Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Καλό Σαββατοκύριακο !!!!

...Αγεωγράφητα μάτια έχεις εσύ
έχεις στοχαστικό μεθύσι
κι αν δεν γυρνούσα στο μαύρο παρελθόν
αδίστακτα θα σε χαρακτήριζα
αδύναμη, με ήθος, καταπληκτική
τραυλή στο φως, τέλεια στη γύμνια σου
με ταξίδια πολλά και χαμένα παντού
με ρυτίδες που ελάτρεψα και τέλος ερωτευμένη

Είτε σε καλύπτουν ποιητικά είτε όχι οι στίχοι μου,
άλλους δεν έχω...

Πάνος Θεοδωρίδης, Ωδή IV 

Από τη συλλογή "Ποιήματα που θα χαθούν στην ομίχλη" (2001)

Ανεξαρτητοποιείται η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ!

«Διαπιστώνοντας πλέον αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως αυτός εκφράζεται. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν».


Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πρωτοπόρα σε κάθε κινητοποίηση μάχεται για να προασπίσει τα ανεξάρτητα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας της διαβίωσης, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα...

"Χάνουν τον παλιό μισθό" όσοι μετατάσσονται από Νομαρχίες σε Δήμους

Το μισθό της νέας θέσης θα παίρνουν οι υπάλληλοι των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που μετατάχθηκαν στους Δήμους.
Σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι “σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 22 του άρθρου 3 του Ν. 3845/2010, όσοι υπάλληλοι από 1-1-2010 έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί, καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, σε άλλο φορέα του δημόσιου τομέα, δικαιούνται από 1-1-2011 μόνο το σύνολο των αποδοχών της θέσης

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το βάρος σου!

Η υγεία και το βάρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Πόσο συχνά μια επίσκεψη στο γιατρό όταν το βάρος είναι αυξημένο … μπορεί να καταλήξει με τη σύσταση… 
«πρέπει να χάσεις κιλά»; Σύμφωνα με διεθνείς συστάσεις, όταν ο δείκτης μάζας σώματος(ΔΜΣ) βρίσκεται στο επίπεδο του υπέρβαρου (25-30 kg/m2) ή της παχυσαρκίας (> 30 kg/m2), αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων παθήσεων και καταστάσεων όπως:

Η Άλωση του ΠΑΣΟΚ;



Η εβδομάδα που διανύουμε είχαμε δηλώσεις για την μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι δηλώσεις των Υπουργών, αλλά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Κάνουμε την διαφοροποίηση αυτή, γιατί οι βουλευτές του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος  οφείλουν και πρέπει να είναι σε ένα άλλο μήκος κύματος  από εκείνο των ομόσταβλό τους υπουργών, πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία σε μια κατεύθυνση άμβλυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτή, γιατί πολλές φορές οι αποφάσεις των υπουργών είναι σε αντίθετη κατεύθυνση.

Η κακοδιοίκηση συνεχίζεται - οι ιδιωτικοποιήσεις των εισηγμένων δεν είναι λύση τώρα

Ενα άρθρο που έχει την σημασία του γιατί δημοσιεύθηκε στη "Ναυτεμπορική"

Του ΝΙΚΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ (δημοσιεύθηκε στη "Ναυτεμπορική" 19/5):
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προβάλλει εδώ και μερικούς μήνες ως η μόνη διέξοδος για ελάφρυνση της χώρας από το τεράστιο χρέος. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η πώληση των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο σε εισηγμένες επιχειρήσεις δεν είναι η καλύτερη λύση.
Είναι απλώς η εύκολη λύση, καθώς -ακόμη και στην περίοδο που πολλές σταθερές του παρελθόντος έχουν καταρρεύσει- η ελληνική δημόσια διοίκηση, κυρίως η πολιτική εξουσία που την κατευθύνει, δεν έχει αποβάλει την ελαφρότητα στη λήψη αποφάσεων που θα της επέτρεπε να αντισταθεί στη γοητεία της ευκολίας και της προχειρότητας.

Θολό τοπίο για απολύσεις από την κυβέρνηση

Η υπόθεση θα ήταν για γέλια, αν δεν αφορούσε πολύ σοβαρό θέμα: τη εργασία όσων απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και πιθανά οι φορείς στους οποίους απασχολούνται θα καταργηθούν ή θα συρρικνωθούν.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει (και) αυτό το θέμα με απίστευτη ελαφρότητα και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν δημόσια ποια είναι η κυβερνητική πρόθεση.

ΔΟΥ και Νοσοκομεία της Εύβοιας! Ποιος κοροϊδεύει ποιον και γιατί;


Τι γίνεται τελικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ στην Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα με τις ΔΟΥ της Εύβοιας ;
Ψάξαμε και βρήκαμε το πόρισμα καθώς και την τελική απόφαση που κατέθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών (με ημερομηνία 11/05/11) η αρμόδια επιτροπή που συστήθηκε απ' το υπουργείο για την κατάρτιση της τελικής πρότασης για την αναδιοργάνωση – κλείσιμο των ΔΟY.
Η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της και κατάθεσε το σχετικό πόρισμα σύμφωνα με το οποίο προτείνεται η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Δ.Ο.Υ Κύμης, Καρύστου, Ιστιαίας  και την μετατροπή των σε ΤΜΗΜΑΤΑ!

Ψήφισμα της ημερίδας των εργαζομένων για το ξεπούλημα της Λάρκο

Όλοι εμείς που καλεστήκαμε από τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και συμμετείχαμε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 , με θέμα την απόφαση της Κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, αφού λάβαμε υπόψη ότι:
* Η αξία της ΛΑΡΚΟ είναι Ανεκτίμητη και Ανυπολόγιστη. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας.

Ορίστηκαν τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Περιφέρειας Στερεάς

Ορίζονται τα μέλη του Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως ακολούθως :
Α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
1.- Μελετίου Τριαντάφυλλο του Ανδρέα κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με βαθμό Α΄, Προϊστάμενο της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή αυτού σε περίπτωση απουσίας, τον Μεϊδάνη Γεώργιο του Πανάγου κλάδου ΠΕ Γεωπόνων με βαθμό Α΄, Προϊστάμενο της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Μετρούν κέρδη και ζημιές

Τα κέρδη και τις ζημιές από τις πολιτικές ταυτότητες αλλά και τις επιλογές τους μέτρησαν οι φοιτητικές παρατάξεις χθες, ημέρα εκλογών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 
Η ΠΑΣΠ χρεώθηκε τη σκληρή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, η ΔΑΠ ανασκουμπώθηκε και πήρε πίσω τις χαμένες δυνάμεις της, η ΠΚΣ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) πλήρωσε την προσπάθεια αυτονόμησης μέσα στα Ιδρύματα,

Οι εργαζόμενοι του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ κατόπιν γενικής συνέλευσης με την αφορμή την πρόταση περί συγχώνευσης και υποβάθμισης του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Οι εργαζόμενοι του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ κατόπιν γενικής συνέλευσης με την αφορμή την πρόταση περί συγχώνευσης και υποβάθμισης του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ που αποτέλεσμα θα είναι η μειωμένη την παροχή υπηρεσιών υγείας, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Μετά την παρουσίαση των προτάσεων του σχεδίου για την αναδιάταξη του ΕΣΥ, που έγινε από επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή, Λυκούργο Λιαρόπουλο, συνεδρίασαν την Κυριακή 15 Μαίου 2011 οι συντονιστικές επιτροπές των Δημοτικών Οργανώσεων ΠΑΣΟΚ, Καρύστου, Μαρμαρίου και Στύρων με την παρουσία του Γεωργίου Κακάτσου, Περιφερειακού Συμβούλου, Θεόδωρου Καρύκα, Διοικητή του Νοσοκομείου και Αγγελικής Βελισσαρίου, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και αποφάσισαν την ενεργή συμμετοχή στη διαβούλευση για την εξασφάλιση της συνέχισης της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Καρύστου.

Πρόεδρος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Απλή η λύση για την Ελλάδα

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα EuroActiv ο πρόεδρος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) Poul Nyrup Rasmussen, ισχυρίζεται ότι ένας απλός μηχανισμός θα έπρεπε να επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, η οποία όπως λέει, «κάνει τις σωστές κινήσεις», αλλά είναι «δεμένη» στο τεράστιο κόστος δανεισμού.

Ο Rassmussen έδωσε τη συνέντευξη αφότου επέστρεψε από ένα ταξίδι στη χώρα μας. Όπως είπε υπάρχει «μια λανθασμένη αντίληψη» για το τι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Προκαταρκτική εξέταση για διαρροή στις πανελλαδικές

 Κλήθηκε σε κατάθεση μαθητής, προς τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε διαρροή ηλεκτρονικά
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για υπόθεση διαρροής θέματος σε Λύκειο της Αθήνας, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η κα Ράικου ανέθεσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διερεύνηση καταγγελιών, σχετικά με διαρροή θεμάτων σε μάθημα τεχνολογικής κατεύθυνσης, πριν από δύο ημέρες σε μαθητή.

Δέκα δισ. ευρώ έβγαλε η Γερμανία από την κρίση στην Ελλάδα!


Στα 10 δισ. ευρώ υπολογίζουν οι Financial Times της Γερμανίας το κέρδος της χώρας από την κρίση στην Ελλάδα, καλώντας τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να πει την αλήθεια στον λαό της χώρας.
Περίπου 10 δισ. ευρώ είναι το κέρδος της Γερμανίας από την κρίση στην Ελλάδα γράφουν οι Financial Times Deutschland, την ώρα που στο σύνολό τους οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερους φόρους και βλέπουν συνεχώς τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Μάλιστα ο αρθρογράφος Thomas Fricke καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, να αποκαλύψει την αλήθεια στον γερμανικό λαό και την Bild  να σταματήσει την άθλια προπαγάνδα ότι «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και μπαταχτσήδες».

Καλά κρατούν παραοικονομία και διαφθορά

Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βυθίζεται όλο και περισσότερο στο βούρκο της ύφεσης η παραοικονομία και η διαφθορά κερδίζουν διαρκώς έδαφος και αναμένεται να κλείσουν το 2011 στα 62,8 δισ. ευρώ και 27,3 δισ. ευρώ αντίστοιχα, σύμφωνα με τον κορυφαίο επιστήμονα σε θέματα σκιώδους οικονομίας στον κόσμο και  καθηγητή του αυστριακού Πανεπιστημίου του Λιντς, Φρίντριχ Σνάιντερ.
Ο καθηγητής Φρίντριχ Σνάιντερ ήταν κεντρικός ομιλητής στο διήμερο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (ICIB) για το 2011, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο στις 18:00 έρχεται ……το τέλος του κόσμου! Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;

-Αν είναι να κάνετε κάτι κάντε το σήμερα γιατί αύριο θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία....
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο 89χρονος Αμερικανός ιεροκήρυκας Χάρολντ Κάμπινγκ. Μάλιστα, σε αντίθεση με το Νοστράδαμο και με τους Μάγια, ο Κάμπινγκ δε διστάζει να γίνει πολύ συγκεκριμένος και να προφητεύσει όχι απλά το έτος, ούτε απλά την ημέρα, αλλά ακόμη και την ώρα της συντέλειας του κόσμου.

H κόρη του τέως κάνει καριέρα ως …Theodora Greece!

Μπορεί οι δύο γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τέως βασιλιά της Ελλάδας, Παύλος και Νικόλαος, να έχουν στρέψει μέχρι σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, αλλά ήρθε η ώρα η κορη του Θεοδώρα να κάνει καριέρα στο Hollywood ως... Theodora Greece!
Η σέξι θυγατέρα του πρώην βασιλιά ασχολείται με την υποκριτική και πηγαίνει από casting σε casting! Πρόσφατα κατάφερε να κερδίσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα αμερικάνικο νεανικό θρίλερ (μην περιμένετε να βγει και στην Ελλάδα, σε dvd και αν...).

Γεννήθηκε μωρό απροσδιόριστου φύλου !!

Έγινε κι αυτό! Γιατροί στο Αρζεμπαϊτζάν δεν μπορούν να προσδιορίσουν το φύλο ενός μωρού που γεννήθηκε πρόσφατα σε κλινική της χώρας.
Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας: Απροσδιόριστο είναι το φύλο ενός μωρού που γεννήθηκε στην περιοχή Gusarsky του Αζερμπαϊτζάν, με τους γιατρούς να μην μπορούν να πουν αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα AZE.az.

Ένα χρόνο μνημόνιο: Ερωτηματικά για χειρισμούς

Του Νίκου Κοτζιά
Το μνημόνιο απέτυχε. Η βεβαίωση της κυβέρνησης ότι στα τέλη του 2011 θα αρχίσει η ανάκαμψη διαψεύστηκε. Το μνημόνιο απέτυχε. Οι μεν θα πουν ότι φταίει η ανικανότητα της κυβέρνησης και θα θέλουν ακόμα περισσότερο μνημόνιο
. Οι δε θα λένε ότι το μνημόνιο είναι δείγμα της αποτυχίας της ίδιας της Ευρώπης. Από πλευράς μου θα επιμείνω ότι το μνημόνιο ήταν προγραμματισμένο να αποτύχει διότι είχε στο DNA του την ύφεση, την κοινωνική αδικία, την αναδιανομή πλούτου. Απέτυχε, όμως, περισσότερο του αναμενόμενου διότι η κυβέρνηση δεν διασφάλισε ούτε καν την επιτυχία του λανθασμένου δρόμου που επέλεξε να πάρει. Αυτό γίνεται φανερό αν εξετάσουμε ορισμένα στοιχεία από το τι έγινε τον τελευταίο χρόνο.

Άρχισε το «κλάδεμα» των… κηπουρών του Γιώργου

Αν ο Γιώργος Φλωρίδης με την δήλωση «δεν μπορεί να κάνεις υπουργό τον κηπουρό σου» ήθελε να δημιουργήσει νέα εστία εσωκομματικής τριβής στο ΠΑΣΟΚ, μάλλον τα κατάφερε.

Λίγες ώρες μετά την προαναφερόμενη δήλωση, από την Τρίτη και μετά, οι «κηπουροί» βρέθηκαν στα στόματα πολλών άλλων υπουργών και οποίοι αίφνης θυμήθηκαν ότι οι Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Δρούτσας, Τίνα Μπιρμπίλη, Δημήτρης Δόλλης και Σπύρος Κουβέλης, δεν είναι πολιτικά αυτόφωτοι, δεν έχουν κολλήσει κομματικά ένσημα και την παρουσία τους στην κυβέρνηση την χρωστάνε αποκλειστικά στην προσωπική τους σχέση με τον Πρωθυπουργό.

Στο τραπέζι και πάλι η αύξηση του ΦΠΑ! Απελπιστική η κατάσταση.

Να παρουσιάσει λίστα με τους υπό κατάργηση ή υπό συγχώνευση φορείς του Δημοσίου, πιέζει την κυβέρνηση η Τρόικα ζητώντας τουλάχιστον να γνωρίζει τον αριθμό τους, ώστε να πειστεί για την αποτελεσματικότητα του μέτρου που θα ενσωματωθεί και στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο.

Στόχος τους είναι να γνωρίζουν πόσα θα μπορέσει να εξοικονομήσει το Δημόσιο από μείωση στο λειτουργικό κόστος και από τις συνακόλουθες απολύσεις.

Προίκα 1 δισ. σε όποιον πάρει τη ΔΕΗ! Την έχει “ξεχάσει” το Δημόσιο...

H χτεσινή ολιγόωρη κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνοδεύθηκε από μία ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η οποία, ομολογουμένως, δεν είχε τις συνήθεις κορώνες που χρησιμοποιούνται για να διατρανωθεί η αντίθεση των εργαζομένων στην προοπτική αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Ωστόσο, η ΓΕΝΟΠ έθιγε ένα ξεχασμένο “από τα παλιά” ζήτημα: τις λεγόμενες “ανενεργείς επενδύσεις” – χρησιμοποιούμε τον όρο με την κλασική του χροιά, δηλαδή η “ανενεργός” και όχι το κακόηχο “η ανενεργή” που χρησιμοποιείται πια κατά κόρον - που έχει πραγματοποιήσει η ΔΕΗ και οι οποίες χαρακτηρίζονται έτσι επειδή κατά καιρούς η Πολιτεία είχε υποχρεώσει την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού να τις κάνει, παρόλο που με βάση επιχειρηματικά κριτήρια “δεν έβγαιναν”.

'NAI' AΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ψηφίστηκε κατ' άρθρον, κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αν και επί της αρχής η αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο, επί των άρθρων ψηφίστηκαν επιμέρους διατάξεις, μεταξύ των οποίων εκείνη για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο.

Eφάπαξ με «κούρεμα» στο Δημόσιο...

Με «κούρεμα» απειλείται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς η κατάσταση είναι πλέον οριακή.  
Σε περίπτωση που ο φορέας δεν στηριχτεί οικονομικά οι ασφαλισμένοι θα έχουν «δραματική περικοπή στο εφάπαξ το επόμενο διάστημα, που προοπτικά μπορεί να φτάσει σχεδόν και μέχρι την ... κατάργησή του», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής Θανάση Τσιακανίκα.
Στο «κόκκινο» είναι και πολλά επικουρικά ταμεία, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ- ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων να απειλούνται με περικοπές συντάξεων μέχρι και 50%. Η κυβέρνηση εκπονεί για τον σκοπό αυτό μελέτες και, ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα καθοριστεί και το ύψος των συντάξεων.

Οι πολίτες θα διεκδικούν αποζημίωση για τη μη τήρηση προθεσμιών από το Δημόσιο

Οι πολίτες μπορούν να προσφεύγουν και στα ΚΕΠ, υποβάλλοντας αίτηση καταβολής χρηματικής αποζημίωσης, για τη μη τήρηση προθεσμιών διεκπεραίωσης υποθέσεών τους από τη Διοίκηση, αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει σε εγκύκλιό του το υπουργείο.

Εντός της ημέρας αποφυλακίζεται με χρηματική εγγύηση ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Νέα ΥόρκηΤην τελευταία του νύχτα στις φυλακές Ράικερς περνά ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αποφυλακίζεται σήμερα, Παρασκευή, με την καταβολή εγγύησης 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Εκτός από την καταβολή της εγγύησης αυτής, ο Στρος-Καν δεσμεύτηκε να καταθέσει εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα κατασχεθούν από τη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του.

Πρόσληψη 15 εποχικών στον Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 8μηνών, συνολικά
δεκα πέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου
ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ που εδρεύει στα Ψαχνά

Αλλαγή πλεύσης ζητούν από την ΕΕ τα ευρωπαϊκά συνδικάτα

Mε την έκδοση ψηφίσματος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) στην Αθήνα.
Το ψήφισμα αναδεικνύει τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις που πλήττουν την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία καθώς και τη γενικότερη πολιτική διακυβέρνησης της λιτότητας σε άλλα κράτη μέλη, ως ένα από τα κεντρικά ζητήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της ΣΕΣ για τις μέχρι τώρα αρνητικές συνέπειες των πακέτων διάσωσης που επεξεργάστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις οικονομίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας Σεισμός 5,7 ρίχτερ στη Τουρκία – Κουνήθηκε και το Αιγαίο !

Μετά τον χθεσινό σεισμό που έγινε στο νομό ανατολικά της Χαλκίδας και 3,7ρίχτερ δύο άλλη σεισμοί έγινα σήμερα. Ο ένας στην Θεσσαλονίκη 2,5 ρίχτερ και ο δεύτερος στην Τουρκία, ο οποίος έγινε αισθητός σε Χίο και Μυτιλήνη
Σεισμός 5,7 ρίχτερ Βορειοδυτικά της Τουρκίας με εστιακό βάθος 10 χλμ. σημειώθηκε πριν λίγη ώρα. η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Χίο, την Μυτιλήνη και την Σάμο.
Turkey
Mw 5.7
Time: 2011-05-19 20:15:24.9 UTC
Magnitude: 5.7 (Mw)
Epicenter: 29.16°E 39.14°N
Depth: 10 km

Ανέγερση κτιρίου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, ζητά το ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατέθεσαν τρεις Βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων
και ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος, ζητώντας την ανέγερση κτιρίου για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.  Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Εδώ και 22 χρόνια το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου στεγάζεται σε χώρο ακατάλληλο που προοριζόταν για super market. Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Τριήμερο προσφορών εν όψει της γιορτής του Εμπορικού Συλλόγου

Το Σαββάτο 21 Μαΐου 2011, εορτή των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, εορτάζει ο Εμπορικός και Βιομηχανικός και έχει προγραμματιστεί Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία
στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Δημητρίου. Λόγω της εορτής του Συλλόγου τα καταστήματα της πόλης, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, θα προβούν σε εορταστικό τριήμερο προσφορών (19-20-21 Μαΐου). Όπως αναφέρει ο Σύλλογος:

Επερώτηση του Σύριζα για το λιμάνι της Θίσβης


Από το 1988, με δύο αποφάσεις της τότε Υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη, διαπιστωνόταν η ύπαρξη ενάλιων αρχαιοτήτων και απαγορευόταν οποιαδήποτε παρέμβαση στον όρμο Νούσα στη Θίσβη Βοιωτίας. Στο πέρασμα του χρόνου, οι αποφάσεις αυτές αγνοήθηκαν, κατασκευάστηκε κρηπίδωμα με εκατοντάδες χιλιάδες τόνους μπετόν και έγιναν επιχώσεις, για τις λιμενικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί σήμερα η Σωληνουργεία Κορίνθου.

Ο Θανάσης Χειμάρας για το Πανεπιστήμιο Στ.Ελλάδας

Ο Θανάσης Χειμάρας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ.Ελλάδας και πρώην Νομάρχης Φθιώτιδας, καταθέτει τις θέσεις του για το Πανεπιστήμιο και υπενθυμίζει τις κινήσεις που είχαν γίνει επί θητείας του στη Νομαρχία:
Κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας σε ότι είχε σχέση με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, για κάθε ενέργειά μας οι βουλευτές, οι φορείς, τα ΜΜΕ και ο φθιωτικός λαός ενημερώνονταν άμεσα, για τα θετικά, αλλά και τις αρνητικές εξελίξεις.

Ο Γ.Γρ.Καταναλωτή συστήνει προσοχή στη χρήση του περιβόητου... όζοντος!


Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με τον έλεγχο που γίνεται στις διαφημίσεις με ισχυρισμούς για θεραπευτικές ιδιότητες του όζοντος:
Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής προβολή διαφημιστικών καταχωρήσεων για την προώθηση συσκευών οζονοποίησης και μεθόδων οζονοθεραπείας

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Εντυπωσιακή η ελληνική πρόοδος, αλλά όχι αρκετή...όχι σε περικοπές μισθών"»

Εντυπωσιασμένοι από το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει συντελεστεί από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, κύριοι Γιούργκεν Σταρκ και Πολ Τόμσεν, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Economist.
Για τη συνέχεια ξεκαθάρισε πως χρειάζεται σημαντική επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα, καθώς μόνον έτσι μπορεί το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 10%,

18 ΜΑΙΟΥ έχουμε γενέθλια....

Βρίσε παλιο-κεράκι
Ήταν 18 Μαΐου 2010, όταν τολμήσαμε μια σκέψη μας να γίνει πραγματικότητα. Πέρασε ένας χρόνος από τότε …. Ένας χρόνος με μόνο στόχο την κριτική ενημέρωση …..
Ζούμε σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από συνεχής αυξανόμενες αλλαγές σε όλες τις περιοχές της ανθρώπινης δραστηριότητας και των κοινωνικών φαινομένων, ο πολλαπλασιασμός καθημερινώς των πληροφοριών, που γρήγορα θεωρούνται απαρχαιωμένες και η καθημερινή αναδόμηση, επανεξέταση και δοκιμασία των  πληροφοριών.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μας πιέσατε να γράψουμε το όνομα δεν αντέχαμε!!!

“Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποια ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό της κας Παναρίτη. Και googl-άροντας βρήκαμε το εξής:

Κουιζ.. Ποιός βουλευτής ...

Βρέθηκε η βουλευτής που δηλώνει “δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις”!

 “Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη βουλευτής .....
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποιoς/α ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό τoυ Και googl-άροντας βρήκαμε το εξής: 

Κουιζ!! Ποιος πολιτικός είπε τα παρακάτω;

-Θα πρέπει στην περίπτωση που καταργούνται φορείς να συζητήσουμε πολύ σοβαρά τι πρέπει να γίνει με τους ανθρώπους αυτούς.
ΕΡ Δημοσιογράφος : Ακόμα και απολύσεις δηλαδή;
 
-Και αν αντέχει το σύστημα σήμερα το να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αν θέλετε θα είναι παντελώς αντιπαραγωγικοί. Θα πρέπει να τα συζητήσουμε αυτά. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι κατ’ ανάγκην η λύση στο πρόβλημα...

«Όχι» ΓΣΕΕ σε απολύσεις από φορείς του δημοσίου

Την έντονη διαφωνία της στο ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε φορείς του δημοσίου εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. Όπως τονίζει, σε μια εποχή που η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 20%, οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα δεν θα πρέπει να στοχοποιούνται για «εγκληματικές», όπως τις χαρακτηρίζει, πολιτικές που ασκήθηκαν διαχρονικά στο δημόσιο τομέα και προαναγγέλλει δυναμική αντίδραση των συνδικάτων.

Φθηνό ρεύμα σε περιοχές με Α.Π.Ε.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για τους οικιακούς καταναλωτές σε περιοχές όπου κατασκευάζονται μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που ανήγγειλε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος. 
 Με άλλη τροπολογία, που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο (για τη Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος) το ΥΠΕΚΑ βάζει φρένο στο εμπόριο αδειών παραγωγής ΑΠΕ, υποχρεώνοντας τους κατόχους τους να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα της αδειοδοτικής διαδικασίας καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι άδειες θα ανακαλούνται.
Ειδικότερα:

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σε δίκη για παράλειψη δήλωσης πόθεν έσχες παραπέμπεται η θυγατέρα Τσοχατζόπουλου

Την παραπομπή σε δίκη, της κόρης του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες», διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.
Οι εφέτες "δείχνουν" στην κα Αρετή Τσοχατζοπούλου το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, για την κατηγορία της «εκ προθέσεως παράλειψης δήλωσης 'πόθεν έσχες' κατ΄εξακολούθηση», με βούλευμα τους (αριθμός 1207/2011) με ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Εθελούσια έξοδο για αποχώρηση υπαλλήλων απ’ το δημόσιο

Εθελούσια έξοδο για την αποχώρηση υπαλλήλων του δημοσίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας απ’ το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Γιώργος Παπανδρέου εκτίμησε ότι οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο θα μειωθούν κατά 150.000 τόσο απ’ τις συνταξιοδοτήσεις όσο και από υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο.

Το γεγονός επιβεβαιώνει τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση να μειώσει τον δημόσιο τομέα, την ώρα που θέτει υπό αξιολόγηση 40.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Για τελευταία φορά, απογειώθηκε σήμερα το διαστημικό λεωφορείο Endeavour από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα λίγο πριν τις 16:00, για τη μεταφορά ενός πρωτοποριακού ανιχνευτή σωματιδίων για πειράματα φυσικής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Το διαστημικό λεωφορείο απογειώθηκε στις 08:56 (15:56 ώρα Ελλάδας) με εξαμελές πλήρωμα.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA σχεδιάζει μόλις μια ακόμα αποστολή διαστημικού λεωφορείου αυτό το καλοκαίρι, με το σκάφος Atlantis, πριν τον επίσημο τερματισμό του 30ετούς προγράμματος.

RMC: Το άλλοθι του Ντομινίκ Στρος Καν- VIDEO

RMC: Το άλλοθι του Ντομινίκ Στρος Καν- VIDEOΑποδείξεις ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα ξενοδοχείου, έχουν οι δικηγόροι του επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής κατεύθυνσης


ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΘΕΜΑ Α1
α. Η φύση, στ. 2-3 στο απόσπασμα 3[20]: «Κι θάλασσα, πού σκίρτησε… συχία καί πάστρα».
β. Η γυναίκα (στην ιδανική μορφή της), στ. 12-14 στο απόσπασμα 3[20]: «Κι μπρός μου δού… καί στά χρυσά μαλλιά της.»
γ. Η πατρίδα, στ. 2-3 στο απόσπασμα 2[19]: « Μά τές πολλές λαβωματιές… στήν Κρήτη πολεμώντας,…»

Διαβάστε εδώ τα θέματα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής κατεύθυνσης


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΥ 2011
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5)
ΚΕΙΜΕΝΟ
Διονύσιος Σολωμός
Κρητικός