Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Αποψη: Τίνα που Πας;

Με αφορμή όσα γράφτηκαν και δεν γράφτηκαν για την επίσκεψη της κ. υπουργού κας Τίνας Μπιρπίλη στα Ψαχνά.
Η κ. Μπιρμπίλη ανέλαβε τα καθήκοντα της ως αποκλειστική επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Ο ίδιος και η κοινωνία πίστευε ότι θα έφερνε το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου. Πίστευε  ότι είναι πρόσωπο, με νέες και καινοτόμες ιδέες, διαφορετική συμπεριφορά, που θα έδειχνε σεβασμό και διεύρυνση των θεσμών, θα υπηρετούσε τους θεσμούς προς όφελος του λαού, θα έπεζε εκπαιδευτικό ρόλο για τους "παλαιούς" υποργούς. Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι η ίδια, την διαφορετικότητά της την εξάντλησε στο επικοινωνιακή πεδίο. Πίστευε ότι με το ντύσιμο και την εμφάνιση θα έκανε την αλλαγή.

Ένας ακόμη Ευβοιώτης υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς με το ΣΥΝ

Ο Βαγγέλης Αποστόλου υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς με το ΣΥΝ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας του Συνασπισμού με ομόφωνη απόφασή του από τον Ιούνιο του 2010 και έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της ευρύτατης πλειοψηφίας των μελών του Συνασπισμού της περιφέρειας προτείνει στην ΚΠΕ του ΣΥΝ τη στήριξη της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Κίνησης Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής το Βαγγέλη Αποστόλου, πρώην Βουλευτή Ευβοίας.

Παπανδρέου: Σειρά σημαντικών επαφών για στη Ν. Υόρκη

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για τους στόχους της Χιλιετίας.
Την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκροσώπους της Εβραϊκής Επιτροπής.

Έκθεση του ΔΝΤ για την κυπριακή Οικονομία


Η Κύπρος έχει αποφύγει τις χειρότερες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αλλά οι πιστωτικοί κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι υψηλοί, καθιστώντας υποχρεωτική τη λήψη μέτρων για ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος έναντι μελλοντικών κραδασμών.

Πάγκαλος: Η Αγία Σοφία δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες

"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο όλης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Unesco" δήλωσε από τη Σμύρνη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ερωτηθείς για τη ματαιωθείσα προσπάθεια τέλεσης λειτουργιάς.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Πάγκαλος στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, ενόψει της συμμετοχής του στην 6η συνδιάσκεψη Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων, ανεφερε επίσης ότι "η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι".

Τα όρια δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων στις εκλογές


Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό κατηγοριών των παροχών και διευκολύνσεων, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Βασίλης Κεδίκογλου: Ζούμε στον ωραιότερο τόπο.


Ζούμε σε έναν από τους ωραιότερους τόπους της οικουμένης και με μακρά ιστορία μας περιβάλλει το πράσινο του βουνού και το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, όμως όλοι έχουμε διαπιστώσει πως τα δημοτικά μας πράγματα  πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι δημοτικές υπηρεσίες υπολειτουργούν χωρίς πρόγραμμα, το προσωπικό  κινείται χωρίς κατεύθυνση και στόχους. Τα προβλήματα διογκώνονται δισεπίλυτα και φορτώνουν με άγος τους δημότες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Περγαντά περί πανικού, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας σχολίασε:
«Πανικό προδίδουν μόνο οι βιαστικές ανακοινώσεις…»

26.000 ευρώ ο ελληνικός μέσος όρος καταθέσεων...

Στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσίων βρίσκονται οι Ελληνες - κατ΄ άτομο και κατά μέσον όρο έχουμε σχεδόν 26.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις - ασφαλώς πιο πίσω από τους Ελβετούς ή τους Αμερικανούς, αλλά και πολύ πιο μπροστά από διάφορους θαυμαστούς «αναδυόμενους», Κινέζους, Ρώσους κ.λπ., και μόλις 6 θέσεις μετά τους Γερμανούς, που βρίσκονται στη 16η θέση

Παροξυσμός για τον θησαυρό του Αλή Πασά στην Καλαμπάκα !

Καταφθάνουν …δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία !
Εντυπωσιακές διαστάσεις λαμβάνει η επιχείρηση αναζήτησης του αμύθητου θησαυρού του Αλή Πασά στη Βασιλική Καλαμπάκας από τον 65χρονο Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία. Χθες υπήρξαν δημοσιεύματα σε αρκετές ευρωπαϊκές εφημερίδες ενώ το σύνολο του Τουρκικού τύπου αναφέρεται στο θέμα με εκτενή αφιερώματα! Με την ευκαιρία έρχεται στο φως και η άγνωστη ιστορία της περιοχής.Σύμφωνα με τον μύθο, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Βάϊος Ζιάκας, στην κυρά Βασιλική του Αλή Πασά η οποία καταγόταν από την περιοχή οφείλει το όνομά της η κοινότητα….

13.000 αιτήσεις για ….500 θέσεις ειδικών φρουρών !!

13.000 αιτήσεις για ….500 θέσεις ειδικών φρουρών!!!  210  στην Εύβοια  !!
Γίναμε "Σοβιετική Ένωση" - Όλοι Ολυμπιονίκες και ένστολοι!
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των αιτήσεων για το σώμα των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ...αφού οι υποψήφιοι υπολογίζονται σε πάνω από 13.000 σε όλη τη χώρα για τις 500 θέσεις που προκηρύχθηκαν συνολικά.Βλέπετε σε καιρούς οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αποχαύνωσης ακολουθούνται τα σοβιετικού τύπου μοντέλα, που υπαγορεύουν ως επαγγελματική αποκατάσταση είτε το Στρατό και την Αστυνομία, είτε τα Ολυμπιακά μετάλλια. Μια χαρά προς τα πίσω...τρομακτικό!!!!

ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν μπορούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους..

Ο Γιώργος Μαρίνος.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχη, Γιώργος Μαρίνος σχετικά με την επίσκεψη της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τ.Μπιρμπίλη στο Δήμο Μεσσαπίων.


  1. Η επίσκεψη και η τοποθέτηση της Υπουργού Περιβάλλοντος στα Μεσσάπια της Κεντρικής Εύβοιας προκαλεί το λαό περιοχής γιατί η πολιτική που υπερασπίζεται είναι η πολιτική που δημιούργησε και όξυνε το πρόβλημα της ρύπανσης του νερού και του εδάφους στην Εύβοια την Βοιωτία και σε πολλά μέρη της Αττικής. Πρόκειται για επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Αυτή είναι η εκτίμηση μεγάλου αριθμού λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης καταστροφής με βαριές συνέπειες στην υγεία τους και στην αγροτική παραγωγή.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ προς Δεμερτζή: "Κατανούμε την ασθενή σας μνήμη καθότι απών από τα δρώμενα του Νομού"

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ με αιχμή του δόρατος την υποψηφιότητα του κ. Μπουραντά Θανάση ως αντιπεριφερειάρχη στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο με τον κ. Περγαντά.
Η έναρξη του προεκλογικού αγώνα ξεκίνησε όχι και με τις καλύτερες προϋποθέσεις και όπως όλα δείχνουν δεν ξέρουμε αν τελικά θα επικρατήσει το κλίμα πολιτικού πολιτισμού.

"Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας" ψάχνει αντιπεριφερειάρχη για την Εύβοια


Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας" στη Χαλκίδα, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΧ, καλώντας όσους τάσσονται στο πλευρό του Κινήματος και είναι από την Εύβοια, να παρευρεθούν.
Σκοπός τους είναι να συζητήσουν για τις προγραμματικές θέσεις και όλα τα θέματα της εκλογικής δουλειάς για το νομό και για τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη που θα εκπροσωπήσει το νομό της Εύβοιας.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: "Στο "Αυτοδιοικητικό Κίνημα", συμμετέχουν πολίτες που δίνουν καθημερινά το παρόν στις μικρές και μεγάλες μάχες για τα προβλήματα των περιοχών τους σε κάθε άκρη της Στερεάς". Η κίνηση κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου με υποψήφια περιφερειάρχη τη Δέσποινα Σπανούδη.

Προς υποψήφιους Δημάρχους: Μην νομίζετε ότι είμαστε ηλίθιοι Νίκος Καρατζάς

Νίκος Καρατζάς προς υποψήφιους Δημάρχους σας βλέπουμε
Για να μην νομίζετε ότι οι πολίτες του νέου δήμου είμαστε ηλίθιοι…..
Κύριοι, Οι εκλογές είναι σε λιγότερο από δύο μήνες και εσείς ακόμα δεν έχετε ενημερώσει ΔΗΜΟΣΙΑ τους πολίτες για τίποτε σχετικό με την πρόθεση σας για λύση των ΜΕΓΑΛΩΝ προβλημάτων του Δήμου μας ( εκτός και αν έχετε ενημερώσει στα κρυφά…τους φίλους σας και τους έχετε πει να μην το πουν παρακάτω).
Δεν έχουμε ενημερωθεί για τις δεσμεύσεις σας και για τον προγραμματισμό των έργων λύσης, των προβλημάτων, που θα κάνετε.

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ" ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ!

"Οταν στη Φθιωτιδα εκαναν μελετες και γινονταν κοσμογονια εργων υποδομης,στην Ευβοια ο κ.Μπουραντας εκανε το...παλατακι του,το γραφειο του και αφησε εδω και 8 χρονια ανεκμεταλλευτη την ευκαιρια να κανει εργα υποδομης στην Ευβοια".
Αυτη ηταν η κριτικη που ασκησε στις προχτεσινες δηλωσεις του κ.Θαναση Μπουραντά,με την ευκαιρια του ορισμου ως υποψηφιου αντιπεριφερειαρχη Ευβοιας,ο προεδρος της Νομαρχιακης επιτροπης της Νεας Δημοκρατιας Ευβοιας Βασίλης Δεμερτζής.

Ανησυχίες και πραγματικότητα για το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ στη χθεσινή έκθεσή του για την Ελλάδα διατυπώνει την ανησυχία του για την υλοποίηση του Μνημονίου και αναφέρεται για πρώτη φορά στην απευκταία πιθανότητα αποτυχίας του. Γι' αυτό και δίνει, με περισσή νευρικότητα, την «εντολή» στην Αθήνα να τελειώνει με τους φοροφυγάδες.
ΣΤΗΝ πραγματικότητα, το ΔΝΤ δείχνει για πρώτη φορά να φοβάται πραγματικά για την υλοποίηση του προγράμματος, δηλαδή για το αν «θα πάρει τα λεφτά του πίσω».

Ούγγρος ΥΠΟΙΚ: Εμείς κυβερνάμε, όχι το ΔΝΤ

Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει σε μία νέα δανειακή σύμβαση οποιουδήποτε είδους με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά θα αποφύγει την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας μένοντας προσηλωμένη στους στόχους για το έλλειμμα του προϋπολογισμού που ήδη υπάρχουν στο πλαίσιο της υφιστάμενης πιστωτικής γραμμής από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Gyorgy Matolcsy.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Απίστευτα πράγματα για την συνοχή της Περιφέρειας Στερεάς κατατέθηκαν χθες σε κοινή συνέντευξη Μπουραντά-Περγαντά στην Χαλκίδα

Χωρίς Σχόλιο από εμάς πως είδαν οι "άλλοι"
Aκόμη και τις αποσχιστικές τάσεις της Εύβοιας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική δέσμευση για δικαιότερη κατανομή κονδυλίων ανέδειξε χθες από την Χαλκίδα ο μέχρι τώρα νομάρχης ΘανάσηςΜπουραντάς, που ανακοινώθηκε ότι θα είναι και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά [...]

Διπλό κόσκινο για τις αμοιβές στο Δημόσιο


Σε υπέρτατη αρχή ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων 768.009 υπαλλήλων αναδεικνύεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, ανέλαβε και τυπικά τη μισθοδοσία του προσωπικού δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.

Δημαράς Μητρόπουλος, εκτός ΠΑΣΟΚ...

Με συνοπτικές διαδικασίες.
Ούτε καν θα τους φωνάξουμε να απολογηθούν, είπε ο Ανωμερίτης στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.
Δεν... χρειάζεται.

Πανελλαδικές εξετάσεις σε 4 μαθήματα !

Εκτός από τα υποχρεωτικά μαθήματα, θα υπάρχουν και μαθήματα επιλογής, στα οποία οι μαθητές θα δουλεύουν με εργασίες.
Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα, και υπολογισμό της επίδοσης του μαθητή στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου προβλέπει η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ από το 2013-14, η οποία άρχισε να διαμορφώνεται ενόψει της έναρξης του σχετικού δημόσιου διαλόγου.

Στο 1.000.000 οι άνεργοι στη χώρα! !


Έκθεση βόμβα της ΓΣΕΕ για ανεργία και οικονομία !!
Δραματική προειδοποίηση για απώλεια 175.000 θέσεων εργασίας απευθύνει στην έκθεσή του για οικονομία και απασχόληση το Ινστιτοπυτο Εργασιας της ΓΣΕΕ.-Το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας θα υπερβει το 2011 το 20% ( 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα βρεθούν χωρίς δουλειά), φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της πεντηκονταετίας.
-Με την ακολουθούμενη πολιτική ούτε το 2015 δεν θα επιστρέψει η Ελλάδα στα ποσοστά ανεργίας του 2008.

"Bόμβα" από την Πελέκη- Βουλγαράκη στην προανακριτική- "Πελεκάει" ευθέως τον Καραμανλή !!

Η σύζυγος του πρώην Υπουργού, έσπασε τη σιωπή της !
Άστραψε και βρόντηξε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Γιώργου Βουλγαράκη, σε συζήτηση για τις ανταλλαγές του Βατοπεδίου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Η συμβολαιογράφος των ανταλλαγών έσπασε τη σιωπή της και άναψε μεγάλες φωτιές καθώς φωτογραφίζει ως υπεύθυνο τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αλλά και το γραφείο του δείχνοντας τον Γιάννη Αγγέλου.
Επιπλέον η κ. Πελέκη κατονόμασε τους κ.κ. Μπασιάκο, Δούκα, Ρουσόπουλο και Κοντό, λέγοντας πως έχουν και εκείνoι ευθύνη για τις ανταλλαγές…

Επιστολή στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών από τον Παναγιώτη Σίμωση

Επιστολή απέστειλε στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας σχετικά με την πυρκαγιά στο Δήμο Καρύστου.
Η επιστολή:
Κο Γεώργιο Παπανδρέου
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Κοινοποίηση
- Κο Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Υπουργό Οικονομικών
- Κο Ιωάννη Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών
Αποκέντρ. & Ηλεκτρον. Διακυβέρνησης
- Κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης
και Ανταγωνιστικότητας
Αξιότιμε κε Πρόεδρε,
Ο νομός μας για άλλη μια φορά δοκιμάστηκε από την καταστροφική πυρκαγιά, αυτή τη φορά στις 21 Αυγούστου 2010.
Η πυρκαγιά κατέστρεψε δασικές περιοχές της Καρύστου καθώς επίσης και κατοικημένες περιοχές τόσο του δήμου Καρύστου όσο και των γύρω οικισμών, επιφέροντας μεγάλες ζημιές στις υποδομές της περιοχής (οδικό δίκτυο, ύδρευση, άρδευση κλπ). Εκτός όμως από τις υλικές ζημιές η πυρκαγιά προκάλεσε και σοβαρή οικολογική καταστροφή που αποδυνάμωσε την φυσική άμυνα της περιοχής.

Κώστας Μαρκόπουλος Δυσάρευστη έκπλεση...


 «Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για τα έργα που επελέγησαν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ «Πολιτιστικής κληρονομιάς».


Προσωπικά, μου είναι εξοργιστικό να ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ, για έργα στο νομό μας, χωρίς να έχει κοινοποιηθεί στο πολιτικό μου γραφείο. Είναι αξιοπερίεργο γιατί απουσιάζουν δύο πολύ μεγάλα έργα.


Πρώτον, το υπερώριμο έργο συντήρησης της Αγ. Παρασκευής Χαλκίδας, για το οποίο είχε ήδη προβλεφθεί χρηματοδότηση.

Όχι στην καύση του RDF και από την Σοφία Ντούρου

Σε επιστολή της Σοφίας Ντούρου προς το νομάρχη κ. Μπουραντά σχετικά με την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ, λέει όχι στην καύση   του RDF:
«Κύριε Νομάρχα
Στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο, Τετάρτη 1-9-10 , ήρθε προ ημερήσιας διάταξης θέμα με τίτλο «Ζητούνται συνδρομή και κατευθύνσεις για την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Οικ.8875?759/Φ.31?27-7-2010 Απόφασης ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν.» από τη Δ/ση Ανάπτυξης προς το ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν.»
Με απλά λόγια το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ.

Ανακολινωση του ΣΥΝ για RDF


Ο τομεας περιβαλλοντος της Νομαρχιακης επιτροπης Ευβοιας του ΣΥΝ, συντασσεται με την συντονιστικη επιτροπη μαζικων φορεων Αλιβεριου και καταγγελει στον Ευβοικο λαο την παρανομη εγκριση της Νομαρχιας για την  καυση των σκουπιδιων της Αθηνας (RDF) στο Μηλακι Αλιβεριου, στις εγκαταστασεις της ΑΓΕΤ Ηρακλης ,συμφεροντων της πολυεθνικης Lafarge.
Καταγγελει συγκεκριμενα τον Νομαρχη κ Αθ.Μπουραντα και τον αντινομαρχη κ.Γ.Αλεξιου που παρανομως,παρα τις ομοφωνες αντιθετες αποφασεις του Νομαρχιακου Συμβουλιου,προεβησαν στην καταπτυστη αυτη αποφαση.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τρικυμίες στην μπανιέρα...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και στη Ν.Δ. χτενίζονται, μετά από ξεμαλλιάσματα, επιπέδου κομμωτηρίου... Φταρνίστηκε αίφνης ο Αργύρης Ντινόπουλος, λέγοντας σε μια συνέντευξή του, ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας, καρφώνοντας έτσι τον Π. Παναγιωτοπουλο και ενέσκηψε επιδημία πνευμονίας στη Ρηγίλλης!

και επίσημα ο Θανάσης Μπουραντάς Αντιπεριφερειάρχης


Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Κλέαρχο Περγαντά είναι και επίσημα ο Θανάσης Μπουραντάς, μετά την από κοινού συνέντευξη που παραχώρησαν πριν από λίγο.
Ο νομάρχης της Εύβοιας φάνηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα και κράτησε αποστάσεις από όλα όσα γίνονται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ σχετικά με το Δήμο της Χαλκίδας.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από χθες

Νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, όπως προέκυψε από τις εκλογές της Τρίτης κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Από τους 412 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 342 και ο κ. Καρχιμάκης έλαβε 282 ψήφους. Επιπλέον, βρέθηκαν 12 άκυρα και 48 λευκά [...]

Μια υποψηφιότητα πρόκληση για το Δήμο Δελφών. Η ασέβεια προς το Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών επιβραβεύεται


του Νίκου Παππά
"Η υποψηφιότητα του νυν Νομάρχη Φωκίδας για το νέο Δήμο Δελφών, όπως φυσικά και το χρίσμα που του δόθηκε από πλευράς ΝΔ, αποτελούν πρόκληση στα ευγενέστερα αισθήματα του κόσμου της Παρνασσίδας και της Φωκίδας γενικότερα.
Η πρόκληση έχει διπλή αφετηρία: Το ασίγαστο πάθος και προσκόλληση του νυν Νομάρχη στη νομή της εξουσίας και την ακατανόητη επιλογή της ΝΔ, που έσπευσε να τον χρίσει υποψήφιο χωρίς να εξετάσει βαθύτερα τα όσα καταμαρτυρούνται γι' αυτόν στη Φωκίδα [...]

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση εμπορευματικών μεταφορών

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Με τη στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, αλλά την καταψήφισή του από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις επιφυλάξεις του ΛΑΟΣ υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας προχώρησε σε μία σημαντική, όπως την χαρακτήρισε, αλλαγή, που δίνει τη δυνατότητα απόσβεσης της άυλης αξίας στους μεταφορείς

Στα δικαστήρια ανηλίκων για τις καταλήψεις


Για τις 27 Ιανουαρίου ορισθεί το δικαστήριο για τους μαθητές της Χαλκίδας. Σε απολογία καλούνται μαθητές σχολείων του Εύρου και 33 μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας για τις καταλήψεις του περσινού χειμώνα. 105 μαθητές από την Ορεστιάδα 29 Οκτωβρίου θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων με την κατηγορία της παρεμπόδισης της λειτουργίας των σχολείων το Φθινοπώρου του 2009. Για τις 27 Ιανουαρίου έχει ορισθεί το δικαστήριο για τους μαθητές της Χαλκίδας. Για εκφοβισμό των μαθητών κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές

Κέρδος 8% στα τσιγάρα ζητούν οι περιπτερούχοι !

Με επιστολή τους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης !
Να επανέλθει η κερδοφορία των τσιγάρων στο 8%, αντί για 2,5% που ισχύει σήμερα, ζητεί με ανοιχτή επιστολή της προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η Ένωση Καταστημάτων Ψιλικών-Καπνοπωλών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Κεντρικής Μακεδονίας.

Έρχεται η κάρτα Πολίτη !


Τέλος στις αστυνομικές ταυτότητες !
Τέλος οι αστυνομικές ταυτότητες, έρχεται η Κάρτα του Πολίτη. Έχει το μέγεθος πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών και έχει δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί. Στην κάρτα θα περιέχονται εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Η διαδικασία αντικατάστασης της αστυνομικής ταυτότητας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2011.

Νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μετά το 2013

Νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα έχουμε μετά το 2013, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ. Θα προηγηθούν όμως, όπως τόνισε, αλλαγές στα λύκεια.
Συγκεκριμένα η υπουργός ανέφερε [...]
"Από του χρόνου η πρώτη λυκείου, θα έχει καινούργιο πρόγραμμα. Τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου στην πρώτη λυκείου, θα φοιτήσουν σε μια δευτέρα και τρίτη λυκείου, τελείως διαφορετική. Με πολύ λίγα μαθήματα. Θα έχουν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα στα οποία θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο.

Μ. Παπαϊωάννου: Γιατί αρνήθηκα τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


«Είναι δύσκολο σε εμένα συνειδησιακά, να υπερασπίζομαι κάποιες αποφάσεις που ενδεχομένως δεν συμφωνώ, όταν δεν συμμετέχω στη διαμόρφωσή τους», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real Fm Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αναφορικά με την άρνησή του να αναλάβει γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Eπεσήμανε πως είναι πολιτικός που δεν έχει ανάγκη αξιωμάτων, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του, επειδή, όπως είπε, υπήρξε ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, χωρίς να το γνωρίζει [...]

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Υπό τον Περγαντά υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Θανάσης Μπουραντάς!!!

Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην λες,
Ο Νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς θα είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Εύβοια. Ο κος Μπουραντάς ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι από την Ιπποκράτους. Μάλιστα αμέσως μετά πραγματοποίησε σύσκεψη στην Νομαρχία με την συμμετοχή των αντινομαρχών και των διευθυντών των υπηρεσιών και αφου τους το ανακοίνωσε ζήτησε ποιο θα κατέβουν περιφερειακοί σύμβουλοι να κλείσουν τις καρέκλες του νομού.
Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην λες, λέει ο λαός μας και στην περίπτωση του Νομάρχη Θανάση Μπουραντά ταιριάζει γάντι, γιατί ο Νομάρχης τουλάχιστον την κουβέντα την είπε επανειλημμένως όλο το καλοκαίρι «Εγώ υπό το Περγαντά δεν πάω».

Μαρκόπουλος: Γιατί η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για το ενεργειακό κέντρο του Αλιβερίου;


Επερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη και τον Υπουργό Οικονομίας - Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα: “ Ενεργειακό Κέντρο Αλιβερίου ”.

Στη περιοχή του Αλιβερίου στην Εύβοια, υπάρχει εδώ και χρόνια ένα από τα πλέον σημαντικά ενεργειακά κέντρα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που στηρίζει το νότιο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Παραιτήθηκε από την ΝΔ για να στηρίξει ….υποψήφιο της Ντόρας !!

Κανείς δεν ξέρει μετά της εκλογές τι θα προκύψει, καζάνια που βράζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Το πρόσφατα εκλεγμένο μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το Ηράκλειο Λυδάκη Μαρία με επιστολή που έστειλε στον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε την παραίτηση της από την πολιτική επιτροπή προκειμένου να είναι υποψήφια με το συνδυασμό του Δημήτρη Γιαννουλάκη …και όχι με την επίσημα υποστηριζόμενο από την Νέα Δημοκρατία Γιάννη Πλακιωτάκη.

ΠΑΣΟΚ στήριξη σε Σιαγιάννη..


Τη στήριξή τους στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αλιβερίου Κύμης Γιάννη Σιαγιάννη, εξέφρασαν χθες το βράδυ τα στελέχη της περιοχής του νέου Δήμου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η οποία πραγαμτοποιήθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Χαλκίδας. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι βουλευτές του νομού Κατερίνα Περλεπέ και Συμεών Κεδίκογλου, ο πρώην βουλευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Δημήτρης Πιπεργιάς, οι πρώην ενδιαφερόμενοι για το χρίσμα, κ.κ. Δημήτρης Μπαϊρακτάρης, ο Τάσος Γέραλης, η Δήμαρχος Ταμυναίων Κατερίνα Καράπα, ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης και οι Γραμματείς των Δημοτικών Οργανώσεων του Δήμου, η Ρόζυ Καραβά και ο Γιώργος Νικολάου μέλη της ΠΕ. Οι μόνοι που εξέφρασαν αντιρρήσεις ήταν ο Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Κονιστρών, και ο Γ. Νικολάου οι οποίοι από την αρχή είχαν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Δημήτρη Παπαναστασίου.

Κερκόπορτα στα σκουπίδια (RDF) ανοίγει η Νομαρχία Εύβοιας;


Η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων Αλιβερίου κατά της καύσης των σκουπιδιών RDF απο την ΑΓΕΤ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, μετά και την εξέλιξη στο θέμα της έκδοσης άδειας εγκατάστασης για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ απο τη Νομαρχία Εύβοιας.
Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής:
 "Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ–ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ"
Με μοναδικό θέμα την έκδοση άδειας εγκατάστασης για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, συνεδρίασε σήμερα 12/9/2010 η Συντονιστική Επιτροπή των 26 Κοινωνικών Φορέων, που ηγείται του μεγαλειώδους λαϊκού περιβαλλοντικού κινήματος, για την αποτροπή της καύσης των σκουπιδιών της Αθήνας στο Αλιβέρι και διαπίστωσε τα εξής:

Άρχισαν να πετούν παπούτσια και οι βενζινοπώλες...

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Είχε άντερα ο συνδικαλιστής.
Ο Τούντας αποκάλεσε τον Καψή... "γραφείο Τύπου του Πεταλωτή"!
Δεν είχε τι να πει ο δημοσιογράφος.

Άσχημα στριμωγμένος και απόλυτα εκτεθειμένος.
Μεγάλη ξεφτίλα...
Χαμός. Ο Καψής αναψοκοκκίνισε, έτοιμος για εγκεφαλικό. Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Άγγελος Τούντας, του μίλησε στον ίδιο ακριβώς τόνο που μίλαγε κι αυτός.

ΤΟΥΝΤΑΣ. -Θα μ' αφήσεις να μιλήσω;
ΚΑΨΗΣ. -Να ρωτήσω.
ΤΟΥΝΤΑΣ. -Δε θέλεις να μιλήσω.
ΚΑΨΗΣ. -Να μην κάνω ερώτηση;
ΤΟΥΝΤΑΣ -Δε κάνεις ερωτήσεις, κάνεις σχόλια. Γραφείο Τύπου είσαι...
Του φύγαν τα γυαλάκια απ' τον εκνευρισμό του Καψή. Μπήκε στη μέση και η Τρέμη.

ΤΡΕΜΗ. -Δε αφήνετε να σας ρωτήσουμε.
ΤΟΥΝΤΑΣ. -Κάντε μου τη χάρη.
ΤΡΕΜΗ -Εσείς κάντε μου τη χάρη.

Ο Γιάννης Δημαράς υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής


Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς «με απόλυτο σεβασμό και πίστη στις δημοκρατικές αξίες, που μας εμπνέουν και υπηρετούμε», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή ανακοίνωση του.

Εκλέγεται σήμερα ο Μ. Καρχιμάκης νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ !!


Αντικαθιστά τον Σωκράτη Ξυνίδη που υπουργοποιήθηκε! Μετά την είσοδο του Σωκράτη Ξυνίδη στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ειδικότερα στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τα 483 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου καλούνται αύριο να εκλέξουν νέο Γραμματέα του Κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του νέου Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προταθεί από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Γ. Α. Παπανδρέου, ο τέως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου το κολύμπι σε πισίνα με χλώριο...

..σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που έγινε σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης της Ισπανία υπό την καθοδήγηση Έλληνα επιστήμονα. Οι ερευνητές  δημοσίευσαν έρευνα που βασίζεται στη μελέτη ομάδας ατόμων που κολυμπούσαν σε κλειστές πισίνες μετά από παρατήρηση στις αλλαγές που υπήρξαν σε μια σειρά από δείκτες που δείχνουν μόνιμες γενετικές μεταλλάξεις.
Σε 49 υγιή άτομα παρατηρήθηκαν τοξικές για το DNA επιπτώσεις μετά από κολύμβηση μόλις 40 λεπτών. Οι ερευνητές βρήκαν ενδείξεις για την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε υγιείς ανθρώπους, αλλά και για αναπνευστικά προβλήματα από το χλώριο.
Οι επιστήμονες πάντως λένε ότι όσοι κολυμπάνε σε πισίνα έχουν πολλά να κερδίσουν και πως η έρευνα δεν θέλει να τους αποθαρρύνει, αντίθετα, αποτελεί μια ευκαιρία για τη μείωση των χημικών στις πισίνες.
Σύμφωνα με στοιχεία ανάλογης  αμερικανικής έρευναςφαίνεται ότι το κολύμπι σε πισίνες δημιουργεί στειρότητα στους άνδρες!!

Κρητικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο ….στον κόσμο !!!


Κοστίζει 100 δολάρια το λίτρο και φιγουράρει στα ράφια του Λονδρέζικου Χάροντς!
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο "Lambda" προέρχεται από την περιοχή της Κριτσάς στο Λασίθι και όπως δημοσιεύει ελληνική εφημερίδα, φιγουράρει στα ράφια του Χάροντς ως η Ρολς Ρόις του λαδιού. "O πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το συνεταιρισμό μας πριν από λίγους μήνες, είχε ξεναγηθεί και είχε εντυπωσιαστεί από τον τρόπο λειτουργίας μας" λέει υπερήφανος ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Κριτσάς.

Ειδικοί ζητούν την απαγόρευση του παυσίπονου Voltaren !!

Αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού, ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους!
Κορυφαίοι επιστήμονες της Αυστραλίας ζήτησαν την απαγόρευση του παυσίπονου «Βολταρέν» (Voltaren), έπειτα από μια νέα μελέτη που έγινε στη Δανία και αποφάνθηκε ότι το συγκεκριμένο παυσίπονο αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού, ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους. Το Voltaren διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή στην Αυστραλία και είναι από τα δημοφιλέστερα παυσίπονα, αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το ίδιο επικίνδυνο όσο και το χάπι Vioxx κατά της αρθρίτιδας.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Και μια ευχή

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Αρνήθηκε ο Αλογοσκούφης να ανοίξει τους λογαριασμούς του για την Siemens!...

...όπως και οι Γ. Βουλγαράκης και Χρ. Μαρκογιαννάκης. Ποιοι πρώην υπουργοί βγήκαν "καθαροί" από τον έλεγχο. Τι απέγινε με τους υπόλοιπους;
Ενα σημαντικό ρεπορτάζ δημοσιεύει στο κυριακάτικο "Βήμα" ο καλά ενημερωμένος για τα παρασκήνια των κοινοβουλευτικών ερευνών για την Siemens συντάκτης Γρηγόρης Τζιοβάρας. Όπως γράφει, λοιπόν, οι πρώην υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης , Γ. Βουλγαράκης και Χρ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκαν να συναινέσουν στο άνοιγμα των τραπεζεικών λογαριασμών τους, με βάση την απόφαση που είχε λάβει η Εξεταστική Επιτροπή.

Δεν είχαμε συμφωνήσει σε τέτοιο κείμενο...


Μαλλιά κουβάρια έγινα,  οι Γραμματείς των Δ. Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ της Χαλκίδας το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της ΝΕ για την ανακοίνωση, που βγήκε την περασμένη Κυριακή. Κατηγόρησαν ανοικτά το Γραμματέα της Χαλκίδας Γ. Μπατούνα για υπονόμευση και σε καμιά περίπτωση δεν συμφώνησαν με την  τρίτη παράγραφο της ανακοίνωσης που αναφέρεται σε ανοικτή στήριξη του Αναγνωστάκη.