Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Άλωση του ΠΑΣΟΚ;



Η εβδομάδα που διανύουμε είχαμε δηλώσεις για την μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι δηλώσεις των Υπουργών, αλλά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Κάνουμε την διαφοροποίηση αυτή, γιατί οι βουλευτές του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος  οφείλουν και πρέπει να είναι σε ένα άλλο μήκος κύματος  από εκείνο των ομόσταβλό τους υπουργών, πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία σε μια κατεύθυνση άμβλυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτή, γιατί πολλές φορές οι αποφάσεις των υπουργών είναι σε αντίθετη κατεύθυνση.
Να μην αντιμετωπίζουν την κοινωνία ως ΑΕ. Αν τα κ@@παιδα των LSE βλέπουν την κοινωνία ως ΑΕ, τότε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα άλωσης του ΠΑΣΟΚ και όχι για την κοινωνία.



Δεν είναι δυνατό ο Ηλίας Μόσιαλος να δηλώνει στην REAL NEWS ότι «Η Μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων πρέπει να εξετασθεί» ή



η Ελενα Παναρίτη να δηλώνει “Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.



Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώνει 
-Και αν αντέχει το σύστημα σήμερα το να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αν θέλετε θα είναι παντελώς αντιπαραγωγικοί. Θα πρέπει να τα συζητήσουμε αυτά. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι κατ’ ανάγκην η λύση στο πρόβλημα... Πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει να λειτουργήσει σωστά ο κρατικός μηχανισμός και αυτό αν σημαίνει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα κάθονται και να μην κάνουν τίποτα, έστω και αν πρέπει να τους πληρώνουμε σε πρώτη φάση, αυτό ενδεχομένως να αποτελεί μία λύση και να λειτουργήσει το σύστημα καλύτερα. Το δημόσιο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και με λιγότερους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου