μετά τις εκλογές του Νοέμβρη, ο κ. Περγαντάς δήλωνε ότι είναι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ…..

Τα σημάδια άρχισαν να φαίνονται από την Κυριακή, όταν οι Κυριακάτικες εφημερίδες που ως γνωστό οι πηγές τους έχουν βάση, έγραφαν ότι  9 από τους 13 υποψήφιους περιφερειάρχες  στο ΠΑΣΟΚ έχουν κλειδώσει (Ήπειρος, Κρήτη, Θεσσαλία, Αν.και Δυτ. Μακεδονία, Δυτ Ελλαδα) ενώ Στερεά, Αττική και Πελοπόννησος  απουσίαζαν. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Ιπποκράτους "Ζήμωνε" και δεν έδωσε "πληροφορίες"  στις κυριακάτικες, βολιδοσκόπησε την υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ. Μπατελή  ως μία λύση. Η ίδια έχει τις ενστάσεις της και αυτές εξαρτώνται από:

  1. Αν η ΝΔ κατέβει με δύο ψηφοδέλτια,  τυχόν κάθοδος του κ. Γιαννόπουλου την φέρνει ποιο κοντά να πει το ΝΑΙ. 
  2. Λαμβάνει όμως υπόψη της, την κομματική ανθρωπογραφία της Φθιώτιδας και τι αυτή θα πράξει.
  3. Την στάση της Βοιωτίας και της Εύβοιας, πιθανή υποψηφιότητα της, ξέρει ότι το κίνημα της Εύβοιας θα απλωθεί ως ιός και στην Βοιωτία και πιθανό σαν επιδημία, γιατί εδώ η εκπροσώπηση ήταν ένα άτομο και η συσπείρωση είναι μεγάλη γύρω από το κ. Περγαντά. Το τι θα κάνουν οι δύο αυτοί νομοί με δεδομένη την μεγάλη «Αντι-Λαμιακή» στάση είναι ένα ζητούμενο. 

Πάντως όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναλύσεις μας η λύση από το ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο που ακούει υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς, είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Αναμένουμε μέχρι το Σεπτέμβρη άλλωστε τέσσερις περιφέρειες περιμένουν τους γαμπρούς από το ΠΑΣΟΚ

1 σχόλιο: