Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Χωρίς ανατροπές,
H ΝΔ και επίσημα ανακοίνωσε την στήριξη της στον νομάρχη Φθιώτιδας κ. Αθ. Χειμάρα για να διεκδικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Για την περιφέρεια, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον παρασκηνιακά ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή κ. Αθ. Γιαννόπουλος, μια υποψηφιότητα που όμως δεν ήθελε με τίποτα η ηγετική ομάδα της ΝΔ.
Η Ρηγίλλης τηρεί χαμηλούς τόνους και συνεχίζει τις «κυκλωτικές» κινήσεις προς τους υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές. Εκτός από τη στήριξη στον κ. Χειμάρα, που ήταν μεταξύ των 50 στελεχών οι οποίοι υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού για την προεδρία της ΝΔ, δόθηκε και το χρίσμα στον πρώην βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδ. Τζαμτζή, κουμπάρο του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, για τον Δήμο Σκύδρας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Χειμάρα ο ίδιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη ΝΔ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στη νέα μου αυτοδιοικητική προσπάθεια, από τη θέση του υποψηφίου αιρετού Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Αναμένω και ελπίζω στη στήριξη και από άλλους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς και προσωπικότητες. Κυρίως όμως ευελπιστώ να εκφραστεί στο πρόσωπό μου η αγάπη και η αποδοχή των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.»
Τις γνωστές κωλοτούμπες του για την στήριξη της υποψηφιότητας Χειμάρα έκανε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ (προσωπικός φίλος του Γιαννόπουλου). Απέφυγε να στηρίξει Θανάση Χειμάρα ο Γ.Καρατζαφέρης, από τα Καμένα Βούρλα όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα της ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, προκειμένου να συναντηθεί με στελέχη του κόμματος του από τη Στερεά και να συζητήσουν τις εξελίξεις στο μέτωπο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Υπενθυμίζουμε ότι είχε στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα, πριν 4 χρόνια. Τόνισε με νόημα πως στην τετραετία που μεσολάβησε έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Γιώργος Καρατζαφέρης και Θανάσης Χειμάρας δεν αποκλείεται να συναντηθούν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της γιορτής των γενεθλιών του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ.
Σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να πυροδοτήσει νέα ένταση και να προστεθεί στο παζλ των προστριβών στην περιφέρεια, προβλέπουν ότι ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ανήκει στους συνομιλητές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη δεν θα μείνει απλά σε επικριτικές δηλώσεις για την ηγεσία και ορισμένοι δεν αποκλείουν πιο δυναμικές κινήσεις από τον πρώην υφυπουργό που φθάνουν ακόμη και στην ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ της ΝΔ. και προσανατολίζεται σε αυτόνομη κάθοδο του με στήριξει του ΛΑΟΣ και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη βλέπε Ευρυτανία με ότι σημαίνει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου