Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Παραίτηση Καμίνη από το Συνήγορο του Πολίτη

Την παραίτησή του, από το αξίωμα του Συνηγόρου του Πολίτη, υπέβαλε χθές ,ο Γιώργος Καμίνης στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας.
Ο κ. Καμίνης, συμπληρώνοντας οκτώ χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας ως προϊστάμενος της ανεξάρτητης αρχής, αφήνει πίσω του, κατά γενική ομολογία, ένα σημαντικό έργο, πέρα από τις ενστάσεις που κατά καιρούς είχε δεχθεί, ενώ κατάφερε να καταστήσει το Συνήγορο του Πολίτη, τη πιο δημοφιλή ανεξάρτητη αρχή στους πολίτες.

Tα Μαζεύει τώρα ο Γ. Παναγόπουλος: «Γενικές απεργίες έγιναν και θα γίνονται, όσο εξακολουθούν πολιτικές λιτότητας»


«Γενικές απεργίες έγιναν και θα γίνονται, όσο εξακολουθούν πολιτικές λιτότητας», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννης Παναγόπουλος, σπεύδοντας να ξεδιαλύνει τη διαστρέβλωση δήλωσής του, που έγινε, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου και αφορούσε την 7η Οκτωβρίου, που απεργεί η ΑΔΕΔΥ.
Ειδικότερα, ο κ. Γ. Παναγόπουλος επεσήμανε «η φράση μου ‘δεν έχει αποφασιστεί κάποια απεργία (γενική), στο επόμενο χρονικό διάστημα’ (η ερώτηση αφορούσε την 7η Οκτώβρη, που απεργεί η ΑΔΕΔΥ) διαστρεβλώθηκε είτε ότι δεν σχεδιάζονται καθόλου γενικές απεργίες είτε, από ένα δημοσιογράφο, ο οποίος χρησιμοποιεί, μάλιστα, υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς ότι «δεν χρειάζονται απεργίες» .

«Δε χρειάζονται απεργίες!» Το πιστεύετε κύριε Παναγόπουλε;

Του Γιάννη Μακρυγιάννη
Αποκομμένος στα… βόρεια προάστια Την ημέρα που στη Γαλλία απεργούσαν εκατομμύρια εργαζόμενοι κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που σαρώνουν τα εργατικά δικαιώματα βρήκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος να δηλώσει στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι δεν χρειάζονται απεργίες, προκαλώντας σοκ με τον ενδοτισμό του.
Ο ρίψασπις συνδικαλιστής, που έχει πολλές φορές επικριθεί ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης, αφού διαμένει στο Διόνυσο και έχει υψηλά εισοδήματα από αμοιβές για συμμετοχή του σε διοικητικά συμβούλια, δήλωσε ότι το μνημόνιο είναι τετελεσμένο γεγονός και άρα δεν υπάρχει νόημα να ακολουθήσει η ΓΣΕΕ τον απεργιακό οίστρο της ΑΔΕΔΥ – στην ΑΔΕΔΥ δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους μόλις πληροφορήθηκαν τις δηλώβσεις του κ. Παναγόπουλου.

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Για προσωπικούς λόγους υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέως του υπουργείου Δικαιοσύνης ο κύριος Γιώργος Δημήτραινας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Δημήτραινας, η σχέση του με τον υπουργό ήταν άψογη και η απόφαση του να παραιτηθεί σχετίζεται με την πρόθεση του να ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή του καριέρα (είναι λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης).
Το κείμενο της παραίτησης του κ. Δημήτραινα έχει ως εξής:
 «Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Αγαπητέ Χάρη,

Έπιασα τον πατέρα μου να ασελγεί σε 5χρονη!

Με λεπτομέρειες που σοκάρουν, περιέγραψε στο Τριμελές Εφετείο Χαλκίδας τα όσα αντίκρισε μπαίνοντας στο πατρικό της σπίτι, πασίγνωστη παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο ίδιος της ο πατέρας ασελγούσε στην 5χρονη κόρη της οικιακής βοηθού με την ανοχή της μητέρας αλλά και της μεγαλύτερης αδερφής του μικρού παιδιού.
«Μπήκα στο σπίτι και τον έπιασα να ασελγεί εις βάρος του παιδιού της Αλβανίδας που τον φρόντιζε. Είχε εξαναγκάσει την μικρή σε ασελγείς πράξεις. Με την ανοχή της μητέρας αλλά και της 18χρονης κόρης της, ο πατέρας μου ασελγούσε στο κοριτσάκι δίνοντας του κάποια ανταλλάγματα»

O πρύτανης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ παίρνει «μετάθεση» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ..

Γ. Παπανδρέου σχέδιο ανατροπής του καθηγητικού κατεστημένου στα Ελληνικά ΑΕΙ. O πρύτανης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ παίρνει «μετάθεση» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο πιο διακεκριμένος επιστήμονας της LSΕ αναλαμβάνει τα ηνία του Πολυτεχνείου της Κρήτης. Δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά την αυριανή πραγματικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια, μια πρώτη εικόνα της οποίας θα παρουσιάσει αύριο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στους πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ στη Σύνοδο των Δελφών.

Τα γραπτά μηνύματα και η ομιλία στο κινητόι προκάλεσαν το θάνατο περίπου 16.000 ανθρώπων


Τα γραπτά μηνύματα και η ομιλία στο κινητό απέσπασαν την προσοχή και προκάλεσαν το θάνατο περίπου 16.000 ανθρώπων μεταξύ του 2001 με 2007, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.
Η εκτίμηση, που αποτελεί μία από τις πρώτες επιστημονικές απόπειρες να μετρηθεί το ποσοστό όσων χάνουν τη ζωή τους επειδή τους αποσπά την προσοχή το κινητό τηλέφωνο, υποδεικνύει επίσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι οδηγοί ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Βιώσιμη Επιχείρηση μέσα στην κρίση

"Βιώσιμη Επιχείρηση μέσα στην κρίση" είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στη Θήβα, στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο.
Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Το ζήτημα που θα αναλυθεί είναι "απάντηση με κοινωνική ευθύνη" καθώς αντιμέτωποι με την κρίση είναι η πολιτική, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.

Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι


Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζει το Ιερό προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Προκόπι σε ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τελέσθηκαν την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου του έτους 1969, από το Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Νικόλαο (Σελέντη).

Συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς της Εύβοιας είχε στη Χαλκίδα ο κ. Χειμάρας

Συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς της Εύβοιας στη Χαλκίδα περιελάμβανε η πρώτη μέρα του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάση Χειμάρα στο Νομό Εύβοιας, σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010. Συγκεκριμένα ο κ. Χειμάρας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αποχώρηση με Νόημα

Παρά τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο πολιτικό πεδίο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η επιλογή της δημιουργίας ενός ενιαίου Δήμου, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, υπήρξε η ορθή επιλογή, εκείνη που είναι ικανή να δώσει πνοή ανάπτυξης στον τόπο μας. Όμως οι θεσμοί δεν λειτουργούν με αυτοματισμούς, λειτουργούν με τους ανθρώπους που τους στελεχώνουν. Την ευθύνη λοιπόν για την επιτυχία ή την αποτυχία τους την έχουν οι αιρετοί κατά κύριο λόγο αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην διαδικασία επιλογής και ανάδειξής τους. Την ευθύνη την έχουν και οι πολίτες που τελικά θα επιλέξουν. Η ευθύνη δεν είναι αόριστη, είναι γενική αλλά και προσωπική.

Συναντήσεις Καρχιμάκη με στελέχη του Νομού

Αρχή με Παπαναστασίου. Με τον Μιχάλη Καρχιμάκη Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες το μεσημέρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Δημήτρης Παπαναστασίου. Ο Δήμαρχος Κονιστρών εξέφρασε τα παράπονά του στο νέο Γραμματέα του κόμματος για τον αποκλεισμό του από τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησε το κόμμα. Τα είπανε για αρκετή ώρα, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρχε.. Ανανέωσαν όμως το ραντεβού τους, για να τα ξαναπούν...

Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά (4)

Η αθλιότητα της μισής αλήθειας
Του Σταυρου Λυγερου
«Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε “πού τα φάγατε τα λεφτά” είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Δεν πρόκειται για αυτοκριτική. Ο Θόδωρος Πάγκαλος χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό και το «μαζί» σαν όχημα για να ενοχοποιήσει την κοινωνία. Πιστός στη γραμμή της κυβέρνησης, αλλά πιο έξυπνος από τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» της.
Η κοινωνία δεν είναι αθώα, αλλά «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Το πολιτικό σύστημα καλλιέργησε μία σχέση άρρητης συναλλαγής με τους πολίτες και σταδιακά διαμόρφωσε κλίμα εκατέρωθεν ένοχης ανοχής. Εξαγόραζε την ανοχή της κοινωνίας στα προνόμια και στην ατιμωρησία του, ανεχόμενο από την πλευρά του μορφές «λαϊκής παρανομίας», όπως η εκτεταμένη διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων, η φοροδιαφυγή, τα αυθαίρετα κ.λπ.

STOP Στις Απεργίες για τώρα , λέει ο Παναγόπουλος....

Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα, διαμηνύει προς... ξένους επενδυτές, μέσω Ρόιτερς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, θεωρώντας το Μνημόνιο τετελεσμένο γεγονός(!). 
«Εχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ' όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις», δηλώνει στο γνωστό πρακτορείο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. «Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» συνεχίζει, επικρίνοντας έμμεσα τον συνεχιζόμενο απεργιακό οίστρο της ΑΔΕΔΥ.

Βολές εκ των έσω στο ν/σ για την περαίωση..

Μιλώντας στην επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως "μια τελευταία ευκαιρία για μια νέα αρχή".  Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί μια χρόνια παθογένεια. "Ξεκαθαρίζουμε το παρελθόν και προχωράμε στο μέλλον. Δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν εκκρεμότητες στο παρελθόν να τις  κλείσουν" είπε χαρακτηριστικά .Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι δόσεις και να μειωθεί το ποσοστό της προκαταβολής για την περαίωση ενώ τόνισε ότι εξαιρούνται από την περαίωση όσοι έχουν κάνει "αυτοπεραίωση" μέχρι το 2007.

Καλλικράτης και στο Γεωργίας μέχρι το 2013

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τριετίας θα είναι έτοιμο ως τις αρχές Ιανουαρίου 2011 !
Σχέδιο «Καλλικράτης» και στον αγροτικό τομέα εξήγγειλε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ανακοινώνοντας ότι θα είναι έτοιμο ως τις αρχές του 2011 και θα περιλαμβάνει ένα μίνι αγροτικό υπουργείο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με αρμοδιότητες τις επιδοτήσεις της περιοχής, την εκπαίδευση των αγροτών, τον έλεγχο και την αγορά του εμπορίου .

Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” κατέρχεται στις εκλογές του Νοεμβρίου, με καθαρό πρόσωπο, με τη δυναμική των κινημάτων ...

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς:συνάντηση ενεργών ανένταχτων πολιτών με δυνάμεις από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα
Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”, αλλά και μια ασυνήθιστη πρόταση συνεργασίας, μέσω ανοιχτής επιστολής(!), από συγκεκριμένη κομματική παράταξη, αξιοποιούμε το γεγονός για να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

ΠΣΚ στην Εύβοια ο Χειμάρας..


Την Εύβοια θα επισκεφθεί ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010. Ο κ. Χειμάρας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με Αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού Εύβοιας, ενώ θα επισκεφθεί Δήμους της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας προκειμένου να ενημερωθεί για τα τοπικά ζητήματα .Ο κ. Χειμάρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη Χαλκίδα για τα ΜΜΕ, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 13.30. 

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

570.000 άτομα οι άνεργοι τον Αύγουστο

Στα 569.222 άτομα ανήλθαν τον Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Απ' αυτά τα 190.375 άτομα (33,44%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 378.847 (66,56%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. 

Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά (3)

Κατερίνα Ακριβοπούλου  Στο μυαλό του Θ. Πάγκαλου...
Τελικώς τι είναι ο Θ. Πάγκαλος; Αθυρόστομος πραγματιστής ή απλώς κυνικός, αιρετικός με άποψη ή οπορτουνιστής από κούνια, κτηνωδώς ειλικρινής ή καθ’ έξιν προβοκάτορας, κοσμοπολίτης σε πολιτικό φόντο, bon viveur με ταυτόχρονη αίσθηση καφενόβιας λαϊκότητας, ευφυής διανοούμενος που λαϊκίζει κατά το δοκούν ή ένας γνήσιος λαϊκιστής με διανοουμενίστικο μανδύα; 

Γνώστης του λόγου, λάτρης του αντίλογου και πολέμιος του διαλόγου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε για άλλη μια φορά άφωνο το ακροατήριό του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όταν είπε: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά (2)

Νικόλ Λειβαδάρη Κι όμως, μαζί τα φάγαμε. ...
Κι όμως, μαζί τα φάγαμε. Μαζί τα φάγαμε, και ήπιαμε και χορέψαμε: Τον χορό του χαμένου χρήματος και του εθνικού Ζαλόγγου επίσης…
Παρέα το κάναμε το μεγάλο πάρτι, κι ας έχει η ευθύνη διαβάθμιση, κι ας είναι ενίοτε ησυνευθύνη το ιδανικό άλλοθι του βασικού ενόχου. Απλώς εκείνοι – οι εξ ημών εκλεγμένοι – διέπραξαν το έγκλημα κατά συρροή κι ανερυθρίαστα κι εμείς ως χαμηλοβλεπούσες, παρασυρμένες κορασίδες.
Και πριν λιθοβολήσουμε όλοι μαζί τον Πάγκαλο ας ξανασκεφτούμε πόσο αθώοι του αίματος είμαστε. Κι ας βγει μπροστά ο πρώτος αναμάρτητος.

Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά (1)



Πάγκαλος, συμπληρωματική δήλωση...Το πολιτικό ερώτημα είναι η ευθύνη και η συνευθύνη. Η απάντησή μου είναι ότι προφανώς την κύρια ευθύνη τη φέρει το πολιτικό σύστημα. Θα συμφωνήσω ότι κανένας δεν είναι ανεύθυνος, ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι πολιτικοί εκλέγονται, εκλέγονται από τους πολίτες, συναλλάσσονται με τους πολίτες και αλληλοδιαμορφώνουν τα ήθη τους. Αλλά εάν το σύστημα δεν επέτρεπε κι εάν οι πολιτικοί δεν δημιουργούσαν εκείνες τις ρωγμές στο σύστημα που να τους επιτρέπει να παρεμβαίνουν με τρόπο που δεν έπρεπε, δε θα είχε γίνει.

Νίκος Στούπης ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΝ


Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ενέκρινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τις υποψηφιότητες του κόμματος στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.
Οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες, τους οποίους παρουσίασε ο Γραμματέας κ. Δ. Βίτσας είναι οι:

Στο συρτάρι έβαλε ο Γ. Παπανδρέου, την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ

Αποκλείει αύξηση του ΦΠΑ ο πρωθυπουργός. Στο συρτάρι έβαλε ο Γ. Παπανδρέου, με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, τα σχέδια αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ -τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για δημιουργία ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα μετά τις αναμενόμενες εξαγορές-συγχωνεύσεις στον κλάδο η δήλωση του Γ. Παπανδρέου σε σχετική ερώτηση απάντησε:

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Το αυτοδιοικητικό κίνημα καλεί τους φίλους του  από την Εύβοια, να συμμετέχουν την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΧ (Αβάντων 50, Χαλκίδα) για την συνέχιση της συζήτησης για τις προγραμματικές θέσεις και όλα τα θέματα της εκλογικής δουλειάς για το νομό και για τον/την υποψήφιο/α αντιπεριφερειάρχη της κίνησης μας για την Εύβοια. Στo "Αυτοδιοικητικό Κίνημα", συμμετέχουν πολίτες που δίνουν καθημερινά το παρόν στις μικρές και μεγάλες μάχες για τα προβλήματα των περιοχών τους σε κάθε άκρη της Στερεάς. Η κίνησή μας κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου με υποψήφια περιφερειάρχη τη Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει έντονη συμμετοχή σε πολλές τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για ζητήματα περιβάλλοντος, βιομηχανικής ρύπανσης, ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

--

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Με τον Δημήτρη Παπαναστασίου η Κατερίνα Καράπα πότε λέει την Αλήθεια;


Την απόφασή της να είναι υποψήφια με το συνδυασμό "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης Δήμου Κύμης-Αλιβερίου" του υποψήφιου κ. Παπαναστασίου Δημήτρη, αντίθετα στην επίσημη επιλογή του κόμματος, γνωστοποίησε η Δήμαρχος Ταμυνεών κα Καράπα Κατερίνα και ενώ είχε συμφωνήσει στην κοινή δήλωση στελεχών για αποδοχή της απόφασης των Οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
Τα δεδομένα, όπως φαίνεται ανατράπηκαν και η κα Καράπα, κάνοντας λόγο για παρασκήνια που αναδεικνύουν υποψηφιότητες έξω και πέρα από κάθε κοινωνική παραδοχή διαβούλευσης, ανακοινώνει την κάθοδό της με τον ανεξάρτητο υποψήφιο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαναστασίου.

Γιώργος Μαρίνος: Να ακυρωθεί η άδεια για την καύση RDF στο Αλιβέρι

Στο θέμα της άδειας για την καύση RDF στο Αλιβέρι αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ΚΚΕ, κ. Μαρίνος Γιώργος και ζητά να ακυρωθεί η άδεια.
Το κείμενο έχει ως εξής: "Όπως τεκμηριώνουν σχετικές επιστημονικές μελέτες η καύση τυποποιημένων (RDF) ή μη σκουπιδιών, αποτελεί διαδικασία σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος με καρκινογόνες και γενικότερα βλαβερές τοξικές ουσίες με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για την Υγεία, τη ζωή των κατοίκων της περιοχής που γίνεται η καύση.

3.000.000 Σε υπαλλήλους επειδή "Βοήθησαν¨ στις Πανελλαδικές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ...


«Λεφτά Υπάρχουν» 75 χιλιάδες ευρώ διανέμουν η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κύριος Σαχινίδης στο διοικητικό προσωπικό του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), ως «εφ’ άπαξ αμοιβή» του έτους 2010 «για την αποδεδειγμένη συμμετοχή του στη διεξαγωγή και υποστήριξη των Γενικών (Εισαγωγικών Εξετάσεων) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ».
Ανεξάντλητη η εφευρετικότητα της δημοσιοϋπαλληλίας, απύθμενη η ελαστικότητα των υπουργικών διαβεβαιώσεων, ανεξερεύνητη η διαδικασία των «Γενικών Εξετάσεων»:

Στην τελική ευθεία για τις επιλογές των Αντιπεριφερειαρχών Περγαντάς- Χειμάρας..1-1

Σχεδόν 40 ημέρες μας χωρίζουν πλέον από τις Αυτόδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνουν σταδιακά τους… εκπροσώπους τους που θα ηγηθούν ως Αντιπεριφερειάρχες των πρώην Νομαρχιών που καταργούνται με το νόμο Καλλικράτης,Περγαντά-Χειμάρα σημειώστε 1-1 .

Το ΑρχιπέλαγοςΣτήριξη στη Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Το Αρχιπέλαγος στήριζει τη Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
Σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο το Αρχιπέλαγος παίρνει θέση και τάσσεται στο πλευρό όλων εκείνων που αντιτάχθηκαν με συνεχείς αγώνες και θυσίες στα σχέδια εταιρειών που χάριν του κέρδους και χωρίς ηθικές ή περιβαλλοντικές αναστολές λεηλάτησαν και συνεχίζουν να λεηλατούν τους σπάνιους βιοτόπους της Στερεάς Ελλάδας και έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων της.

Χειμάρας υπόσχεται διαφάνεια και αποτελεσματικότητα από την Ιτέα

Κατά την εισήγησή του ο κ. Θανάσης Χειμάρας ανέφερε τα εξής από την Ιτέα
Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου, στο χωριό μου. Ειλικρινά τόσους φίλους και τόση διαχρονική συνεργασία δεν έχω σε κανένα άλλο Νομό της Ελλάδας. Γι’αυτό αισθάνομαι αισιόδοξος και ευτυχής που θα δώσω μαζί σας αυτόν τον ωραίο αγώνα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω για δυο πράγματα, γιατί πλέον έχω σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της Στερεάς.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας παρουσιάσε τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

Tην Ιτέα επέλεξε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Χειμάρας να παρουσιάσει τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας του Συνδυασμού του, τον Κώστα Παπαθανασίου. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συνάντησης του κ. Χειμάρα με Αυτοδιοικητικούς και φορείς του Νομού Φωκίδας, στο Κυριακοπούλειο της Ιτέας.Η υποψηφιότητα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, όπως και οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθεί ο Συνδυασμός του κ. Χειμάρα, στην πορεία προς τη νίκη κατά τις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Δώθηκα τελικά τα "χρίσματα" σε Παγώνη-Μπουροδήμο-Ενωτιάδη

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκαν τα τελευταία  χρίσματα  των υποψηφίων Δημάρχων, που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια.. Ο Χρήστος Παγώνης είναι ο εκλεκτός της Ιπποκράτους για το Δήμο Χαλκιδέων, Ο Γιάννης Μπουροδήμος για το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και Ο Πρόδρομος Ενωτιάδης για το Δήμο Νηλέως-Κηρέως.

"Τεράστιες οι ευθύνες και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη ρύπανση του περιβάλλοντος"

Ο Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης σχολιάζει τις εξαγγελίες της Υπουργού Περιβάλλοντος στα Ψαχνά, αλλά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος ρύπανσης των υδάτινων πόρων.
Η επίσκεψη της Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη στα Ψαχνά για την αναγγελία μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος της ρύπανσης των υδατικών πόρων στην περιοχή των Μεσσαπίων έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Ορισμένοι ίσως περίμεναν άμεσα και απτά μέτρα και ίσως άλλοι περίμεναν να περιοριστεί η κ. Μπιρμπίλη σε μία επίσκεψη εθιμοτυπική και επικοινωνιακής στόχευσης.

Η Ντόρα τα ρίχνει στον "κεντροδεξιό" Αντώνη...

Αν ήταν στη θέση του Παπανδρέου, θα 'παιρνε κι αυτός το πακέτο του ΔΝΤ...
Τον έσφαξε με το βαμβάκι. "Γιατί λέει ψέματα ο κύριος Σαμαράς; Γιατί δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια; Εγώ......μόνη μου έφυγα από τη Ν.Δ.; Όχι βέβαια. Αυτός με διέγραψε".
Η Ντόρα άσκησε σκληρή κριτική στην ομιλία και γενικότερα στην παρουσία του Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξη που έδωσε στον Real FM.

Οι Εξετάσεις για τους φαρμακοποιούς !

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010.Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος τους για την περίοδο του Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Tο πρόγραμμα των εξετάσεων:Εργαστηριακές εξετάσεις

Σε απεργία οι αγρότες-πωλητές λαϊκών αγορών !

Ζητούν παράταση για τις ταμειακές μηχανές !
Απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 22 και 23 Σεπτεμβρίου και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών έχουν προγραμματίσει οι αγρότες-πωλητές λαϊκών αγορών. Βασικό τους αίτημα είναι να δοθεί τρίμηνη παράταση στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και στην έκδοση αποδείξεων για τα προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.

Νέκρωσε η οικοδομή, γυρίζουν στην πατρίδα

«Γυρίζουν στην Αλβανία μέχρι να περάσει η κρίση στην Ελλάδα. Μη νομίζετε ότι υπάρχει δουλειά εκεί. Απλώς δεν υπάρχουν έξοδα, όπως στον Βόλο, που πρέπει να πληρώνουν για το ενοίκιο, το φαγητό, τις καθημερινές ανάγκες. Στην πατρίδα μένουν στα πατρικά σπίτια, σε αδέλφια, δεν επιβαρύνονται με δαπάνες διαβίωσης, αλλά ούτε κι έχουν έσοδα. Είναι κάτι σαν προσωρινό καταφύγιο μέχρι να περάσει η μπόρα στην Ελλάδα, η κρίση. Μετά θα γυρίσουν».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Μαγνησίας Εντουάρντ Ταφάι καταγράφει καθημερινά αναχωρήσεις συμπατριωτών του και όπως υπολογίζει, τουλάχιστον εκατό οικογένειες και περίπου 1.000 μεμονωμένα άτομα έχουν πάρει από τη Μαγνησία τον δρόμο επιστροφής στην Αλβανία τον τελευταίο χρόνο.

Οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών


Το πόθεν έσχες όλων των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αρχηγών, για τη χρήση του 2008, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει εισοδήματα για το 2008 από την βουλευτική αποζημίωση 126.205 ευρώ  εκ των οποίων τα 72.269,74 αφορολόγητα.
Ακόμη, δηλώνει εισόδημα από άλλες πηγές 551 ευρώ ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 10.165 ευρώ.

Ενας έρχεται... ένας φεύγει.....

Αποχώρησε από τον Παγώνη ο Λεμπέσης

Η δήλωση του Τάκη Λεμπέση: «Όταν ήρθαμε σε συμφωνία με τον Χρήστο Παγώνη μας διαβεβαίωσε για δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι προχωράει και δεν τον ενδιαφέρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και το δεύτερο είναι ότι δεν θα έχει καμία σχέση με τον Χρήστο Καρυστινό. Στην πορεία τα αναίρεσε και τα δύο», βάζει χωρίς αμφιβολία «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό των ημερών.
Με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη πλέον είναι υποψήφιος ο κ. Λεμπέσης και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό…Το  πλήγμα είναι πολύ σοβαρό για τον συνδυασμό του Χρ. Παγώνη, αφού τον κ. Λεμπέση ακολουθούν  σημαντικά πρόσωπα από το Ληλάντιο.

Aιχμές Αποστόλου για την ηγεσία του ΣΥΝ, άρνηση για την υποψηφιότητά του στη Στερεά

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος ΚΠΕ ΣΥΝ και πρώην βουλευτής Ευβοίας του κόμματος, με επιστολή του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΣΥΝ Στερεάς Ελλάδας, δεν δέχεται την πρόταση να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στη Στερεά Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές στη ηγεσία του κόμματος για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πρόταση υποψηφιότητάς του. Ο κ. Αποστόλου αναφέρει στη δήλωσή του:

Κάλεσμα Σιαγάννη για κοινή πορεία των ενεργών δημοτών

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κ. Σιαγιάννης Γιάννης, απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης και κοινής πορείας, ώστε ο δήμος να δώσει καλύτερες υπηρεσίες.
"Το τοπίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλαξε. Η νέα γεωγραφία των Δήμων είναι πια γεγονός. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις, μπροστά σε μια νέα αρχή. Καλούμαστε όλοι μας σαν υπεύθυνοι πολίτες να δουλέψουμε έτσι ώστε ο Δήμος μας, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου να στεριώσει και να κάνει τα πρώτα δυναμικά βήματα για να δώσει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες του, στους Δημότες του.

Τέλος στην περίοδο ανακωχής για την ΣΕΛΜΑΝ

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με αφορμή τις απολύσεις που έγιναν στη ΣΕΛΜΑΝ, τονίζει το τέλος στην περίοδο ανακωχής. "Η Διοίκηση της ΣΕΛΜΑΝ πραγματοποίησε την "υπόσχεση" και προχώρησε σε 23 απολύσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο και αναμένονται και άλλες για τον Οκτώβριο, δείχνοντας το εκδικητικό και ανάλγητο πρόσωπό της.

Μητροπέτρος πρόεδρος στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών


Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Αναπτύχθηκαν τόσο από τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης όσο και από μέλη της συνέλευσης προτάσεις και στόχοι της προσπάθειας οργάνωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τις συναλλαγές τους στην αγορά.

Εκδήλωση Μνήμης για την 66η Επέτειο της Ιστορικής Μάχης της Λαμπούσας


Πραγματοποιήθηκε, στο Μνημείο της Λαμπούσας, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 η Εκδήλωση Μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Αυλώνος για την 66η Επέτειο της Ιστορικής Μάχης της Λαμπούσας η οποία έγινε στις 3 Σεπτέμβρη το 1944. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί αντιστασιακοί από τα χωριά του Δήμου Αυλώνος, μερικοί από αυτούς μάλιστα είχαν λάβει μέρος στην μάχη.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Newsweek: O Καραμανλής περνάει καταπληκτικά,

Περνάει Καλά .Στο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το 2004 διατάσσοντας εσωτερικό έλεγχο του κράτους και κατηγορώντας τους προκατόχους του για παραποίηση των οικονομικών δεικτών της χώρας, δεν κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την κρίση και τον Οκτώβριο του 2009 έχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές». «Οι διάδοχοί του στη συνέχεια αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή επίσης παραποιούσε τις εκθέσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η κύρια αιτία του αδιεξόδου....

«Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η κύρια αιτία του αδιεξόδου στο οποίο έχει επέλθει η οικονομία της ευρωζώνης αλλά και της Ευρώπης γενικότερα» του καθηγητή στο Scuola Universitaria della Svizzera Italiana, Christian Marazzi από τη Guardian. Ο Marazzi προειδοποιεί ότι εάν οι χώρες της Ευρώπης συνεχίσουν να βασίζονται στο νεοφιλελεύθερο σύστημα τότε η ΕΕ θα οδηγηθεί στη διάλυσή, ενώ κάνει λόγο για την ανάγκη κοινωνικού αγώνα ενάντια στην πολιτική των ελεύθερων αγορών. Υποστηρίζει δε, ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετήσει οι χώρες της Ευρώπης δεν πρόκειται να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα, τουναντίον προβλέπει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο έως τη διάλυση της ευρωζώνης.

New York Times «Οι νέοι Έλληνες αναζητούν ευκαιρίες αλλού»

Στην ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα και τη συνέπεια αυτής, τη μετανάστευση της νέας γενιάς στο εξωτερικό, αναφέρεται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Νew York Times. «Ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών αποφοίτων πανεπιστημίου αφήνει την Ελλάδα καθώς η ύφεση βαθαίνει και πνίγει μια αγορά εργασίας ήδη ακρωτηριασμένη από την παγιωμένη κουλτούρα των καρντάσηδων», αναφέρει το δημοσίευμα.
Το εθνικό χρέος, εκτιμάται στα 300 δις. ευρώ, είναι μεγαλύτερο από το εθνικό ακαθάριστο προϊόν, υποδεικνύοντας ότι μπροστά βρίσκονται χρόνια αυστηρών προϋπολογισμών λιτότητας, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Η κρίση της Αριστεράς στην Ευρώπη

Του Rolf Gustavsson
«Λείπουν οι κοινές κατευθυντήριες γραμμές για μια ‘αναγέννηση της κοινωνίας της ευημερίας’» του Rolf Gustavsson στη Svenska Dagbladet.
O Gustavsson διαπιστώνει ότι - παρά την οικονομική κρίση - ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης είναι περισσότερο μπλε παρά... κόκκινος, όπως και το γεγονός ότι τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ διοικούνται από πολιτικούς του χώρου της Δεξιάς: το Eυρωπαϊκό Συμβούλιο (Herman Van Rompuy), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (José Manuel Barroso) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Jercy Buzek).
Ολόκληρη η ανατολική και κεντρική Ευρώπη – με εξαίρεση τη Σλοβακία - έχουν συνασπισμούς αστικών κομμάτων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη Σκανδιναβία -με εξαίρεση τη Νορβηγία – η οποία παραδοσιακά ανήκε στη σοσιαλδημοκρατία.

Η εγκύκλιος Καρχιμάκη στο ΠΑΣΟΚ...

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Εκλέχθηκα Γραμματέας σε μια ιστορική καμπή της πολιτικής ζωής, που οι συνθήκες της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε επιβάλλουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές αλλαγές ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνεται μια νέα συλλογική αντίληψη για την πολιτική, καθώς το μοντέλο του κράτους που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα έχει χρεοκοπήσει.

O Tύπος Σήμερα..Οικονομία και έσοδα με άρωμα αποκαλύψεων στον Κυριακάτικο Τύπο.

Η οικονομία στο επίκεντρο της Δ.Ε.Θ. αλλά και το θέμα των εσόδων με άρωμα εξεταστικών επιτροπών κυριαρχεί εκ νέου στα προωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου.  Το 'Βήμα' τιτλοφορεί ότι "Στα πράσα 70CD με ονόματα που δεν δήλωναν τους τόκους-Πιάστηκαν στα πράσα 100.000 καταθέτες του εξωτερικού-Επιβάλλονται πρόστιμα και έλεγχος για το Πόθεν έσχες". 
Η 'Καθημερινή' γράφει στο κεντρικό της θέμα ότι "Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται χίλιες επιχειρήσεις-Εντάχθηκαν στο καθεστώς προστασίας απο τους πιστωτές τους
Η 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' αποκαλύπτει ότι "Αμνησία στους φοροφυγάδες που γλυτώνουν το 90% του φόρου, δίνουν επι 35 έτη οι περαιώσεις-Αλλος περαιώνει και άλλος πληρώνει-Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση που θα καλύψει ιδιώτες και μεγάλες επιχειρήσεις και πρακτικά παραδείγματα...