Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ο «Καλλικράτης» αλλάζει το εκλογικό σύστημα Οι 120 βουλευτές θα εκλέγονται με λίστα στις 13 περιφέρειες και οι 180 σε μονοεδρικές που θα αντιστοιχούν σε δήμους

Ο «Καλλικράτης» αλλάζει το εκλογικό σύστημα
Οι 120 βουλευτές θα εκλέγονται με λίστα στις 13 περιφέρειες και οι 180 σε μονοεδρικές που θα αντιστοιχούν σε δήμους

Μειωμένο τιμολόγιο από τη ΔΕΗ για ευπαθείς ομάδες.

Μείωση του τιμολογίου ρεύματος ως και 20% προβλέπει για διάφορες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη θέσπιση του λεγόμενου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και προθεσμία για να γίνουν οι σχετικές αιτήσεις ως το τέλος του χρόνου.
Η ένταξη στο πρόγραμμα θα γίνεται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων, για ένα ημερολογιακό έτος, και απευθύνεται σε άτομα με εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου, μακροχρόνια άνεργους, γονείς με τρία παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Να γιατί θέλουν ιδιώτες στη ΔΕΗ


Πηγή :enet.gr
Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ

Στις πλάτες των ελληνικών νοικοκυριών, που θα δουν πολύ σύντομα την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να αυξάνεται κατακόρυφα, θα πέσει όλο το βάρος της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας.


Γ ια τους ιδιώτες της ενέργειας που καλοβλέπουν μονάδες της ΔΕΗ και επιδιώκουν πρόσβαση σε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, η προοπτική μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια, από το 2011 ώς το 2013, αποτελεί «μαγνήτη».


Σήμερα, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι μακράν η φθηνότερη για τους οικιακούς καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη, καθώς τα τιμολόγια είναι ρυθμιζόμενα από την εκάστοτε κυβέρνηση για λόγους κοινωνικής πολιτικής.

Συνέντευξη στον Ρ/Σ "FLASH 96"

06 Αυγ 2010
Σας Δίνουμε την ευκαιρία να έχεται το πλήρες κείμενο της συνέντευξης  που σας αναφέραμε την Πέμπτη.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να μιλήσουμε με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον κ. Σωκράτης Ξυνίδης, είναι στην τηλεφωνική μας γραμμή. Κύριε Ξυνίδη, καλό σας μεσημέρι.

Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Καλό σας μεσημέρι κυρία Λειβαδάρη. Μια χαρά εσείς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας βρίσκουμε εκτός ή εντός;

Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Εντός και εκτός, στην Ξάνθη, όχι σε διακοπές δηλαδή, αλλά εν πάση περιπτώσει εκτός Αθηνών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν είναι κακό οι διακοπές, είπαμε, διακοπές χωρίς ενοχές χρειάζονται φέτος τουλάχιστον για όλους μας.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η συνέντευξη της ημέρας

Ξυνίδης ξεκαθαρίζει και βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Η συνέντευξη της ημέρας πιστεύουμε ότι είναι αυτή που έδωσε στο Flash και στην Νικόλ Λιβαδάρι, o Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για την γνωστή υπόθεση πώλησης της ΔΕΗ και τις επιθέσεις που δέχεται η ΓΕΝΟΠ, ως συνδικαλιστικό κίνημα.
Μάλιστα είναι κοινή διαπίστωση ότι τα ΜΜΕ βάλθηκαν να κάνουν ένα πόλεμο χωρίς προηγουμένου στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, με αφορμή την δήλωση του προέδρου της κ. Φωτόπουλου σχετικά και με το μήνυμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη και στην κρατική ΝΕΤ 105,9 η πρωινή δημοσιογράφος, άλλωστε είναι γνωστή όταν πριν μερικά χρόνια μίλαγε για «-άκη», χλεύαζε και ειρωνευόταν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Σε πολλούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, πολλοί δημοσιογράφοι βγάζουν «αγανακτισμένους» πολίτες στην λογική του «κοινωνικού» αυτοματισμού και κατηγορούνε την ΓΕΝΟΠ και τους δημόσιους υπάλληλους γενικά.
Δυστυχώς δεν ξέρουμε τι από τα δύο συμφέροντα ήθελα να εξυπηρετήσουν οι δημοσιογράφοι.
Την την επίτευξη τον στόχων των «αεριτσίδων» όπως σωστά τους χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ;  ή Υπηρεσίες λιβανίσματός στην Κυβέρνηση;  Στην πρώτη περίπτωση καλά κάνουν,για αυτό πληρώνονται, να το πουν όμως (το χρειαζόμαστε;)  Στην δεύτερη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΣ., αλλός είναι ο ρόλος σας.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η κυβέρνηση η ΔΕΗ και η Τρόικα


Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια χώρα στο χάρτη που την έλεγαν Ελλάδα. Στην χώρα αυτή ο λαός της ψήφιζε τον Κυβερνήτη της και πίστευε ότι αυτός κυβερνάει. Μια μέρα οι κυβερνήτες άρχισαν, να μην θέλουν να κυβερνάνε. Έχασα την φαντασία τους και ξέχασαν για ποιους κυβερνούσαν.
Εκείνη την εποχή βγήκε, ένα δαιμονισμένο παιγνίδι που δεν μπορούσες να το αφήσεις, αν το έπιανες στα χέρια σου. Κατέστρεφε την φαντασία του κυβερνήτη, του χαλούσε  την διάθεση να λύσει τα προβλήματα της χώρας, έτσι καταργούσε κάθε τι που ήθελε λύση…  
Ετσι ο μικρός κυβερνήτης κάθε φορά που είχε να λύσει ένα ζήτημα έλεγε: Τι να κάνω εγώ, η ΕΕ - η ΕΕ ήταν μια κακιά μητριά- μας επιβάλλει να διαλύσουμε την εταιρεία -την χώρα-, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τίποτα διαφορετικό. Ο μικρός αυτός κυβερνήτης ποτέ δεν μας εξήγησε πως σε μια κρατική Γερμανική - η Γερμανία ήταν η μεγάλη κόρη της κακιάς μητριάς-  εταιρεία. Η ΕΕ επέτρεψε για λόγους ανταγωνισμούς να «φάει» μια εταιρεία που την έλεγα ΟΤΕ.

Μελλισσοκόμοι όχι στα παράνομα ραντίσματα

Από την αναγνώστρια μας, κα Νάνσυ Παναγιώτου πήραμε το κείμενο που ακολουθεί και αναφέρεται στο αγώνα που κάνουν οι μελισσοκόμοι για τα παράνομα ραντίσματα.
Στεκόμαστε στο αγώνα τους και δημοσιεύουμε τις απόψεις και πιστεύουμε ότι πολλοί από εσάς είστε σύμφωνοι. Το κείμενο είναι το παρακάτω,
Η Δευτέρα 2 Αυγούστου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την μελισσοκομία.
Είναι η ημέρα που ενώνεται η μελισσοκομική κοινότητα και με μια φωνή λέμε ΟΧΙ στα παράνομα ραντίσματα.
Λέμε ΟΧΙ στην μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.