Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συνεχίζει την Γυμναστική ο δήμαρχος Κύμης

Όταν η χώρα βρίσκεται στο κατώφλι της χρεωκοπίας, οι πολλές μικρές φιλοδοξίες και τα προσωπικά μικροσυμφέροντα, μου προκαλούν κάτι δυσάρεστο στο στομάχι.
Δήμαρχε αν σε διαφέρει πραγματικά η Κύμη κατέβασε τον κόσμο με μόνο αίτημα. Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΜΗ.
Αίτημα που θα γίνει δεκτό από το σύνολο των κατοίκων της περιοχής από το Αυλωνάρι και πάνω δυστυχώς, όμως σε ενδιαφέρει μόνο το δικό σου ¨πολιτικό΄ μέλλον. Αλήθεια τι πολιτικό μέλλον μπορεί να έχει ένας ¨μικρός¨ σαν εσένα;
Και κάτι ακόμα κόψε την μαύρη προπαγάνδα. Τι πάει να πεί θα κλίσει το Νοσοκομείο της Κύμης; που γυρίζεις/ουν στα χωριά και λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι σου. Γίνεσαι γελείος δεν το καταλαβένεις;
Πολύ θα ήθελα να ακούσω μια πρόταση για την οικονομική διαχείρηση των δήμων και τότε θα είμαστε μαζί σου. Καμιά όμως πρόταση για την ποιότητα διαρείρησης των δήμων δεν ακούσαμε, δεν διαβάσαμε -σε πανελλαδικό επίπεδο- τον αριθμό των θητειών που οι δήμαρχοι έπρεπε να έχετε, να το πούμε απουσία πολιτικού θάρους να προτείνετε μειωση των θητειών που πρέπει να κάνει ένα πρώσοπο, ώστε η κάθαρση να αρχίσει από τα κάτω.
Σε όλους εσας τους «Δημάρχους» κινδυνεύεται κάποιος κακεντρεχής να σας πεί “παιδιά, ότι φάγατε, φάγατε. Τώρα μέσα τα κεφάλια”. και να προτείνει, όταν ευκαιρήσουν τα παιδιά του ΣΔΟΕ ας κάνουν μία έρευνα και στους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα πλήξουν.
Θυμίζω ότι σύμφωνα με τον συνήγορο του πολίτη και τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης τα σκάνδαλα σε δήμους και νομαρχίες είναι περισσότερα και από αυτά σε εφορίες και πολεοδομίες.

"Τα ψεύδη και η μαύρη προπαγάνδα έχουν όρια..."

Δήμαρχος Κονιστρών Δ. Παπαναστασίου: "Τα ψεύδη και η μαύρη προπαγάνδα έχουν όρια..."
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Κονιστρών, Δημήτρης Παπαναστασίου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του δήμαρχου Κύμης στην Αθήνα και συνεχίζονται στην Κύμη και την ενημέρωση που έγινε για το αποτέλεσμα επαφών του Δημήτρη Θωμά με τον υφυπουργού Εσωτερικών, αναφέρει τα παρακάτω:
"Τις τελευταίες μέρες είμαστε όλοι θεατές των κινητοποιήσεων που οργανώνει ο Δήμαρχος Κύμης και των απειλών που εκτοξεύει, προσπαθώντας έτσι να ασκήσει πίεση στην Κυβέρνηση ή να κάμψει όσους δεν συμφωνούν μαζί του. Για το λόγο αυτό μετέφερε κάποιους πολίτες στην Αθήνα (Υπουργείο Εσωτερικών - Βουλή), εκμεταλλευόμενος τα τοπικιστικά τους αισθήματα, χρησιμοποιώντας ψεύδη και παραπληροφόρηση, ώστε να ενεργοποιήσει τον φανατισμό τους, χωρίς να σκεφθεί τον διχασμό που προκαλεί στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών, για τους οποίους αγωνίζεται, - όπως λέει - αύριο να είναι και συνδημότες. Στην συνέχεια πιστεύοντας ότι έτσι ενημερώνει τους πολίτες και τους πείθει για το δίκαιο των απόψεων και τον αγώνα του, εκδίδει ανακοινώσεις, που για όσους γνωρίζουν, είναι μνημεία ασύστολους ψεύδους και προπαγάνδας και προσπαθεί να κάνει την «τρίχα - τριχιά». Βέβαια η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι πολύ παλιά. Πρώτος την εφάρμοσε στην φασιστική Γερμανία ο Γκαίμπελς. Όμως τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αδικούν την νοημοσύνη κάθε καλόπιστου πολίτη. Το περιεχόμενο των ενημερωτικών ανακοινώσεων, δείχνει καθαρά τα ψεύδη που χρησιμοποιεί, αναιρώντας με αυτά τους ισχυρισμούς του και κάνοντας επίκαιρη την παροιμία ότι το «ψέμα έχει κοντά πόδια». Κρίνουμε σκόπιμο λοιπόν και προς αποκατάσταση της αλήθειας να παρατηρήσουμε τα εξής:

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Καλό μας ταξίδι με σύνθημα μας "Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει."*


Φίλοι και φίλες,
Ξεκινάμε σήμερα ένα ταξίδι στο χώρο του διαδικτύου.  Η ιδέα για τη δημιουργία ενός ιστολογίου, είναι καρπός της ανάγκης μας να εκφράσουμε τις απόψεις μας  δημόσια, πέρα απ’ τον περιορισμένο χώρο που ορίζει ένας φιλικός κύκλος ανθρώπων.
Στόχος μας είναι να παρέμβουμε ανεξάρτητα, πολιτικά, ενημερωτικά .