Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Μετρούν κέρδη και ζημιές

Τα κέρδη και τις ζημιές από τις πολιτικές ταυτότητες αλλά και τις επιλογές τους μέτρησαν οι φοιτητικές παρατάξεις χθες, ημέρα εκλογών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 
Η ΠΑΣΠ χρεώθηκε τη σκληρή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, η ΔΑΠ ανασκουμπώθηκε και πήρε πίσω τις χαμένες δυνάμεις της, η ΠΚΣ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) πλήρωσε την προσπάθεια αυτονόμησης μέσα στα Ιδρύματα,
ενώ οι υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις κατάφεραν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους (οριακή πτώση), αν και περίμεναν περισσότερα από την αγωνιστική κινητοποίησή τους όλη τη χρονιά.
Οσο για τη συμμετοχή, στα ίδια χαμηλά ποσοστά. Δεν έπεσε περισσότερο, έλεγαν οι αισιόδοξοι, επισημαίνοντας, μάλιστα, την αμελητέα αύξησή της. Η ΔΑΠ -αν και πάντα πρώτη δύναμη- δεν έχασε ευκαιρία. Στην επινίκια ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σημαντική άνοδο που καταγράφει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθεια που έγινε όλη τη χρονιά με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την ανώτατη εκπαίδευση». Για πρώτη φορά αναγράφονται και αριθμοί -χωρίς φυσικά λεπτομέρειες, αποδείξεις ή εξηγήσεις. Πέρυσι ψήφισαν 128.361, φέτος 133.000, λέει η ΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου