Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

20 μήνες αγώνας

¨Ολοταχώς προς εγκλογές!!!
Βίντεο με τον απολογισμό του έργου της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους 20 μήνες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://government.gov.gr/, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή δεδομένης της επικείμενης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Στο βίντεο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι στο διάστημα αυτό «έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα», ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον μηχανισμό στήριξης στον οποίο προσέφυγε η χώρα «για να γλιτώσουμε από την χρεοκοπία».


«Εξασφαλίσαμε ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ και για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας καταφέραμε την μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην ευρωζώνη» υπογραμμίζεται στο βίντεο και τονίζεται, επίσης, ότι:



«Για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες, αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού, με όλες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με όλες τις υπογραφές και τις αποφάσεις στο διαδίκτυο και με τη δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής αρχής».

Στο βίντεο γίνεται, επίσης, αναφορά στις αλλαγές στο Δημόσιο, στο πρόγραμμα «Καλλικράτη», στη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, στη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20% το 2010, στη μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Επίσης, γίνεται αναφορά στη μείωση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα, στη μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρόστιμα 3,4 δισ. ευρώ το 2010 κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου