Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Εκδήλωση Μνήμης για την 66η Επέτειο της Ιστορικής Μάχης της Λαμπούσας


Πραγματοποιήθηκε, στο Μνημείο της Λαμπούσας, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 η Εκδήλωση Μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Αυλώνος για την 66η Επέτειο της Ιστορικής Μάχης της Λαμπούσας η οποία έγινε στις 3 Σεπτέμβρη το 1944. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί αντιστασιακοί από τα χωριά του Δήμου Αυλώνος, μερικοί από αυτούς μάλιστα είχαν λάβει μέρος στην μάχη. Όπως κάθε χρόνο στην εκδήλωση μετείχαν και αντιστασιακοί μέλη Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) με την πρόεδρό τους κ. Θεοδωροπούλου και την ψυχή του Παραρτήματος την Ιωάννα Λεμπέση, χήρα του αείμνηστου Δικηγόρου Λευτέρη Λεμπέση σημαντικού πολιτικού στελέχους της Ευβοϊκής Εθνικής Αντίστασης και της ΕΔΑ, ο συγγραφέας Αντιστασιακός και αγωνιστής της Μάχης της Λαμπούσας Αποστόλης Αποστολόπουλος κ.α. Την φετινή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΠΟΑΕΑ και πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη, ο ηρωϊκός Καπετάν Ερμής, ο Βασίλης Πριόβολος.Παρών όπως κάθε χρόνο ο Σωκράτης Ιωαννίδης ο δημιουργός του Μνημείου της Λαμπούσας, ο Δημήτρης Μάστορης, ο Βλάσης Πάλλης και άλλοι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, η χήρα και η κόρη του αείμνηστου Βασίλη Μπαχάρα ή «Πιέρου», Αγωνιστή της Μάχης ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς και ταφής των νεκρών Γερμανών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευ. Λύκος, ο πρώην Δήμαρχος Στυρέων κ. Ζάχος Λέκκας, οι Αντιδήμαρχοι Αυλώνος κ. Φλώρου και κ. Τζόκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσαπέρος, ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Δημήτρης Μούντριχας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κύμης κ. Τ. Βελισσαρίου και Ευ. Μπελιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ταμυναίων κ. Γιώργος Κατσαμάγκος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αυλώνος κ. Ειρήνη Καρυστινού, κ. Γιάννης Παππάς, κ. Γιώργος Κότσαρης και κ. Αργυρώ Σατήρη καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρίου κ. Γιάννης Σαμπάνης. Παρευρέθηκε επίσης ο Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Γιάννης Σιαγιάννης, ο Συνεργάτης της ΚΕΔΚΕ κ. Δημ. Μπαιρακτάρης, εκπρόσωποι των Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Αλιβερίου κ. Παπαδιόχος και Αυλώνος κ. Παπαρήγας.
 Μετά την κατάθεση στεφάνων και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των αντιστασιακών ο Δήμαρχος Δημήτρης Κατσούλης εκφώνησε ομιλία στην οποία παρουσίασε τα γεγονότα της Μάχης και μεταξύ των άλλων είπε:ΕΔΩ
Μετά την ομιλία του Δημάρχου απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο στους Αγωνιστές που είναι συντελεστές της ετήσιας εκδήλωσης μνήμης, σε εκείνους που τα τελευταία οκτώ χρόνια συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωσή της και συγκεκριμένα στην Ιωάννα Λεμπέση, στον Σωκράτη Ιωαννίδη, στον Δημήτρη Μάστορη και στον Βλάσση Πάλλη.
έλος ομάδα καλλίφωνων Αντιστασιακών απέδωσε Αντάρτικα Τραγούδια και τον Εθνικό Ύμνο. Μετά την εκδήλωση ο Δήμος Αυλώνος παρέθεσε δεξίωση προς τιμή των Αντιστασιακών στο Κέντρο «Φίλερι» στα Χάνια Αυλωναρίου, την οποία επιμελήθηκαν όπως πάντα άψογα η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Φλώρου και οι Δημοτικές Σύμβουλοι κυρίες Ειρήνη Καρυστινού και Αργυρώ Σατήρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου