Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Χωρίς γενναίες πρωτοβουλίες το πολιτικό σύστημα

Ασφαλώς και είναι καταδικαστέα όσα συνέβησαν χθες βράδυ έξω από τη Βουλή. Αλλά προκαλεί εντύπωση η "ιερή αγανάκτηση" των μεγαλοδημοσιογράφων στα media που έχουν συμβάλλει τα μάλα στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος λαϊκίζοντας επικίνδυνα και κουνώντας το δάχτυλο στους πολιτικούς.
Υπάρχουν πολλοί στη χώρα που μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι όταν σπέρνεις ανέμους πρέπει να αναμένεις και την ανάλογη σοδειά.

Το πολιτικό σύστημα αρνείται, ακόμα και σήμερα, να πάρει γενναίες αποφάσεις. Λίγο καιρό πριν δεν περιέκοπτε τις αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής και προχωρούσε σε κάποιες προκλητικές ψιλοπερικοπές στις αμοιβές των βουλευτών, ενώ μεγάλες κατηγορίες πολιτών βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.
Γιατί λοιπόν σήμερα απορούν και "πέφτουν από τα σύννεφα"?
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες που θα καταδεικνύουν ότι καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Δεν μπορεί να παραμένει ανυποψίαστο, θεωρώντας ότι θα ξεπεράσει τα σημερινά προβλήματα με τις παραδοσιακές συμπεριφορές.
Διαφορετικά θα δούμε κι άλλες τέτοιες σκηνές. Που είναι βέβαια αδιέξοδες και λανθασμένες. Που καταδικάζονται από κάθε εχέφρονα. Αλλά μπορεί να δημιουργήσουν προβληματικές καταστάσεις στη λειτουργία των θεσμών και τις ομαλές πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου