Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Μπρός γκρεμνός και πίσω ρέμα …

Μπρός γκρεμνός και πίσω ρέμα …

Λέει ο λαός μας, όταν θέλει να περιγράψει τα αδιέξοδα που πολλές φορές βρίσκεται ο ίδιος. Όλοι πλέον εκτιμούν σήμερα, ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, ποιος είναι ο γκρεμνός και ποίο το ρέμα για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Ο γκρεμνός  είναι το μνημόνιο Ι & ΙΙ και το κομμάτι εκείνο του ΠΑΣΟΚ που ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε να κυβέρνηση. Κομμάτι που δεν είπε την αλήθεια στο Ελληνικό Λαό για τα αίτια της κρίσης....
Η κρίση που βιώνει σήμερα η Ελληνική κοινωνία δεν είναι παρά κρίση του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού – Χρηματιστηριακού Κεφαλαίο.
Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να βγάλει το Τραπεζικό- Χρηματιστηριακό κεφάλαιο από την κρίση χωρίς αυτή να το αγγίξει.  Αντίθετα έδρασε λες προέρχεται από νεοφιλελεύθερο χώρο, με οριζόντια επίθεση στους μισθωτούς και στους μικρομεσαίους.
Βέβαια το κομμάτι αυτό του ΠΑΣΟΚ δεν  γεννήθηκε μέσα από τα κίνημα, συνδικαλισμό, κόμμα, τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι γέννημα θρέμμα των «επαφών» και των «γνωριμιών». Γεγονός που του δημιουργεί αμηχανία και αίσθημα κατωτερότητας.    Άλλωστε αυτό το βλέπουμε με τις επιθέσεις και την προσπάθεια που κάνει, να απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα ακόμη και τα στελέχη που προέρχονται μέσα από το κόμμα, χρησιμοποιώντας τους   μεγαλοδημοσιογράφους. Όντας λοιπόν μακριά από τους κοινωνικούς αγώνες δεν έχουν καμιά αναστολή να πάρουν τα μέτρα που παίρνουν λες και προέρχεται από νεοφιλελεύθερο χώρο. Θα διακινδύνευε  κανείς να πει ότι   στόχο και σκοπό του έχει να υπηρετεί το Κεφάλαιο αυτό.
Με βάση την παραπάνω διαπίστωση, εύκολο είναι να καταλάβουμε  γιατί η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στον Λαό. Γιατί απότυχε το μνημόνιο Ι; τι υπηρετούσε; Ποιοι είναι οι στόχοι του μνημονίου ΙΙ; Πόσο μπορεί να πιστεύει η κυβέρνηση ότι μπορεί να ανεχθεί η Ελληνική κοινωνία χωρίς να διαμαρτύρεται; Πως μετράτε η ανικανότητα να κυβερνήσει ένα υπουργός;
Πρόκειται για ανικανότητα να πατάξει την φοροδιαφυγή,  την ρεμούλα  που αρνείται να υπηρετήσει το κράτος πρόνοιας και δικαιοσύνης; ή για κάτι άλλο;
Ρέμα είναι το άλλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αυτό που γεννήθηκε μέσα από τους διαχρονικούς αγώνες του Ελληνικού Λαού. Κομμάτι που πάντα έμενε στην πλειοψηφία του, μακριά από κάθε διανομή, κρατικής εξουσίας. Ίσως είναι οι σημερινοί αγανακτισμένοι πολίτες.
Απλά πίστευε αληθινά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα φέρει την δικαιοσύνη στην Ελληνική κοινωνία, θα ενίσχυση το κράτος πρόνοιας, θα φέρει την ανάπτυξη της χώρας, θα αναδείξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας προς όφελος του λαού και όχι ξεπουλώντας όσο-όσο σε κανάλια διαπλοκής. Κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που πιστεύει ότι οι «ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ» .
Καμιά φορά το να  κανείς πίσω ίσως είναι η λύση......
Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε αυτός ο τίτλος για την δήλωση της κ. Οικονομέας που ακολουθεί.

5 σχόλια:

  1. το θέμα είναι ότι λεφτά τελικά δεν υπήρχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΕΙ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΥ 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 80 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΤΗΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΥΡΙΞΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H κυβλερνηση επισείοντας το φάσμα της χρεοκοπίας προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει το μάθαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή