Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι


Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζει το Ιερό προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Προκόπι σε ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τελέσθηκαν την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου του έτους 1969, από το Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Νικόλαο (Σελέντη).
Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 7.00 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και στη συνέχεια και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό των αγίων Αρχιερέων Σύρου κ. Δωροθέου, Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου, γύρω από το ναό.
Μετά το τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευαγούς Ιδρύματος του Οσίου Ιωάννου, θα δεξιωθούν τους νεοεισαχθέντες φοιτητές της περιοχής του Δήμου Κηρέως, στους οποίους θα προσφερθεί, όπως κάθε χρόνο, οικονομική ενίσχυση εκ μέρους του Ιερού Προσκυνήματος, για την έναρξη των σπουδών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου