Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Αποψη: Τίνα που Πας;

Με αφορμή όσα γράφτηκαν και δεν γράφτηκαν για την επίσκεψη της κ. υπουργού κας Τίνας Μπιρπίλη στα Ψαχνά.
Η κ. Μπιρμπίλη ανέλαβε τα καθήκοντα της ως αποκλειστική επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Ο ίδιος και η κοινωνία πίστευε ότι θα έφερνε το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου. Πίστευε  ότι είναι πρόσωπο, με νέες και καινοτόμες ιδέες, διαφορετική συμπεριφορά, που θα έδειχνε σεβασμό και διεύρυνση των θεσμών, θα υπηρετούσε τους θεσμούς προς όφελος του λαού, θα έπεζε εκπαιδευτικό ρόλο για τους "παλαιούς" υποργούς. Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι η ίδια, την διαφορετικότητά της την εξάντλησε στο επικοινωνιακή πεδίο. Πίστευε ότι με το ντύσιμο και την εμφάνιση θα έκανε την αλλαγή.
Εντεκα μήνες και δεν έχει να δείξει τίποτα το νέο, τίποτα το ριζοσπαστικό, τίποτα το ουσιαστικό , καμιά  διαφορετική συμπεριφορά έναντι των θεσμοθετιμένο τοπικών φορέων που να έχει  χαρακτήρα μείμησης και εκπαίδευσης των τοπικών αρχόντων στο "νέο". Δυστυχώς για αυτήν, σήμερα ο λαός έχει την δυνατότητα να κατανοεί το «διαφορετικό» το «νέο» το «καινοτόμο» την «ποιότητα στην συμπεριφορά», από το «σνομπ» από το «υψηλού» από το «δασκαλίστικο» από το «δήθεν» από το «στο βάθος εξυπηρετώ κρυφά συμφέροντα» .
Η παρουσία της στα Ψαχνά ήταν "μια από τα ίδια". Μια εκδήλωση  που είχε τα χαρακτηριστικά, που θα έκφραζε και ο ποιος σκληρός φορέας της ποιος σκληρής συντηρητικής παράταξης. Αγνόησε επιδεκτικά όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας Νομαρχία, Δήμους Ψαχνών και Δίρφυς, Βουλευτές του Νομού, Οι αποφάσεις της δεν είχα στοιχεία διαλόγου, ενώ έχουμε επιφυλάξεις για την επιστημονική τεκμηρίωση των όσων είπε. (Πηγές μόλυνσης κ.α)
Ήρθε να ανακοινώσει αποφάσεις που φτιάστηκαν στα γραφεία της από δασκαλάκους και μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα υλοποίησης, για την επόμενη πενταετία ή να υπηρετούν κρυφά συμφέροντα. Ανακοινώθηκαν αποφάσεις από πάνω, χωρίς διάλογο, χωρίς εναλλακτικά σενάρια, χωρίς διαλόγο, χωρίς περιβαλλοντική συμπεριφορά. "Δώθηκε η λύση  νερό από την ΕΥΔΑΠ  από τα νερά του Μόρνου.  Η πρώτη ανάγνωση "Σωστό Εργο". 
Δεύτερη ανάγνωση.
Αλήθεια το νερό του Μόρνου, φθάνει για τους κατοίκους της Αττικής; πόσους κατοτοίκους μπορεί να εξυπηρετήσει σήμερα;Πριν από δύο –τρία χρόνια δεν είχαμε το δελτίο νερού για την Αττική;
Σε μια νέα περίοδο ανομβρίας πως θα εξυπηρετηθούν οι νέοι πελάτες της ΕΥΔΑΠ, στις νέες περιοχές Εύβοια, Βοιωτία;
Μήπως αυτός είναι ένας εύσχημος τρόπος για επέκταση του πελατολόγιου της ΕΥΔΑΠ στην Εύβοια και την Βοιωτία; Ώστε το «αύριο» λόγω των νέων πελατών να φέρει «τεχνικές  ανάγκες» για νέα έργα, νέους Μόρνους από την Αιτωλοακαρνανία ή και αφαίμαξη των υδάτινων πόρων της περιοχής (Δίρφυς) και παραχώρηση τους στους «νταβατσίδες» μέσω της πώλησης στο ΧΑΑ της ΕΥΔΑΠ.
Κατέγραψε την δυνατότητα να γίνει χρήση των νερών, από την Δίρφυ; ώστε και οικονομία έργων να έχουμε (χρήση μικρότερης ποσότητας υλικών τσιμέντου, αδρανών για τα έργα,  επομένως  μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα) ή δεν μας νοιάζει για αυτό ; ποιος στο γαμ.. μπροστά στα «συμφέροντα». 
Εξετάσθηκε η δυνατότητα να γίνει εκμετάλλευση  του  υδάτινου πλούτου της περιοχής με θετικό αποτέλεσμα για την περιοχή. Λιγότερα έργα, άρα μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, παραμονή των χρημάτων στη περιοχή, γιατί πρέπει να δούμε τα χρήματα πως "φεύγουν" από την περιοχή μας και ποιά τα ανταποδοτικά "τέλη".
Λέμε μήπως το ζητούμενο είναι να αυξηθεί το πελατολόγιο της ΕΥΔΑΠ, ώστε να πωληθεί ποιό εύκολα;
Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι με την πρόταση της υπουργού και οικονομία έργων δεν έχουμε και μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση έχουμε και νταβατσίδες θα βάλουμε στο κεφάλι μας.

1 σχόλιο:

  1. Μήπως κάνουν πολιτική οι σύμβουλοι και οχι αυτή που πείρε την εντολή απο τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή