Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Μαρίνος: Να ακυρωθεί η άδεια για την καύση RDF στο Αλιβέρι

Στο θέμα της άδειας για την καύση RDF στο Αλιβέρι αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το ΚΚΕ, κ. Μαρίνος Γιώργος και ζητά να ακυρωθεί η άδεια.
Το κείμενο έχει ως εξής: "Όπως τεκμηριώνουν σχετικές επιστημονικές μελέτες η καύση τυποποιημένων (RDF) ή μη σκουπιδιών, αποτελεί διαδικασία σοβαρής μόλυνσης του περιβάλλοντος με καρκινογόνες και γενικότερα βλαβερές τοξικές ουσίες με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για την Υγεία, τη ζωή των κατοίκων της περιοχής που γίνεται η καύση.
Οι συνέπειες αυτές γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες σε περιοχές όπως αυτή του Αλιβερίου που είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά.
Στη βάση του πάρα πάνω συμπεράσματος αντιταχθήκαμε και αντιτασσόμαστε στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ - LAFARGE στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Μυλάκι Αλιβερίου.
Η αντίθεση αυτή εκφράστηκε με διαδοχικές παρεμβάσεις στη Βουλή, με διαμαρτυρίες στις κυβερνήσεις και στους αρμόδιους φορείς αλλά και με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του λαού του Αλιβερίου, που εναντιώθηκαν στην καύση του RDF.
Συνεπείς σ' αυτή την κατεύθυνση καταγγέλλουμε την υπογραφή άδειας καύσης RDF από τον αρμόδιο Αντινομάρχη της Νομαρχίας Εύβοιας, άδεια που εναρμονίζεται με τους στόχους και τις επιδιώξεις του οικονομικού ομίλου της ΑΓΕΤ-LAFARGE, διαμορφώνει επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού της περιοχής Αλιβερίου.
Απαιτούμε να ανακληθεί - ακυρωθεί η άδεια αυτή και συνεχίζουμε την πολύμορφη πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια για την καύση των σκουπιδιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου