Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Παπανδρέου: Σειρά σημαντικών επαφών για στη Ν. Υόρκη

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετέχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για τους στόχους της Χιλιετίας.
Την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκροσώπους της Εβραϊκής Επιτροπής.

Την Δευτέρα, ο κ. Παπανδρέου θα κάνει παρέμβαση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, στη θεματική ενότητα που αφορά την φτώχεια, την πείνα και την ισότητα των φύλων και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Αργότερα, θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο κτίριο του ΟΗΕ και εν συνεχεία θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ.
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Τζον Κέρι στο κτίριο της Γερουσίας. Εν συνεχεία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μάξ Μπάουκους.
Την Τετάρτη ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με ομογενείς επιχειρηματίες, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στο "Economic Club" της Νέας Υόρκης σε εκδήλωση προς τιμήν του.
Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Αμπντουλά Γκιούλ, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
Το απόγευμα θα παρευρεθεί σε δεξίωση προς τιμήν της ομογένειας στο Γενικό Προξενείο και στη συνέχεια θα παραστεί σε δεξίωση του ιδρύματος Κλίντον σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα τον Β' στο κτίριο του ΟΗΕ και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στην "Ένωση Εξωτερικής Πολιτικής", ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και στη συνεχεία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι.
Εν συνεχεία θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και αργότερα με τον πρόεδρο του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα. Την ίδια ημέρα θα συναντήσει τον γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρευρεθεί σε δεξίωση του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου