Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Άρθρο Φωτιά....για ΠΑΣΟΚ

Το eviapost έλαβε με e-mail το παρακάτω άρθρο σχετικά με όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δημοτικές εκλογές.
Μας ζητήθηκε να μη ανακοινωθεί το όνομα του, τα στοιχεία του τα έχουμε στην διάθεση μας.

Ένας μήνα μετά τις εκλογές και στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να δουν το "ΑΥΡΙΟ". Συνεδριάζουν με ¨ψεύτικες¨ διαθέσεις να βρουν τα αίτια του «στραπάτσου» των εκλογών. Η αρχή έγινε με την συνεδριάζει η ΝΕ πριν μέρες. Οι τοποθετήσεις των μελών της,  οι παρουσίες  και οι απουσίες των θεσμικών οργάνων στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση ήταν χαρακτηριστική και μαρτυρούσε πολλά.
Για την ιστορία απουσίαζαν οι δύο βουλευτές ήταν απόντες μέχρι την Α΄ Κυριακή της προεκλογικής περιόδου. Απών ήταν το μέλος του Εθνικού συμβουλίου η κ. Μάχη Κολούτσου, το μέλος της ΠΕ Ρόζυ Καραβά. Απόντα ήταν και πολλά μέλη της ΝΕ. Απουσίες που στην κομματική κοινωνία του ΠΑΣΟΚ γέννησε υποψίες. Ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια ομάδα που δρα καιροσκοπικά και με προσωπικές φιλοδοξίες και την κρίσιμη στιγμή δημιουργεί  Άλλοθι -θλιβερά άλλοθι- Άλλοθι μιας ομάδας ένα πράγμα τρέμει περισσότερο: Να αντικρίσει τον εαυτό της στον καθρέφτη. 
Σε αυτή την συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, απουσίασε- πριν εξαιρέσεων- η πολιτική συζήτηση για το εγχείρημα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και αν τα πρόσωπα που «κάλεσε» το ΠΑΣΟΚ να τον υπηρετήσουν ήταν τα «πρέποντα».
Η συζήτηση εξελίχθηκε γύρω από τις οργανωτικές αδυναμίες του οργάνου και τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων. Μια αντιπαράθεση που έχει βάση μόνο αν συνοδεύεται από πολιτικές. Πολιτικές που πρέπει να είναι συνεχής χωρίς απουσίες.
Πως περίμενε το ΠΑΣΟΚ να πάρει τον μεγαλύτερο δήμο της Εύβοιας μετά την Χαλκίδα. Όταν άφησε τον Θωμά την κρίση του καλοκαιριού, να την διαχειριστή υπέρ του. Ειλικρινά πίστευε το ΠΑΣΟΚ ότι θα πάρει την πόλη της Κύμης; Τα αποτελέσματα δείχνουν στρατηγική ήττα στην πόλη του πρώην Βουλευτού Χρ. Θεοδώρου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ  όπως Δ. Ιωάννου, Ε. Στάμου, Ν. Πιττερός και άλλων τοπικών παραγοντίσκων που πρωταγωνιστούν χρόνια τώρα και  έφεραν την πόλη σε αδιέξοδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι καταιγιστικά.

Πρώτη Κυριακή εγγεγραμμένοι 3873 ψήφισαν 2459 αποχή 36,5%, έγκυρα 2366, έλαβαν Σιαγιάννης Ιωάννης 119 ψήφοι ή 5,0%!!!!, Παπαναστασίου 404 ψήφοι ή 17,0%!!!! Θωμάς 1539 ψήφοι ή 65,1%!!!!.
Την δεύτερη Κυριακή εγγεγραμμένοι 3873 ψήφισαν 2224 αποχή 42,1%, έγκυρα 2152, έλαβαν  Παπαναστασίου 546 (404+119+23) ψήφοι ή 25,37%,  Θωμάς 1639 ψήφοι ή 74,7%!!!!!

Αν το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ και το στελεχών τότε τι είναι;
Πως μπορούν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ (Παπαναστασίου) να βγάζουν ανακοίνωση κατά του Δ. Πιπεργιά να καλύπτουν τα «παλικάρια» της Κύμης και τον άλλον πρώην βουλευτή;
Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα;
Τι σκοτεινά σχέδια κρύβει αυτός ο πόλεμος;
Γιατί οι κάτοικοι της Κύμης δεν «δέχτηκα» τους δύο υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ Σιαγιάννη "χρίσμα", Παπαναστασίου "αντάρτη";
Μήπως φταίει, η συνεχής πολιτική απουσία του ΠΑΣΟΚ;
Γιατί δεν άρθρωσε δεν τόλμησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσουν τους κατοίκους; 
Γιατί τα Κουμιώτικα στελέχη ανάλογα με τους προσωπικούς στόχους έκανα προτάσεις για ενάμιση, δύο,  δύο και μισή δήμους; Ανάλογα με τις στρατηγικές βλέψεις τους.
Γιατί το στρατηγικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας της ΝΕ το έκανε μειονέκτημα; Ακύρωνε κάθε προσπάθεια.
Γιατί το κρίσιμο διάστημα δεν πήγαν στην Κύμη να ενημερώσουν την κοινωνία;
Ποιος ζήτησε από τον Μητροπολίτη Κύμης να κάτσει στην άκρη και να μην μπει στο προεκλογικό παιγνίδι, ο Παπαναστασίου ή ο Σιαγιάννης; γιατί οι πολιτικοί πρέπει να ονοματίζουν τα συμφέροντα την στιγμή που πρέπει και αυτή είναι η προεκλογική περίοδος αγνοώντας το εκλογικό κόστος.
Γιατί αν δεν τα βλέπεις ή αν τα βλέπεις και κάνεις την πάπια φοβούμενος το εκλογικό κόστος και τα βλέπεις ένα μήνα μετά και δεν τολμάς έστω και τώρα να τα κατονομάσεις; Καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου είσαι επικίνδυνος .

Σήμερα δηλώνουμε…
Όχι άλλες φαρσοκωμωδίες, βυζαντινά ποιητικά δράματα στην καλύτερη.… Το  κατεστημένο της περιοχής αντέδρασε σχεδόν βίαια.. Περιμέναμε  να κατακάτσει πρώτα ο κουρνιαχτός, να αμβλυνθούν τα πάθη για να μιλήσουν οι δημιουργοί. Οφείλαμε, εν ολίγοις, να περιμένουμε έως το έτος 2014. Δυστυχώς όμως ό,τι μας έχει σημαδέψει σαν γενιά επιβάλλεται πρώτα να καταβροχθιστεί και να παραδοθεί στους δημιουργούς σαν μουσειακό πλέον υλικό.
Ότι θα βοηθήσουμε να αποβιώσουν πρώτα οι πρωταγωνιστές των γεγονότων… Θα δώσουμε χρόνο στην κρίση να ωριμάσει…  θα δείξουμε  όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να  βάλουν το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων – για να μη ζεματιστούν ψάχνοντας για Άλλοθι -θλιβερά άλλοθι- μίας ομάδας που ένα πράγμα τρέμει περισσότερο: Να αντικρίσει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

9 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ΖΕΜΑΤΑΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΩ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΑ ΕΒΓΑΛΕΣ Κ ΕΣΥ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο κειμενο σου υπαρχουν πολλες ανακριβειες .το χρονικο ενος προαναγγελθεντος θανατου-εκεινου του δημου κυμης-αλιβεριου,εχει να κανει και με πολλα που δεν γραφεις.πιθανως δεν εχουν πεσει στην αντιληψη σου.το παζλ ειναι ακομα πιο συνθετο και πιο πολυχρωμο.το αλλοθι της μιας ομαδας-εκεινης που αναφερεις- δεν θα μπορουσε να υπαρξει χωρις το κινητρο μιας αλλης ομαδας,για την οποια δεν κανεις λογο, αλλα ομως υπαρχει.μαλλον για να ειμαι πιο σαφης υπαρχουν μια ομαδα, μια υπο-ομαδα της ομαδας και σκορπιες αντιδρασεις καποιων που δυστυχως φανηκαν ανεπαρκεις και δεν μπορεσαν να βοηθησουν προς μια κατευθυνση ομαλοποιησης.αν βεβαια ειμαστε απολυτως ειλικρινεις θα παραδεχτουμε οτιστο σημειο που ειχαν φτασει τα πραγματα, δεν θα μπορουσε να τα αλλαξει κανενας και τιποτα.
    προσθετικα σου επισημαινω να ριξεις μια ματια στο μπαραζ των ανακοινωσεων.ολων.τι κοινο εχουν ολοι αυτοι οι ανθρωποι?αν εισαι φιλος η μελος του πασοκ , σιγουρα ξερεις.
    τελος, αυτο που θελω να πω ειναι οτι το τοπιο εστω και μ αυτο τον ευτελη τροπο ξεκαθαριζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από όσα μπορώ και ξέρω γιατί δεν είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι και οι δύο κάνετε και συμφωνείται στα ίδια πράγματα. Ότι αν δεν υπάρχει ενότητα και αμοιβαία κατανόηση δήμο το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξανά δεί. Τουλάχιστο το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων να κάτσουν στην άκρη. Εγώ προσωπικά δεν γράφτηκα στο ΠΑΣΟΚ της Κύμης για θα τρεπόμουνα τον εαυτό μου να με καθοδηγεί είτε η μια είτε ή άλλη ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημασία έχει ότι χρόνια τώρα αλλά και ακόμα περισσότερα έχουμε δήμαρχο ένα πανέξυπνο άνθρωπο ο οποίος επιβίωσε μέσα στην «Ιπποκράτους» της Εύβοιας και αυτή είναι η ευθύνη όλων.
    Προσωπικά και η οικογένεια μου τον ψηφίσαμε γιατί και τα δύο ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ με τα άτομα που είχα ήταν «λυπητερά» η πλέον ανώδυνη λέξη που μπορώ να γράψω. Πως μπορώ εγώ όταν αποδέχομαι την άποψη και την θέση του Πρωθυπουργού για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την τοπική ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του τόπου, γιατί πιστεύω ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει μέσα από τις μικρές τοπικές κοινωνίες , να εμπιστευτώ τον Τρίμη και τον συμβολαιογράφο ή το άλλο ψηφοδέλτιο που ήταν σχεδόν άγνωστοι ή γραφικοί . Με ποια εφόδια οι άνθρωποι αυτοί θα φέρουν ανάπτυξη στο τόπο, μήπως με την διαπλοκή ή λειτουργώντας ως αχυρανθρωποί του μεγάλου αφεντικού. Δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι; Υπάρχουν αλλά όπως και τα διαμάντια είναι σκεπασμένα με το χώμα που είτε τους έχουν ρίξει κάποιοι είτε δεν μπορούν να τα βγουν σε κάθε περίπτωση κάποιοι πρέπει να ψάξουν να τα βρουν αν θέλουν πραγματικά να προσφέρουν
    Πάω μόνος μου με της ευλογίες της εκκλησίας στο Θωμά.
    Και αυτό είναι αλήθεια γιατί ιερέας της Κύμης είχε τον εξής διάλογο με την μητέρα μου.
    Κυρία Μαρία θα ψηφίσουμε σοφά τον Δημητράκη καλό παιδί.
    Βέβαια βέβαια… και όλοι μας και η Κατερίνα (η αδελφή μου) και ο ..(εμένα μας έδωσε η μαμά στην ψύχρα). Μπράβο σοφά είπε ο ιερέας πολλούς χαιρετισμούς και τις ευχές μου. Θα το πω στον Δημητράκη !!!
    Τηλέφωνο που βέβαια έγινε και ο Δημητράκης με βρήκε να με ευχαριστήσει και να μου ζητήσει να ψηφίσω Χειμάρα την δεύτερη Κυριακή!!!. Αν το είχα κάνει 12 ψήφοι στην οικογένεια, στην Κύμη θα είχε καταγραφή ένα ακόμη ρεκόρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΠΑΘΕ ΣΤΡΑΠΑΤΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΞΗ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ξέρω αν ο συγγραφέας του αισθάνεται ευχάριστα αλλά το blog είχε την μεγαλύτερη κίνηση το ΠΣΚ απο το Live traffic που παρατηρώ καιπρέπει να είστε πολύ ευχαριστημένοι!!! Αλλά πιστεύω ότι όλοι να κάτσουν να μιλήσουν ειλικρινά, γιατί δεν πάει άλλο όπως όλοι βλέπουν με τα Blog όλα στο φως και ίσως αυτή να είναι η συμβολή σας Διαφορετικά σύντροφοι δεν υπάρχει επιστροφή η ενότητα είναι σε δοκιμασία όχι άλλα ψέματα και ριξήματα αμοιβαία κατανόηση αλήθεια και min συντροφικότητα αλήθεια τι λέω τώρα!!! προς το παρων δεν λέω άντε για περιμένω και εγώ όπως τόσοι άλλοι που δεν μιλάμε περιμένουμε ψύχραιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζητούμενο όλων είναι η ενότητα και πιστεύω τέτοια άρθρα δεν βοηθούν σε αυτό, αφού όπως σωστά σχολιάστηκε κρύβουν πράγματα κ ευθύνες συγκεκριμένων προσόπων κ σίγουρα όχι τυχαία!! Ποια η στάση του καθενός, το έργο του, η φιλοδοξία του και η μάχη για την καρέκλα είναι γνωστή κ ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.. Υπενθυμίζω ότι ο Θωμάς κέρδισε το 2002 πρώτη φορά μετά το αντάρτικο ορισμένων που δεν αναφέρει (ο ίδιος) ο συγγραφέας αλλά πήγε ενωμένο το 2006 και έχασε πάλι! Ας μην ψάχνουμε συνομοσίες και φαντάσματα! Κ ας περιμένουμε κάποια διαδικασία να τα πούμε αναλυτικά και κυρίως ΕΠΩΝΥΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζοντας τις παρεμβάσεις σας με το άρθρο μου και ευχαριστώ για την φιλοξενία το EVIAPOST , δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετοί , δημόσια , ιδιωτικά κατά μονάς στο μαξιλάρι λίγο πριν κοιμηθούμε, ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ; ΑΞΙΖΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ;

    Στόχος μου δεν ήταν να δικαιώσω την η ομάδα Πιπεργιάς και να καταδικάσω την ομάδα Θεοδώρου. Δεν με συνδέει τίποτα με τον Πιπεργιά όπως και με την άλλη ομάδα δεν με χωρίζει τίποτα. Ήθελα να μην σωπάσω σε αυτό το «βρόμικο» παιγνίδι που γίνεται αυτές της μέρες στην Κύμη. Δεν δέχθηκα την ανακοίνωση των Πολιτών Αυτοδιοίκησης (ΠΑ) πως φταίει μόνο η ομάδα Πιπεργιά για το αποτέλεσμα. Όχι γιατί είμαι εισαγγελέας αλλά γιατί δεν μπορώ πλέον στην πλάτη μου ορισμένη να παίζουν παιγνίδια πλουτισμού και καταδίκης της περιοχής και των παιδιών.
    Αλήθεια γιατί φταίει η ομάδα αυτή; Το ερώτημα είναι απλό ΟΚ φταίει πήρε 120 ψήφους άρα δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζουν οι ΠΑ που η ομάδα αυτή έχασε, σχεδόν διαλύθηκε.
    Όχι όμως με βάση τους αριθμούς και η άλλη ομάδα έπιασε πάτο. Και οι δύο ομάδες λοιπόν χέρι- χέρι μαζί στο θάνατο . Που είναι οι άλλοι ψήφοι πια οι παρέμβαση της άλλης ομάδας; Πουθενά . Άρα για να μην την ακολουθεί η κοινωνία δεν είναι ικανή να μιλήσει μαζί της. Έχει χάσει τα ερείσματα μαζί της. Η κοινωνία γελά και δεν το βλέπουμε… Σε απειλές τύπου μην τολμήσει να ανέβει ο Πιπεργιάς στην Κύμη.

    Αυτοκριτική στην ανακοίνωση των Πολιτών της Αυτοκ/σης δεν είδα . Είναι ευχαριστημένη με τους 404 ψήφους; Για τους ΠΑ η ομάδα της Κύμης της έφερε το σωστό ταμείο, αυτό σχεδίαζε να πάρει; Και πίστευε ότι θα έπαιρνα την πόλη; Δούλεψε η ομάδα της Κύμης; Δεν υπάρχει πρόβλημα; Δεν θα γίνει αυτοκριτική; Στην πολιτική όταν υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος δεν σε θέλει πρέπει να βρείς τρόπο να βγεις από το κάδρο, πριν σε βγάλουν με την βία. Οι 300 ψήφοι είναι νεκρώσιμη ακολουθία είτε το θέλουμε είτε όχι. Το πόσο έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο οι ΠΑ φάνηκε από την ανακοίνωση που έβγαλε(ανάγκασαν;) η Καράπα ,ότι δεν θέλει αξιώματα.!!! Από πότε εν ενεργεία δήμαρχος κάνει τέτοια ανακοίνωση ; Τότε γιατί μετείχε στις εκλογές;

    Δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν κάποιοι, ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι που μπορούν να κρίνουν ανακοινώσεις και έργα, βλέπουν αλήθειες και αθλιότητες, ξέρουν να σιωπούν και να μιλάμε. Θεώρησα ότι έπρεπε να μιλήσω τώρα μόνο τόσο, γιατί το τι πραγματικά φταίει δεν έχει ακόμη ειπωθεί.
    Οφείλουν όλοι να σεβαστούν όλους και να τους δεχτούν .
    Αποφάσισα να γράψω το άρθρο γιατί θεωρώ ότι αν δεν μιλήσουμε αν μείνουμε απ’ έξω, είναι έτοιμοι να φάνε τις σάρκες μας πρώτα γιατί της δικές τους θα τις προστατεύσουν. Ως αδιάψευστο παράδειγμα γιαυτό θεωρώ την ανακοίνωση του Δημ Κεχρή Γραμματέα της ΤΟ Κονιστρών. Ήταν μια ανακοίνωση που αν προσπαθήσει να την χαρακτηρίσει κάποιος, θα έλεγε ότι είναι η απόλυτη ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ και αυτό είναι φασιστικό φαινόμενο.
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ EVIAPOST ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΚΥΜΗ 5-12-2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή