Εθελούσια έξοδο για την αποχώρηση υπαλλήλων του δημοσίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας απ’ το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Γιώργος Παπανδρέου εκτίμησε ότι οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο θα μειωθούν κατά 150.000 τόσο απ’ τις συνταξιοδοτήσεις όσο και από υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο.
Το γεγονός επιβεβαιώνει τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση να μειώσει τον δημόσιο τομέα, την ώρα που θέτει υπό αξιολόγηση 40.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το γεγονός επιβεβαιώνει τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση να μειώσει τον δημόσιο τομέα, την ώρα που θέτει υπό αξιολόγηση 40.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
«Εθνική συνεννόηση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για «εθνική συνεννόηση» τόσο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων όσο και μεταξύ επιχειρηματιών και ιδιωτών, τονίζοντας την αναγκαιότητα της εποχής. «Απαιτείται σοβαρότητα, επιμονή και αφοσίωση απ’ όλους», είπε.
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο κ.Παπανδρέου να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς τις επόμενες μέρες για να αναζητήσουν συναίνεση και συνεννόηση.
Οι στόχοιΣτην ομιλία του σήμερα, ο κ.Παπανδρέου διέψευσε τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των αποκρατικοποιήσεων ως «μοχλού ανάπτυξης».
Ο πρωθυπουργός επίσης τόνισε ότι θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 5% από το 2014 μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστούν όσα μέτρα είναι αναγκαία το 2011 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος, το οποίο προσδιόρισε ως κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014 και κάτω από το 1% το 2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου