Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΟΑΕΔ:Από σήμερα τα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνει, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων

Ξεκίνησε από σήμερα η κατάθεση των δικαιολογητικών για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ του έτους 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.
Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:
1) την 10η Ιουνίου 2011 για τους δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά
2) την 4η Ιουλίου 2011 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά
3) την 1η Σεπτεμβρίου 2011 για τους δικαιούχους με ένα παιδί

Προς πώληση 12 ελληνικά νησιά;

Λόγω της κρίσης, μεμονωμένα νησιά στην Ελλάδα, διατίθενται προς πώληση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Sabah. Μέχρι στιγμής, 12 ελληνικά νησιά είναι προς πώληση μέσω διαδικτύου, ενώ τούρκοι κτηματομεσίτες από το Μαρμάρι επισημαίνουν ότι η τιμή πώλησης των νησιών είναι πραγματικό «κελεπούρι».

Οι τιμές πώλησης που αναγράφονται στο διαδίκτυο ξεκινούν από το 1,5 εκατ. ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρεται στην «αγγελία» οι τιμές αποτελούν αντικείμενα διαπραγμάτευσης.

Περικοπές και στις κατώτερες συντάξεις! Μπαίνει πλαφόν στα 480 ευρώ...

"Τα χειρότερα έρχονται" για μισθωτούς και συνταξιούχους και αποτυπώνονται ανάγλυφα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε προς ψήφισιν στη Βουλή απόψε η κυβέρνηση.

Παρότι βρίθει από κρυφά μέτρα που, όπως αποκάλυψε από χθες το protothema.gr, θα ανακοινωθούν... προσεχώς και "λάου-λάου", το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητος που θα κατατέθηκε ήδη για ψήφιση στη Βουλή προβλέπει ότι:

- φέτος η χώρα θα ζήσει μεγάλη ύφεση (-3,8% του ΑΕΠ).

Προσοχή στο email της απάτης

Σαρώνει το διαδίκτυο ένα e-mail το οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα από το ΤAXIS.
Από … τους παραλήπτες του συγκεκριμένου mail ζητούν τα προσωπικά του στοιχεία ώστε να του καταθέσουν την “επιστροφή φόρου”. Προσοχή μην απαντήσετε. Την εποχή που εκκαθαρίζονται οι φορολογικές μας δηλώσεις επέλεξαν αετονύχηδες για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Αίτημα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος για ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για θέματα Υγείας - Παιδείας.

Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια 
  • της αρχικής συζήτησης για το Πανεπιστήμιο της Στερεάς,
  • της ιδιαίτερα αρνητικής εξέλιξης στο θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων
  • αλλά και των σχεδιασμών που απειλούν με συνολική κατάρρευση δομές και υπηρεσίες παιδείας και υγείας και πυροδοτούν καθημερινές αντιδράσεις,

Ουρανία Παπανδρέου: Σε κακή κατάσταση το σύστημα Υγείας στον Νομό Ευβοίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο κατέθεσε η Βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου, σχετικά με το Σύστημα Υγείας στην Εύβοια: 
«Τραγικές είναι οι συνθήκες που βιώνουν σε καθημερινό επίπεδο οι κάτοικοι της Εύβοιας, αφού έχει απαξιωθεί εκ μέρους της πολιτείας το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Σήμερα η αφή της Ολυμπιακής φλόγας των Special Olympics στην Χαλκίδα

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 στον πεζόδρομο μπροστά από το «Κόκκινο Σπίτι» θα γίνει η λαμπαδηδρομία και η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics - Αθήνα 2011,
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12:15  Έναρξη λαμπαδηδρομίας στη Χαλκίδα
           (Από την Παλαιά Γέφυρα μέσω της παραλιακής οδού και με κατάληξη  
           στον πεζόδρομο μπρος στο Κόκκινο Σπίτι)

«Στην τηλεόραση τα μισά αγοράκια μιλάνε σαν την ξαδέρφη μου» - Γεμίσαμε …ντιζέζ !

Ο κορυφαίος κωμικός Θύμιος Κρακατσάνης μιλώντας σε συνέντευξη του αποκαλύπτει την θέση του για τους ομοφυλόφιλους. «Δεν με ενδιαφέρει πώς ζει ο καθένας. Είναι δικαίωμά του.  
Με ενδιαφέρει να μην είναι συντεχνία, να μην παρασύρει την κοινωνία σ' ένα λάθος δρόμο. Έχω γνωρίσει ομοφυλόφιλους που τους θαυμάζω κι έχω πει πολλές φορές Μακάρι όλοι οι Έλληνες να ήταν έτσι! Δεν έχω ταμπού.

Ανασχηματισμός με εξωκοινοβουλευτικούς - Διάγγελμα Παπανδρέου

Εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα θα αναλάβουν θέσεις - «κλειδιά» στο κυβερνητικό σχήμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κος Παπανδρέου προγραμματίζει να απευθύνει την Πρασκευή διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, όπως αποκαλύπτει το real.gr.
«Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Έχω τονίσει ότι θα αξιοποιήσουμε χωρίς κομματικούς περιορισμούς πρόσωπα σε καίριους τομείς αλλά με στόχο και προοπτική». Η κίνηση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει πλέον ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.

Ολες οι θέσεις των εισακτέων στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Τις έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας

Πρόκειται για τα πλήρη στοιχεία κατανομής του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Λεπτομέρειες για τον αριθμό εισακτέων σε κάθε κατηγορία εξεταζομένων έδωσε το υπουργείο Παιδείας στην ιστοσελίδα του.

Πρόκειται για τα πλήρη στοιχεία κατανομής του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μετά την απόφαση για κατάργηση των μετεγγραφών από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, κρίθηκε ότι πρέπει οι ειδικές κατηγορίες των υποψηφίων να γνωρίζουν πόσες θέσεις τους αναλογούν σε κάθε τμήμα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

501 δισ. το χρέος το 2015 χωρίς μέτρα! Ολο το πρόγραμμα και τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο

Μεγαλύτερο σοκ από τα μέτρα που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση με το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας από την χρεοκοπία, προκαλούν οι επίσημες πλέον προβλέψεις που αποκαλύπτουν ότι:
1.Το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στα 501 δισ. ευρώ (!) ή 198% του ΑΕΠ το 2015, αν συνεχιστεί η ίδια ανεξέλεγκτη πορεία.
Εφέτος λόγω των αποκλίσεων που υπάρχουν στον προυπολογισμό - παρά την εφαρμογή του μνημονίου - το χρέος θα ανέλθει στα 364 δισ. ευρώ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πέρα από την αγανάκτηση, του Δημήτρη Κατσαντώνη

(tvxs.gr):
Πιθανόν να είναι προσωπικό μου έλλειμμα ενημέρωσης αλλά βλέπω πως όλο και λιγότεροι ασχολούνται με το θέμα :Ποια είναι η φύση της οικονομικής κρίσης;
Το ερώτημα δεν είναι ακαδημαϊκό. Η σωστή ή η λάθος απάντηση καθορίζει και μία αντίστοιχη στρατηγική διεξόδου. Αυτή η στρατηγική είναι προφανές πως δεν μπορεί να είναι ελληνική. Αλλά η Ελλάδα αναγκαστικά είναι σήμερα το επίκεντρο εφαρμογής της.

Με τον Νόμο Λοβέρδου έπεσε « Χαράτσι » στα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ !

Aχ Αυτοί  οι Σοσιαλιστές !!
Αρκετοί πολύτεκνοι δεν είδαν ούτε ….δεκάρα τσακιστή !!
Αναδρομικά από την 1/1/2011 «κόπηκαν» έως 13,7% και καταβάλλονται μειωμένα τα πολυτεκνικά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ. Η μείωση γίνεται σε εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου (ν. 3918/2011, άρθρα 42 και 43) που καθόρισε νέα ποσά καταργώντας την καταβολή του επιδόματος των 102, 85 ευρώ στους δικαιούχους με 1 ή 2 επιδοτούμενα παιδιά (εισπράττουν πλέον 44 ευρώ για κάθε παιδί δηλ. 88 για δύο παιδιά αντί 102,85 ευρώ)

Αλλάζει το Μεσοπρόθεσμο, καλεί ΝΔ, «τελειώνει» Παπακωνσταντίνου Δραματικές κινήσεις από Παπανδρέου

Μπορεί να περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου την αποδοκιμασία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι δεχόταν η κυβερνητική πολιτική μία τέτοια συνολική και σκληρή απόρριψη, ήταν για τους επιτελείς του πρωθυπουργού ένα καθοριστικό πολιτικό χαστούκι, που τους οδηγεί να επανεξετάσουν όλα τα δεδομένα.

Κατ’ αρχήν το περιβόητο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας μπαίνει ξανά στο τραπέζι και να ίσως να υποστεί σημαντικές αλλαγές και όχι μόνο οριακές διορθώσεις. Προς τούτο θα αξιοποιηθούν όσο γίνεται οι εναλλακτικές προτάσεις των βουλευτών, πολλές εκ των οποίων είναι κοστολογημένες και «ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος». Αναμένονται λοιπόν αλλαγές, όπως η μη μείωση του αφορολόγητου ορίου, το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η μη επιμονή σε απολύσεις, η υποχώρηση σε ακραίες μορφές ιδιωτικοποίησης κάποιων ΔΕΚΟ κ.α.

Σπάει όλα τα ρεκόρ η ανεργία Σκαρφάλωσε στο 16,2% τον Μάρτιο

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η ανεργία στην χώρα μας καθώς ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τις 800.000 και ο σχετικός δείκτης άγγιξε το 16,2%, τον Μάρτιο από 11,6% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ, η ανεργία σκαρφάλωσε στο 16,2% το Μάρτιο του 2011 από 15,9% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011. Οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 4.185.325 άτομα, μειώθηκαν δηλαδή κατά 238.574 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (μείωση 5,4%) ενώ αυξήθηκαν κατά 7.013 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 0,2%)...

Ξεπούλημα όσο-όσο στον ΟΤΕ! Πέρσι η μετοχή ήταν 60% ψηλότερα…

Σοβαρά ερωτήματα οικονομικής και ηθικής τάξης εγείρει η απόφαση πώλησης του 10% των μετοχών του ΟΤΕ κοντά στην τιμή των 6,40 ευρώ ( χρηματιστηριακή ), μ ένα τίμημα περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς αποτιμήσεων και τιμήματος τα ερωτήματα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικά για τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι αμείλικτα, ιδιαίτερα, αν συνυπολογιστούν τα εξής :
  • Το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή πώλησε το 30% των μετοχών του ΟΤΕ έναντι 4 δισ.. ευρώ όταν η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση ήταν 5 δισ. ευρώ.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

WSJ: Οι Γερμανοί αγοράζουν την Ελλάδα σε τιμές ευκαιρίες ή Πωλείται όπως είναι επιπλομένο

«Η Ελλάδα πωλείται –φθηνά- και η Γερμανία αγοράζει», γράφει η Wall Street Journal. Γερμανικές επιχειρήσεις κυνηγούν ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με την Deutsche Telekom να κάνει την αρχή, πληρώνοντας πάμφθηνα για το 10% του ΟΤΕ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως εξηγεί η WSJ, τα 400 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η DT ήταν ευκαιρία μπροστά στα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που έχει δαπανήσει από το 2008 για να αποκτήσει το 30% του ΟΤΕ.

Για διαγραφή η Ελσα - Άτακτη υποχώρηση Χατζηγάκη

Τριγμούς στη Νεα Δημοκρατία προκαλεί η δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Η δήλωση Μιχελάκη που έγινε στον Real Fm και στον κ. Ν. Χατζηνικολάου πυροδότησε υπόγειες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και ήταν ένα σαφές μήνυμα που απευθυνόταν σε δύο πρόσωπα, τα οποία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θεωρούντο «ύποπτα» από τη Συγγρού ότι μπορούσαν να κινηθούν εκτός κομματικής γραμμής.

Κόντρα χωρίς όρια στο ΚΤΕΟ του ΠΑΣΟΚ. Α. Κακλαμάνης: «Όσοι ξεγέλασαν τον λαό πήγαν στο Γουδί»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Έργου (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. 
Πριν από λίγο, καταπέλτης ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης: «Όσοι ξεγέλασαν τον λαό πήγαν στο Γουδί. Αν ξεπουλήσετε τις βιομηχανίες και τα κτήματα Θράκης να το σκεφτείτε καλά».
Η Τόνια Αντωνίου τόνισε από την πλευρά της «O Παπακωνσταντίνου ήταν ειλικρινής και εξήγησε γιατί το Μνημόνιο 2 θα αποτύχει όπως το Μνημόνιο 1. Το πρόβλημα μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας. Δεν βγαίνει. Χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση».

Υπουργό «βλέπουν» τον Παπαδήμο οι Financial Times

Ενεργό ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή αναμένεται να αναλάβει μετά τον ανασχηματισμό που θα προχωρήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με τους Financial Times.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι εάν ο πρωθυπουργός δεν καταφέρει να πείσει τους υπουργούς για την αναγκαιότητα του μνημονίου θα διορίσει έμπειρους τεχνοκράτες σε τουλάχιστον έξι σημαντικά υπουργεία ώστε να «τρέξει» το πρόγραμμα.

Για «διχαστικό δημοψήφισμα» κάνει λόγο η ΝΔ

Μύδρους κατά της ακολουθούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση στο θέμα του δημοψηφίσματος εξαπολύει η ΝΔ, με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, να κάνει λόγο για μια επιλογή που διχάζει και αποπροσανατολίζει.

«Πρώτα επιλέγεται η μεθόδευση κι ύστερα αναζητείται το ερώτημα- το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο- δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ακόμα τέχνασμα», τονίζει ο κ. Μιχελάκης.

Πρωτοφανής επίθεση Βάσως σε Παπακωνσταντίνου

Μία χωρίς προηγούμενο επίθεση εξαπέλυσε στον υπουργό Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του κόμματος.
Μετά την παρουσίαση του τελικού κειμένου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τον υπουργό, η βουλευτής πήρε τον λόγο και σε άκρως έντονο ύφος προχώρησε σε προσωπική και πολιτική επίθεση κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. «Αυτό που πάτε να κάνετε έχει μικρά ποδάρια. Δεν έχετε σχέδιο», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία».

H λάσπη


Γ. Σαρρής
O Πάσχος Μανδραβέλης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος μάλλον. Αν δεν ήταν δεν θα είχε καταφέρει την αναγνωρισιμότητα του και ό,τι άλλο έχει καταφέρει για τον εαυτό του. Άρα μπορεί να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του επαρκώς. Επίσης είναι δημοσιογράφος καριέρας, άρα έχει υποχρεωτικά καλή πληροφόρηση. Τέλος η ενασχόληση του με τον χώρο της "Κεντροαριστεράς" είναι σίγουρο ότι τον κάνει γνώστη των απαραίτητων στοιχείων θεωρίας του Μαρξισμού, σοσιαλισμού κλπ.
Άρα ο Πάσχος ξέρει.

Το Ε-coli ανιχνεύεται σε ζώα και λαχανικά στη Θεσσαλία !

Το εντεροαιμοραγικό κολοβακτηρίδιο E. Coli, ανιχνεύεται τόσο σε ζώα όσα και σε τρόφιμα στην Θεσσαλία, ενώ πριν δυο χρόνια καταγράφηκε μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε άνθρωπο, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, Χρίστο Χατζηχριστοδούλου, άρθρο του οποίου περιλαμβάνεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων).
Ο επίκουρος καθηγητής απατώντας σε ερώτημα, σχετικό με το «ποια» είναι η επίπτωση των τροφιμογενών νοσημάτων, στην Ελλάδα, αναφέρεται σε έρευνα του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να τονίσει ότι στην Ελλάδα, υπάρχει «σοβαρό πρόβλημα υποδιάγνωσης και υποδήλωσης των τροφιμογενών νοσημάτων.

«Μου φέρνει ντροπή»...

«Μου φέρνει ντροπή» απάντησε ο Απόστολος Κακλαμάνης όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και την παραπομπή του.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής όταν ρωτήθηκε αν... νιώθει «στεναχώρια» για την παραπομπή του πρώην Υπουργού με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για το σκάνδαλο των υποβρυχίων είπε: «Όχι απλώς με στεναχωρεί αλλά μου φέρνει ντροπή. Ντροπή.

ΡΑΕ: Εκπτώσεις στο ρεύμα

Εκπτώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για τους καταναλωτές που πληρώνουν με πάγια τραπεζική εντολή καθώς και για όσους περιορίζουν την κατανάλωση κατά τις ώρες αιχμής (εφόσον διαθέτουν σύγχρονους μετρητές που έχουν τη δυνατότητα να υπολογίζουν διαφορετικές χρεώσεις κατά τη διάρκεια του 24ώρου), διαφάνεια στις χρεώσεις του ηλεκτρικού και παρουσίασή τους με απλό τρόπο ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών προσφορών και αναπροσαρμογή των τιμολογίων με βάση γνωστά εκ των προτέρων κριτήρια είναι ορισμένες από τις βασικές αρχές για την τιμολόγηση του ρεύματος που επιβάλει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με σημερινή της απόφαση.

Νέες κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ ΟΤΑ

Με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Ομοσπονδιών του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με στόχο την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και της κυβέρνησης για να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα στη Βουλή.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις χαιρετίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία που συμμετέχουν καθημερινά στο κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών που κατακλύζουν τις πλατείες και ενώνουν τη φωνή τους μαζί τους.

Ψήφισμα Εργατικού Κέντρου Θήβας για τους απεργούς της ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ, μία από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας, η μοναδική στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται δικά της Νικελιούχα κοιτάσματα , με καθαρά εξαγώγιμο προϊόν, είναι ανεκτίμητης αξίας όχι τόσο για τις εγκαταστάσεις της και την τεχνογνωσία της αλλά για την κατοχή και εκμετάλλευση τεράστιας δημόσιας γης (πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα) που στο υπέδαφος της υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας με αξία πάνω από 20 δις ¤.

Την Τετάρτη ψηφίζουν οι Μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Δημοσίων υπαλλήλων Εύβοιας τεχνολογικής εκπαίδευσης, διενεργεί εκλογές την Τετάρτη 8 Ιουνίου, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην πανελλήνια ομοσπονδία του κλάδου. 
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα τουυ Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας Λ.Χαινά 93, Χαλκίδα.
Υποψήφιοι στις εκλογές είναι οι παρακάτω:

Αλλη μια διάκριση για το Εργαστήρι Τέχνης.


Άλλη μια βράβευση για το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, το μόνο ίσως θεσμό που τιμά και προβάλει την πόλη, θα γίνει την  Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ όταν η μαθήτρια του Εργαστηρίου Υρώ Ψαρουλάκη θα παραλάβει το βραβείο που κέρδισε στο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής στην Ιαπωνία.
Επίσης την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εκθέσεων Αγιογραφίας Ενηλίκων και Δημιουργικής Δραστηριότητας Ανηλίκων μαθητών στους χώρους του

Διακόπηκε η δίκη για το μακελειό της Ερέτριας

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας  η δίκη για το περσινό πολύνεκρο μακελειό που έγινε στην Ερέτρια με κατηγορούμενο τον 57χρονο επιχειρηματία Παναγιώτη Σίμωση.  Ο Σίμωσης κατηγορείται ότι τον Ιούλιο του 2010 σε παραλιακό κατάστημα της Ερέτριας τράβηξε πιστόλι και σκότωσε εν ψυχρώ 3 άτομα.

Κλειστά, υποχρεωτικά, τα μαγαζιά του Αγίου Πνεύματος

Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας με δελτίο Τύπου που απέστειλε, ενημερώνει ότι με την υπ΄αριθμ. 19102/1469/3-06-2009 απόφαση της Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1153/Β/15-06-2009 κηρύχτηκε υποχρεωτική η από 26/04/2007 Τοπική Συλλογική Σύμβαση που αφορά τους εργαζομένους στα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις 13/06/2011, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα προς τιμή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη


Με μεγάλη επιτυχία, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων
Σποράδων, με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών (1911-2011) από την κοίμηση του μεγάλου Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.
Στα πλαίσια πολλών εκδηλώσεων της Τοπικής Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν, κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους 2011 προς τιμήν του αξίου αυτού γόνου της Σκιάθου.

Απεργία στις Τράπεζες την Πέμπτη

Πανελλαδική απεργία σε όλες τις Τράπεζες για την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 αποφάσισε η ΟΤΟΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, ενάντια, όπως αναφέρει, "στις παρεμβάσεις Κυβέρνησης και Τραπεζιτών, που σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των σημαντικών δημόσιων οργανισμών".

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Aποψη: Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαραμίσει και δεύτερη ευκαιρία

Του Ούγκο Ντίξον
Η Ελλάδα δεν πρέπει να χαραμίσει και τη δεύτερη ευκαιρία που της δίνεται. Απ' ό,τι φαίνεται, η Αθήνα θα λάβει τελικά πρόσθετη οικονομική βοήθεια για να αντέξει μέχρι τα τέλη του 2013. Αν βγει όμως και πάλι εκτός πορείας, ενδεχόμενο πολύ πιθανό, μια τρίτη ευκαιρία θα συνοδεύεται από εξαιρετικά σκληρούς όρους. Το σενάριο μιας εκτός ελέγχου αναδιάρθρωσης και μιας ταπεινωτικής εξόδου από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα δεν θα ήταν και πολύ μακρινό.
Η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι διατεθειμένα να χορηγήσουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους έχει τρομάξει, πείθοντάς τους ότι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στην παρούσα στιγμή θα προκαλούσε εφιαλτικό ντόμινο χρεωκοπιών σε ολόκληρη την ήπειρο.

Τι ήξερε η Σταυρούλα;

Ποικίλα σχόλια στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η δήλωση βόμβα που έκανε η Σταυρούλα Οικονομέα στο EVIAPOST
Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι σήμερα, η δήλωση έχει 2.678 επισκέψεις και έχει "βγεί" στις δημοφιλείς αναρτήσεις του blog μας.

H δήλωση της Σταυρούλας έχει προκαλέσει τόσα σχόλια που χθες στην εκδήλωση της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας της ΝΕ Β Αυλωνίτης την προβοκατόρισσε δύο με τρεις φορές,  με αποτέλεσμα να εκνευρίσει το ακροατήριο της αίθουσας.

«Όχι» λέει ο Γ. Ανωμερίτης στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και γενικότερα των λιμανιών, τάχθηκε την Δευτέρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτης, κατά την ομιλία του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση την Δευτέρα.

Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι η ιδιοκτησία των λιμανιών πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο (και την Τοπική Αυτοδιοίκηση) και τα λιμάνια να μετατραπούν σε πλήρεις λιμενικές αρχές, δηλαδή να αναλάβουν την ευθύνη των τελωνείων και του λιμενικού σώματος.

Σε αργία ετέθη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης

Θεσσαλονίκη
Την απόφαση, με την οποία τίθεται σε αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, υπέγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος.

Η απόφαση έρχεται μετά την καταδίκη του κ. Ψωμιάδη από το Εφετείο σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

«Αγανακτισμένοι» ημέρα 12: Λαοθάλασσα αγανάκτησης

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=562382 Λαοθάλασσα «αγανακτισμένων» πολιτών με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, την ανεργία και το μνημόνιο, υπήρξε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος.

Εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 200 χιλιάδες κόσμου! Μέχρι πριν τα μεσάνυχτα η πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη!

Η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Ελλάς-Ελλάς», χτυπώντας κατσαρόλες και φυσώντας τις σφυρίχτρες, αλλά να τραγουδούν και τον εθνικό ύμνο...

Τι μετέδωσαν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων για την πρωτοφανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα...

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αναφέρονται τη Δευτέρα τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, 
 την ώρα που ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ξεκινά τη Δευτέρα εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Εκτενής αναφορά στη συγκέντρωση της Κυριακής και... στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» δημοσιεύεται και στους Financial Times.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ξεκινά τη Δευτέρα εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας, επιβάλλοντας νέα μέτρα λιτότητας σε ένα έθνος που ήδη έχει εξεγερθεί κατά της διαφθοράς και της οικονομικής κακοδιαχείρησης» αναφέρει το Reuters, τονίζοντας:

Στο καβούκι τους πολλοί «γαλάζιοι»

Στη ραγδαία φθορά τη κυβέρνησης επενδύουν στην Συγγρού, αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις οι οποίες, στην παρούσα φάση και μετά τη χθεσινή, μαζική παρουσία των «αγανακτισμένων» κυρίως στο Σύνταγμα, εκτιμάται ότι μπορεί να εκληφθούν ως προσπάθεια προσπορισμού εκλογικού οφέλους.

Στην ΝΔ εκτιμούν ότι πλέον «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και επιδιώκουν να κάνουν το «παιχνίδι» τους ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο κινείται το κυβερνητικό στρατόπεδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, μια κυβερνητική ανακοίνωση –αυτή περί της «μηντιακής προπαγάνδας σε βάρος της χώρας»- η οποία, υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε «βούτυρο στο ψωμί» της αντιπολίτευσης, περιορίζεται σε διαρροές «γαλάζιων» ότι η η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό.

Σε ρόλο "Καλού και Κακού Μπάτσου"

Σε ρόλο "Καλού και Κακού Μπάτσου" Iωάννα Μουρτανά.
Είναι άραγε το «θεριεμένο» τοπικιστικό ένστικτο που αναγάγει σε χάσμα τις αντικειμενικές διαφορές κουλτούρας και ταπεραμέντου δύο πρωτοκλασσάτων διαφορετικής καταγωγής ή μήπως πρόκειται για ένα καλοστημένο ρεσιτάλ υποκρισίας, του τύπου ο καλός και ο κακός μπάτσος, που προορίζεται εις άγραν –και μόνον- των πλέον αποτελεσματικών και προς επικοινωνιακή κυρίως κατανάλωση… τακτικισμών; 
Είναι θέμα ενός γνήσιου κι ανεπιτήδευτου τσαμπουκά που έρχεται να επισκιάσει το αγωνιστικό μεν, αλλά καθόλα ευγενές ορμέμφυτο του «εστεμμένου» ηγέτη ή μήπως η αποτελεσματικότατη τακτική του μαστίγιου και του καρότου που εξηγεί καλύτερα τα φαινόμενα;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμία, 03/06/2011
Θέμα: «Ειδική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου »
Ο κ. Χειμάρας μεταξύ  των άλλων δήλωσε:
  • Λυπάμαι που υποχρεώνομαι να επανέλθω στη χθεσινή Αυτοδιοικητική συμπεριφορά του κ. Περγαντά, ο οποίος αντί να ζητήσει συγνώμη, για την αντιθεσμική ενέργειά του, μας καταγγέλλει, γιατί δεν πήραμε μέρος σε μια κομματική ΦΙΕΣΤΑ, που οργανώθηκε από τον ίδιο .
  • Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά, που υποχρεωνόμαστε, να θυμίσουμε στον κ. Περιφερειάρχη, ότι δεν συμμετέχουμε σε συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου , για συζήτηση, με προσκεκλημένο Υπουργό, αν δεν έχει προηγηθεί, έστω σε επίπεδο των επικεφαλής των παρατάξεων, σύσκεψη, για τα θέματα της συνεδρίασης και δεν μας έχουν δοθεί και οι εισηγήσεις, όπως προβλέπεται από το καταστατικό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ( Αρθ. 167. παρ. 2 ) .

Σταμάτης Γκαβαλης για την αποκατάσταση της αλήθειας..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε αποκατάσταση της αλήθειας και σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη κου Κλέαρχου Περγαντά περί υπάρχοντος πορίσματος και υφιστάμενων προτάσεων της ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά στην Διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Κώστα Σκανδαλίδη οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη  κου Σταμάτη Καπελέρη έχει συνεδριάσει μία και μοναδική φορά στην Χαλκίδα στις 5 Μαΐου του 2011 και αποφάσισε τις ακόλουθες ενέργειες:

ΕΠΚΑ ΣΤΕ, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΚΑ-ΣτΕ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Από το 1972 η 5η Ιουνίου κάθε έτους, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), έχει καθιερωθεί να εορτάζεται διεθνώς ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που  αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα  είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της οποίας ήδη βιώνουμε .

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την καταστροφή του Ελικώνα!!

Ο Σύλλογος Ελικωνίων καταδικάζει ομόφωνα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς κατά την συνεδρίαση της 13 /05 /2011 με την οποία γνωμοδοτεί θετικά για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση Μεγάλη Λούτσα, πάνω ακριβώς από τον οικισμό Ελικώνας (Ζερίκι) και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών αυτών:
1). Θα  αλλοιώσει και θα καταστρέψει τη φυσική ομορφιά της περιοχής, μιας περιοχής  με πλούσια βλάστηση, και σπάνια είδη φυτών , όπου λόγω της μη προσπέλασης από τον άνθρωπο έχει γίνει καταφύγιο άγριων ζώων και πτηνών. Μια περιοχή που έχει οριστεί σαν βιότοπος CORINE από περιβαλλοντικές μελέτες του Ε.Μ.Π. λόγω της κεφαλληνιακής ελάτης και λόγω των σπάνιων φυτών.

"Τειρεσίας" για τους κακοπληρωτές της ΔΕΗ - Στα 200 εκατ. τα φέσια

Μητρώο που θα καταγράφει τουλάχιστον όσους μετακινούνται από εταιρεία χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό, αλλά και όσους έχουν παράνομες συνδέσεις, πρόκειται να δημιουργηθεί, αφού μόνο για τη ΔΕΗ έχουν δημιουργηθεί επισφάλειες ύψους 45 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2011.
Διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο καταναλωτών που δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και επιλέγουν να μετακινηθούν σε άλλο πάροχο, όπου συνεχίζουν την ίδια τακτική.

ΟΧΙΑ σε σκαλιά …Πολυκατοικίας !!Μας ζώσανε τα φίδια !!

Μας ζώσανε τα φίδια...κυριολεκτικά!
Λίγες μέρες πριν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βρέθηκαν αντιμέτωποι με φίδι στη πλατεία Πάρκου...Αυτή τη φορά οι ένοικοι πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Διάκου και Μπότσαρη, απέκτησαν νέο απρόσκλητο συγκάτοικο. 
Αν δεν καθαριστούν άμεσα τα οικόπεδα μέσα στην πόλη, ποιος ξέρει τι έχουμε να δούμε ακόμα!!!

E.coli – Πληρώνουμε τα …υβρίδια και τα γενετικά τροποποιημένα φυτά ;

Φύτρες φασολιών και λαχανικών που προέρχονται από φάρμα στην Κάτω Σαξονία είναι η πιθανότερη πηγή μόλυνσης, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.
Οι φύτρες φασολιών που προέρχονταν από αγρόκτημα στη βόρεια Γερμανία εντοπίσθηκαν ως η πιθανότερη πηγή της μόλυνσης από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους.
Η φάρμα βρίσκεται στην Κάτω Σαξονία, στην περιοχή του Ιλζεν, νότια του Αμβούργου και παράγει φύτρες οσπρίων και λαχανικών που χρησιμοπούνται στις σαλάτες.

ΣΟΚ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εγχείρησαν λάθος …πόδι σε γυναίκα στο Νοσοκομείο !!

Η άτυχη γυναίκα απεβίωσε πιθανόν από την ταλαιπωρία !
Μια απίστευτη ιστορία ξετυλίγετε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της τηλεόρασης BEST στην ορθοπεδική κλινική χειρούργησαν γυναίκα κατά λάθος στο καλό πόδι και όταν το κατάλαβαν την έκλισαν άρον- άρον. Τo σήριαλ συνεχίστηκε καθώς μετά πήγαν να την χειρουργήσουν στο πόδι που είχε κάταγμα κανονικά, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να υποκύψει από την ταλαιπωρία.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

20 μήνες αγώνας

¨Ολοταχώς προς εγκλογές!!!
Βίντεο με τον απολογισμό του έργου της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους 20 μήνες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://government.gov.gr/, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή δεδομένης της επικείμενης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Στο βίντεο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι στο διάστημα αυτό «έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα», ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον μηχανισμό στήριξης στον οποίο προσέφυγε η χώρα «για να γλιτώσουμε από την χρεοκοπία».