Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μην μιλάς μη γελάς και θα πάρεις υπουργείο....

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από 11 μήνες έλεισε την σιωπή της η Αγαπημένη των ΜΜΕ μόλις πήρε θώκο άρχισε να ΛΑΛΑΕΙ, όπως λένε και στο χωριό μου. Εμείς γιατί να κόψουμε τις φλέβες μας για τις προθέσεις της και το πολιτικό αισθητήριο της ....
Διβάστε δηλώσεις μετα από 11 μήνες 

Μήπως πρέπει να τους μαζέψουν όλους διαφορετικά δεν θα δουν φως....


Πλάκα μας κάνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ Κωστλης Χατζηδάκης με όσα δήλωσε στον FLASH96 για τον ΟΣΕ
ΧΑΤΖ: Οπουδήποτε απαιτείτο η εκπόνηση ενός σχεδιασμού, ο συντονισμός, η συλλογική προσπάθεια, η εφαρμογή του σχεδίου εκεί η κυβέρνηση έχει κολλήσει.
ΕΡ: Για τους σιδηροδρόμους, θέμα το οποίο χειριστήκατε εσείς, δεν έχει ξεκάθαρη θέση η ΝΔ.

Τίτλοι Τέλους.....

Με επικεφαλής τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος που επιτέθηκαν χθες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της υποψηφιότητας του κ. Αλ. Μητρόπουλου, άρχισαν από χθες να γράφονται οι τίτλοι τέλους της συμμαχίας. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνιστωσών εντάθηκαν ακόμη περισσότερο, ενώμετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Αλ. Αλαβάνου με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής έχει διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στις οργανώσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Το πρώτο του εσωκομματικό «crash test».....

Το πρώτο του εσωκομματικό «crash test» μετά τον ανασχηματισμό προγραμματίζει για την ερχόμενη Τρίτη το ΠαΣοΚ με την εκλογή του νέου Γραμματέα του Κόμματος. Ο κ. Μ. Καρχιμάκης, που προτείνεται για το αξίωμα αυτό από τον Πρωθυπουργό, αναμένεται να εκλεγεί χωρίς μεγάλες δυσκολίες ή απρόοπτες διαρροές, όπως αυτές που εμφανίστηκαν κατά την εκλογή του προκατόχου του, κ. Σ. Ξυνίδη.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ «Ο Ζαχαριάδης ήταν ένας καχύποπτος δικτάτορας»

«Πρέπει να ζήσεις. Για το παιδί, για την εκδίκηση», ήταν τα τελευταία λόγια του Νίκου Μπελογιάννη προς την αγαπημένη του Ελλη Παππά στις φυλακές Καλλιθέας. Μισόν αιώνα και κάτι από εκείνη τη νύχτα του 1952, βγήκε στο φως η πολιτική της διαθήκη όπου μοιράζει ευθύνες και ενοχές σε συντρόφους και αντιπάλους. Ο 59χρονος γιος του ζευγαριού, Νίκος Μπελογιάννης κι αυτός, ανοίγει την καρδιά του στα «ΝΕΑ».

Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι στη ΝΔ..........

Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι στη ΝΔ για να επιζητούν τη συνεργασία Μητρόπουλου, Δημαρά.. 
Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Κ.Μαρκόπουλου και βουλευτή του Νομού που ζήτησε, στη λογική του «αντιμνημονίου», να υπάρξει συνεργασία της ΝΔ και του κ. Β.Κικίλια με τους κκ. Ι.Δημαρά και Αλ.Μητρόπουλο, με επικεφαλής τον πρώτο, για την Περιφέρεια Αττικής. 
Τις παλινωδίες της ΝΔ στην αναζήτηση υποψηφίου δημάρχου στον Πειραιά ανέδειξε με τον τρόπο του χθες ο πρώην βουλευτής κ. Π. Μελάς. Ο πρώην βουλευτής, που ως την Τετάρτη το βράδυ εμφανιζόταν σίγουρος για το χρίσμα, ενώ είχαν γίνει και οι ανάλογες διαρροές από τη Ρηγίλλης, άφησε αιχμές για την τακτική της ΝΔ που τελικά επέλεξε τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης κ. Β. Μιχαλολιάκο . «Ήθελα να κατέβω. Η αλλαγή αυτή έχει εντυπωσιάσει πολλούς...Με ξαναβρήκαν πριν από μια εβδομάδα, μου είπαν ναι, έγινε ό,τι έγινε,παίχτηκε όσο παίχτηκε και μετά έγιναν άλλα» είπε (Ρ/Σ ΝΕΤ). 

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Εκνευρισμένος ο Δ. Πιπεργιας από τον Δ. Παπαναστάση,

Δεν κρύβει τον εκνευρισμό και τον εκφράζει ανοικτά ,τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρώην Βουλευτής Δ. Πιπεργιάς για τις «Διαρροές» εις βάρος του, από το στρατηγείο του δημάρχου Κονίστρων Δ. Παπαναστάση,  θεωρεί ότι γίνεται σκόπιμα με στόχο την υπονόμευση του ονόματός και της ιστορίας του .
Όλα ξεκίνησαν για την στήριξη που παρέχει ο Δ. Πιπεργιάς ανοικτά στο Ι. Σιαγιάννη ο οποίος πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Έλιξε ο Ιστορία Μπουραντάς είμαι "Παρών"

Ο Θανάσης Μπουραντάς διέψευσε ότι έχει στείλει επιστολή σήμερα το πρωί στο Μάνο Παπαμμακάριο. Γάτα ο Μπουραντάς. Δήλωση που ο καθένας την διαβάζει όπως θέλει..
Πριν το τέλος της εκπομπής του Μάνου Παπαμακάριου και ενώ σε όλη την εκπομπή του, προκαλούσε τον Μπουραντά και μαζί με ακροατές, του χρέωνα τεχνικά θέματα σχέδιο πόλης και έργα στην Χαλκίδα. Ο Θανάσης Μπουραντάς βγήκε και εξήγησε ότι τα έργα αυτά είναι ευθύνη της Δημαρχίας και όχι της Νομαρχίας και θα πρέπει να απολογηθεί ο Δήμαρχος.
Σε ερώτηση του Μάνου Παπαμακάριου τι γίνεται για το πολιτικό ζήτημα της "απόσυρσης" ο κ. Μπουραντάς απάντησε:

Όλη η αλήθεια για τον Δήμο Χαλκίδας…

Προβληματισμός στην Ιπποκράτους σε σκέψεις ο Θαν. Μπουραντάς.
Σε μεγάλο προβληματισμό η Ιπποκράτους για την λειτουργία των στελεχών της Ευβοίας, στον μάτι του κυκλώνα έχουν μπει Αυλωνίτης, Αναγνωστάκης, οι Γραμματείς των Δ. Οργανώσεων και πλήθος άλλων στελεχών.
Όπως είναι γνωστό από την περασμένη Παρασκευή ο ίδιος ο Θανάσης Μπουραντάς στο ράδιο 981 δήλωσε ότι θα είναι επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Μου το ζήτησαν και αποδέχθηκα, είπε χαρακτηριστικά. Μετά την δήλωση αυτή, όλοι οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ της Χαλκίδας, περίμενα την Κυριακή που ανακοινώθηκαν τα ονόματα των περιφερειαρχών και των μεγάλων Δήμων, ότι θα ανακοινώνονταν και το όνομα του Θανάση Μπουραντά, ως υποψήφιου δημάρχου που θα στήριζε το ΠΑΣΟΚ στην Χαλκίδα.

Κατάντια …


.Αν δεν τον είδατε το βράδυ χάσετε….

Η παρουσία χθες το βράδυ στο MEGA  του καθηγητή κ. Μητρόπουλου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό και να διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Για ποιο λόγο; Δείτε την και θα καταλάβετε το γιατί.

Τριτοκοσμική η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Κάτω από το Καζαχστάν και τη Ρουάντα, η Ελλάδα υποχώρησε στην 83η θέση ως προς την ανταγωνιστικότητας της, από την 71η πέρυσι, ενώ είναι τελευταία στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα υποχώρησε το 2010 στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum (WEF) μεταξύ 139 χωρών, από την 71η θέση το 2009. Η υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, σύμφωνα με την έκθεση, οφείλεται στη μεγάλη επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντός της.

«Πράσινο φως» από το Πρωτοδικείο για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με stage

Το δρόμο για τη μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται εδώ και χρόνια στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ με stage άνοιξε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία υποχρεώνει το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζομένους οι οποίοι ως πρόσφατα απασχολούνταν υπό αυτό το καθεστώς.

Οι δέκα εντολές του Τόμσεν

Η τρόικα ξανάρχεται με 10 εντολές.  Ζητεί περιορισμό της σπατάλης στον χώρο της Υγείας, εξυγίανση σε ΟΣΕ και λεωφορεία και έλεγχο των κοινωνικών δαπανών.

 

 πηγή το Βήμα

Η υπουργός Περιβάλλοντος στα Ψαχνά. Θα εξαγγείλει μέτρα για την τοξική ρύπανση

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, η Υπουργός Περιβάλλοντος, κα Τίνα Μπιρμπίλη, επισκέπτεται επίσημα το δήμο Μεσσαπίων, συνοδευόμενη από κλιμάκιο ειδικών, προκειμένου να εξαγγείλει τη λήψη μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της τοξικής ρύπανσης της περιοχής.

Αρχίζουν την δευτέρα τα σχολεία χωρίς διευθυντές επτά Λυκεία - Γυμνάσια

Με κενά ξεκινάει για μία ακόμα φορά η νέα σχολική χρονιά και εκτός από τους εκπαιδευτικούς που λείπουν, υπάρχουν και αρκετές θέσεις διευθυντών που μένουν κενές μετά τις συνταξιοδοτήσεις ή τις αποχωρήσεις όσων υπηρετούσαν ως Διευθυντές σχολικών μονάδων ή ως προσωρινοί αναπληρωτές Διευθυντές των οποίων η θητεία έληξε στις 3 Αυγούστου. Οι κενές θέσεις είναι:

Ο Γιώργος Φραντζής υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας με την "Πολιτεία Ευρίπου"

Μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, ανοικτή στην κοινωνία των πολιτών, η συνέλευση των φίλων της κίνησης ανακήρυξε ως υποψήφιο δήμαρχο Χαλκίδας τον Γιώργο Φραντζή, επικεφαλής του συνδυασμού της κίνησης, "Πολιτεία Ευρίπου". Ο Γιώργος Φραντζής είναι 48 χρονών, έχει σπουδάσει χημικός πετρελαίου και έχει εργασθεί σε βιομηχανίες για πάνω από 22 χρόνια. Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται στην ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), ως εργοδηγός χημικός.

Κατσούλης στηρίζει Σιαγιάννη

Ο Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης με δήλωσή του στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Σιαγιάννη για το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.
Ολόκληρη η δήλωση Στη δημιουργία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είχα καθοριστικότατη και κυρίως ανιδιοτελή συμβολή διότι πίστεψα και πιστεύω στην μεγάλη σημασία του για την ανάπτυξη στην περιοχή. Ως ενεργός πολίτης παραμένω στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης αυτής της προοπτικής.

Εκνευρισμένος ο Δ. Πιπεργιας από τον Δ. Παπαναστάση, για τις διαρροές του περιβάλλοντός του σε βάρος του.


Τον εκνευρισμό του εκφράζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρώην Βουλευτής Δ. Πιπεργιάς για τις «Διαρροές» εις βάρος του από το στρατηγείο του δημάρχου Κονίστρων Δ. Παπαναστάση για την στάση του και την υπονόμευση του ονόματός.
Όλα ξεκίνησαν για την στήριξη που παρέχει ο Δ. Πιπεργιάς ανοικτά στο Ι. Σιαγιάννη ο οποίος πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Τα νέα όρια ηλικίας για σύνταξη

Ολες οι λεπτομέρειες για την κατοχύρωση των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων- μαζί με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από 1/1/2011- με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο Λοβέρδου (3863/2010) αναλύονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που απέστειλε χθες στο ΙΚΑ.

Θέατρο απόψε στην Σέττα..

Το Θεατρικό Εργαστήρι «Κύκλος» μετά από την επιτυχή περιοδεία του στο νομό Καρδίτσας, όπου έδωσε παραστάσεις, ξαναγυρίζει στην έδρα του, στην Αμάρυνθο, και παρουσιάζει ξανά την κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι»
Το έργο παίζεται σε σκηνοθεσία του Μιλτιάδη Παπανάγνου και τους ρόλους ερμηνεύουν τα μέλη του θιάσου: Αντώνης Λαζάρου, Βάσω Σορλά, Δέσποινα Σταματούκου, Μυρτώ Γιαννακούρη, Νίκος Γουναρόπουλος, Αρετή Ορλανδάτου, Μάντω Μπόικου, Ερρικα Σεφερλή.
Η παράσταση θα δοθεί στο Θέατρο Σέττας «Ν. Παπακωνσταντίνου» σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έλιξε ο Ιστορία Μπουραντάς είμαι "Παρών"


Ο Θανάσης Μπουραντάς διέψευσε ότι έχει στείλει επιστολή σήμερα το πρωί στο Μάνο Παπαμμακάριο. Γάτα ο Μπουραντάς. Δήλωση που ο καθένας την διαβάζει όπως θέλει..
Πριν το τέλος της εκπομπής του Μάνου Παπαμακάριου και ενώ σε όλη την εκπομπή του, προκαλούσε τον Μπουραντά και μαζί με ακροατές, του χρέωνα τεχνικά θέματα σχέδιο πόλης και έργα στην Χαλκίδα. Ο Θανάσης Μπουραντάς βγήκε και εξήγησε ότι τα έργα αυτά είναι ευθύνη της Δημαρχίας και όχι της Νομαρχίας και θα πρέπει να απολογηθεί ο Δήμαρχος.
Σε ερώτηση του Μάνου Παπαμακάριου τι γίνεται για το πολιτικό ζήτημα της "απόσυρσης" ο κ. Μπουραντάς απάντησε:

Όλη η αλήθεια για τον Δήμο Χαλκίδας…

Προβληματισμός στην Ιπποκράτους σε σκέψεις ο Θαν. Μπουραντάς.
Σε μεγάλο προβληματισμό η Ιπποκράτους για την λειτουργία των στελεχών της Ευβοίας, στον μάτι του κυκλώνα έχουν μπει Αυλωνίτης, Αναγνωστάκης, οι Γραμματείς των Δ. Οργανώσεων και πλήθος άλλων στελεχών.
Όπως είναι γνωστό από την περασμένη Παρασκευή ο ίδιος ο Θανάσης Μπουραντάς στο ράδιο 981 δήλωσε ότι θα είναι επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Μου το ζήτησαν και αποδέχθηκα, είπε χαρακτηριστικά. Μετά την δήλωση αυτή, όλοι οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ της Χαλκίδας, περίμενα την Κυριακή που ανακοινώθηκαν τα ονόματα των περιφερειαρχών και των μεγάλων Δήμων, ότι θα ανακοινώνονταν και το όνομα του Θανάση Μπουραντά, ως υποψήφιου δημάρχου που θα στήριζε το ΠΑΣΟΚ στην Χαλκίδα.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

"Δεν θα αυτοπυρποληθώ" για χατήρι σου





Χειμάρας προς Γιαννόπουλο: Αν δεν με ψηφίσει με την καρδιά του τον αποδεσμεύω.
Γιανόπουλος προς Χειμάρα : Δεν είμαι Μουτσαχεντίν να αυτοπυρποληθώ στην πλατεία Ελευθερίας 
Μηλώντας στον Γ. Σιμόπουλο και στην εκπομπή του ΒΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ο κ, Χειμάρα ζήτησε από τον κ Γιαννόπουλο  να πάρει ξεκάθαρη θέση στήριξης στο πρόσωπό  και να τον στηρίξει με την καρδιά του διαφορετικά τον αποδεσμεύει .
Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στον STAR FM απάντησε ότι τέτοιες δηλώσεις στερούνται στοιχειώδους πολιτικής δεοντολογίας. Ο πρώην Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι την ευθύνη του εγχειρήματος παίρνει αυτός που ηγείται και κανένας νυν ή πρώην βουλευτής, συμπληρώνοντας "... είμαι μαζί του δεν θα αυτοπυρποληθώ στην πλατεία Ελευθερίας για να το αποδείξω". 

Στη Περιφέρεια Αττικής, ο καθηγητής- Εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.

Αποδέχτηκε την πρόταση του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ» να συμμετάσχει στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές 

Με χαρά και συναίσθηση μεγάλης ευθύνης, αποδέχτηκα την πρόταση των μελών     του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και  Δράσης « ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ » καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς να συμμετάσχω σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας, που θα λάβει μέρος στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.   
Οι άξονες του προγράμματος μας που θα εμπλουτιστούν και θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με Οργανώσεις , Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς και πρόσωπα που θα το υποστηρίξουν είναι:             

Ερχεται το google TV Χριστούγεννα!!

Η Google θέτει σε λειτουργία την τηλεοπτική πλατφόρμα της, το φθινόπωρο, στις ΗΠΑ και αργότερα σε όλο τον κόσμο.
Την έναρξη λειτουργίας της τηλεοπτικής πλατφόρμας του ιντερνετικού κολοσσού, Google, προανήγγειλε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Έρικ Σμίντ, στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας, στο Βερολίνο.Το Google TV θα αρχίσει να εκπέμπει μέσω διαδικτύου, το φθινόπωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες,

Σε ισχύ το μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων !!

Ποιος θεωρείται επαγγελματίας αγρότης !
Υπεγράφη στις 3 Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο νόμος 3874, που αφορά το «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων», στο οποίο θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν στην ελληνική επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση. Ο νόμος υπεγράφη, επίσης, από τους αρμόδιους υπουργούς και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως τιθέμενος σε ισχύ από τις 7 Σεπτεμβρίου. ….

Οι τρίχες προειδοποιούν για μελλοντικό έμφραγμα!

Είναι ένας αξιόπιστος βιολογικός δείκτης !
Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, στις τρίχες των μαλλιών μπορεί να αποτελούν ισχυρή προειδοποιητική ένδειξη για έμφραγμα, μήνες πριν αυτό συμβεί, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη. Η μελέτη, υπό τους Σταν Βαν Ούουμ και Γκιντεόν Κόρεν του πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Stress", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ένας αξιόπιστος βιολογικός δείκτης που να μετρά το χρόνιο στρες και να προβλέπει έτσι -μήνες προκαταβολικά- ποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν έμφραγμα….

1.000.000 Ελληνες δεν έχει τελειώσει το Δημοτικό

Τεχνολογικά αναλφάβητοι το 18.2 του πληθυσμού !
Το 1.000.000 αγγίζει ο αριθμός των Ελλήνων που δεν έχουν τελειώσει ούτε καν το δημοτικό, σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Ακόμα υψηλότερα είναι τα ποσοστά των τεχνολογικά αναλφάβητων που φτάνουν το 18,2% του πληθυσμού, τοποθετώντας την Ελλάδα στην 23η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε. Ένας στους είκοσι γνωρίζει πως να αγοράζει αγαθά μέσω του διαδικτύου, και μόλις ένας στους εκατό έχει πουλήσει κάτι μέσω του Ίντερνετ.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ !!!

Διώκεται για κακούργημα ο Ψωμιάδης!!!

Για απιστία στην υπηρεσία! Της ώρας!!!
Για απιστία στην υπηρεσία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων που υπογράφονταν για τη μεταφορά των μαθητών. Τη δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά το βούλευμα που εκδόθηκε στα τέλη Ιουνίου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με τα μέλη του να αποφασίζουν να επιστραφεί στην Εισαγγελία η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ώστε να διερευνηθεί

Ετοιμάζεται το περιουσιολόγιο των Ελλήνων

Στην καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακίνητων, όλων των Ελλήνων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει αναθέσει τον ρόλο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που διαθέτει το σύστημα Τaxis και έτσι η καταγραφή θα γίνει ηλεκτρονικά.
Απώτερος στόχος είναι στις αρχές του 2011 να έχει ολοκληρωθεί το Περιουσιολόγιο των Ελλήνων στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία πλην των καταθέσεων, έτσι ώστε να είναι εφικτοί οι έλεγχοι.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

"Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που υποτίθεται, ότι είχε σχεδιαστεί και αποφασιστεί από εβδομάδες, μαζί και με τα άλλα ευτράπελα που διαδραματίσθηκαν γύρω από τις επιλογές για την αυτοδιοίκηση, επιβεβαιώνουν την άρνηση του πολιτικού συστήματος να περάσει στην νέα εποχή και να συνειδητοποιήσει ότι άλλα πράγματα περιμένουν οι πολίτες από τους πολιτικούς

Πρόσκληση για την μάχη της Λαμπούσουλας

Θα απέχουν απο τις εκλογές του Νοέμβρη οι υπάλληλοι των ΟΤΑ;

Επιστολή της ΠΟΕ ΟΤΑ σε Ραγκούση και Ντόλιο

Κύριε Υπουργέ,
Σας ενημερώνουμε ότι στους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α., καταβάλλονται κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης λόγω των συχνών μετακινήσεών τους, σύμφωνα με την τελευταία κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ.:2/95080/0022/29-12-2008), Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ.ΦΥΛΛΟΥ 2684/31-12-2008).
Στην πορεία, με το άρθρο 9, παρ. 4 του Ν.3345/2005 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ.ΦΥΛΛΟΥ 138/16-6-2005) στα ανωτέρω κατ΄ αποκοπή έξοδα κίνησης ενσωματώθηκε

Οι δικοί μας που είναι το έχουν πάρει χαμπάρι ή απλά περίμενα στο τηλέφωνο....


Συνάντηση των Εργατικών Κέντρων – Τσόνογλου με Χάλαρη!

Κατά την συνάντηση γνωστοποιήθηκε η ύπαρξη πολυνομοσχεδίου σε εξέλιξη, το οποίο προβλέπει την δημιουργία Περιφερειακής Διεύθυνσης Εργατικής Επιθεώρησης στην Χαλκίδα και την σύσταση νέου Τεχνικού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στο Σχηματάρι με την πληθώρα των βιομηχανιών στην περιοχή, προκειμένου ο Τεχνικός Επιθεωρητής να βρίσκεται εκεί σε μόνιμη βάση, παρεμβαίνοντας άμεσα στα εργατικά ατυχήματα.

Δεν έχει να φάει...

Η μείωση είναι βέβαια μεγάλη. Αλλά και ο μισθός που έπαιρνε μέχρι τώρα ο Πρεπεντέρης, ήταν τεράστιος. Πόσα; Έπαιρνε-κρατηθείτε-το ποσό των... 35.000 μηνιαίως! Τώρα, το ποσόν αυτό κατέβηκε στα 12 χιλιάρικα.
Γι' αυτό έχει τις μαύρες του και του φταίνε όλα. Και πιο πολύ ο Κίτσος...

Πηγή nonews-news.gr

Στήριξη των Τ.Ο ΠΑΣΟΚ στο Σιαγιάννη εκτός των Κονιστρών

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Δημοτικές Οργανώσεις ΠΑΣΟΚ του νέου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (εκτός των Κονιστρών ) και καλούν τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Σιαγιάννη.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Οι εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη στο νέο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου είναι το μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της περιοχής μας και την εφαρμογή των πολλών νέων αρμοδιοτήτων που η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαχειριστεί πάντα προς όφελος της κοινωνίας και του λαού.

Παγώνης όποιο και να είναι το αποτέλεσμα κατεβαίνω...


Χωρίς δεκανίκια και χωρίς να διχάζει το ΠΑΣΟΚ, λέει καθαρά κατεβαίνω στο λαό και ζητάω την ψήφο του..
Πολίτες της Χαλκίδας, του Ληλάντιου πεδίου,
της Ν. Αρτάκης, της Ανθηδόνας και της Αυλίδας
Νέες και νέοι τόπου μας,
Τις τελευταίες ημέρες, κατευθυνόμενες «φήμες», «ειδήσεις», «πληροφορίες», με φέρνουν να έχω αποσυρθεί από την διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου Χαλκίδας.
Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να δηλώσω δημόσια, με τον πλέον απόλυτο, κατηγορηματικό & υπεύθυνο τρόπο ότι  η απόφαση να διεκδικήσω τον Δήμο Χαλκιδέων επικεφαλής ομάδας πολιτών ως «πρώτος μεταξύ ίσων», είναι οριστική και αμετάκλητη.

Βάκα κάνω τα πρώτα βήματά μου ....

Με το συνδυασμό του Θανάση Ζεμπίλη στο νέο Δήμο Χαλκίδας θα κατέβει η Έλενα Βάκα, αφού τελικά είπε το ναί, όπως η ίδια ανακοίνωση σήμερα στο ράδιο ενα και στο Μάνο Παπαμακάριο. Η Έλενα Βάκα, που έχει διατελέσει Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας, αποφάσισε να πολιτευτεί στο νέο Δήμο Χαλκίδας, με το συνδυασμό του Θανάση Ζεμπίλη, που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Πτωχή να δώσει ώθηση προς τα εμπρός η ανακοίνωση της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ...


Για Καλλικράτη και «Επίσημους» υποψήφιους:

Οι  προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές  α΄ και β΄ βαθμού για το ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικές διότι στοχεύουν στην αναμόρφωση του κράτους, του Αυτοδιοικητικού χώρου και στην ανάδειξη των νέων αναπτυξιακών στόχων της Περιφέρειας και των Δήμων.
Το  πρόγραμμα Καλλικράτης εμπεριέχει μια νέα αντίληψη στη δομή και  στην λειτουργία της Αυτοδιοίκησης , που ξεπερνά το έως σήμερα αναποτελεσματικό , γραφειοκρατικό και πελατειακό μοντέλο.

Έσπειρε ανέμους θερίζει θύελλες ανεπαρκείς αποδεικνύεται η ΝΕ και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας


Τα ασυμμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ με δύο δελτία τύπου που εξέδωσε.
Για τους Γραμματείς και την στήριξη στον Αναγνωστάκη:
Οι Γραμματείς των  οργανώσεων του Νέου Δήμου της  Χαλκίδας σε θεσμικές συσκέψεις έχουν  εκφράσει την πολιτική τους θέση, ότι  θα συνταχθούν και θα στηρίξουν τον  υποψήφιο που θα επιλεγεί από το ΠΑΣΟΚ.
Στην παρούσα κρίσιμη  συγκυρία – και ενώ εκκρεμεί η  επιλογή υποψηφίου από την  επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του  ΠΑΣΟΚ – η ονοματολογία υπέρ κάποιου  υποψήφιου δεν συμβάλλει στην ενότητα και δεν συνάδει με το θεσμικό ρόλο.
Υπεύθυνη και νικηφόρα πρόταση αποτελεί η συστράτευση όλων στην επιλογή υποψηφίου του Κινήματος. 

Σχόλιο:  Μια ανακοίνωση μόνο αρκεί; 

Ολα τα στρατά σε θέση μάχης...

Η υπηρέτηση προσώπων και όχι πολιτικών στο ΠΑΣΟΚ πάει "σύννεφο"
Με επιστολή του ο Νίκος Καρατζάς απαντά στις χθεσινές επιστολές της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ευβοίας.
Ενώ το καρναβάλι αργεί ακόμα , κάποιοι αποφάσισαν να βγάλουν τις μάσκες τους. αντί να καταγγείλουν την γελοιοποίηση των διαδικασιών για την επιλογή υποψήφιων δήμαρχων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Εύβοια (κλήρωση), αντί να καταγγείλουν μέλη τους που συμμετέχουν σε συνδυασμό που δεν στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν τους γραμματείς των οργανώσεων του διευρυμένου δήμου Χαλκίδας, επειδή τόλμησαν να πουν το αυτονόητο, να καταγγείλουν την διαδικασία και να εκφράσουν την στήριξη τους στον μοναδικό υποψήφιο για τον δήμο τους.

Αιδώς Αργείοι.

Νίκος Καρατζάς

Όταν υπηρετούμε πρόσωπα…..


Ποιά η ανάγκηηηηηη;;;
Η χθεσινή ανακοίνωση των Γραμματέων το ΤΟ του ΠΑΣΟΚ των Καποδιστριακών Δήμων που απαρτίζουν τον νέο Δήμο της Χαλκίδας, μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να παρθεί,,,

Ποια η αναγκαιότητα των Γραμματέων των παραπάνω ΤΟ του ΠΑΣΟΚ να βγάλουν αυτή την δήλωση. Τα ερωτήματα που θέτουμε πολλά και αμείλικτα και χρίζουν απάντησης :

Την υποψηφιότητα Αναγνωστάκη στηρίζουν οι γραμματείς των Δημοτικών Οργανώσεων του διευρυμένου δήμου Χαλκίδας

Προκαταλαμβάνουν την απόφαση του ΠΑΣΟΚ και δείχνουν.......
Επιστολή προς την Γραμματεία Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ απέστειλαν οι γραμματείς των Δημοτικών Οργανώσεων Χαλκίδας, Ληλαντίων, Ν. Αρτάκης, Αυλίδας και Ανθηδώνας, χαρακτηρίζοντας την κάθοδο του κ. Αναγνωστάκη Δημήτρη ως "υπεύθυνη και νικηφόρα πρόταση για το νέο διευρυμένο Δήμο της Χαλκίδας" και καταθέτοντας τη διαφωνία τους ως προς την εξέλιξη της διαδικασίας ανάδειξης και επιλογής υποψηφίων δημάρχων σε ό,τι αφορά το νέο διευρυμένο δήμο Χαλκίδας.

Δώδεκα ώρες διάρκεσε ο τοκετός ......



..Ευτυχώς αναίμακτος μετά από δώδεκα ώρες που διάρκεσε  η διαδικασία της γέννας ολοκληρώθηκε στις 1.40 π.μ.! 
Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός * 17 νέα πρόσωπα  * με 48 μέλη από 36.
Η νύχτα  βγάζει επίσκοπο και τα μεσάνυχτα να βγαίζουν.... Η χθεσινή νύχτα έβγαλε  ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα με πολλές προσθήκες υπουργών και υπουργείων αλλά με τη γενική αίσθηση ότι υπάρχει μια επιστροφή στο παρελθόν. Μια επιστροφή σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές και πρόσωπα.
Με άλλες ονομασίες

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το Γκανιά του ΠΑΣΟΚ

ΚΛΕΑΡΧΟΣ  ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ, ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Δικηγόρος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο Κλέαρχος Περγαντάς γεννήθηκε το 1960 στη Λιβαδειά, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1982 έγινε δεκτός στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Παρίσι), όπου ειδικεύτηκε στο Διοικητικό, το Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό Δίκαιο, με υποτροφία του Συμβουλίου Επικρατείας (Ίδρυμα Στασινόπουλου).
Επιθεώρηση " Ελλάς, πάμε λουκέτο " σε κείμενα Λάκη Μπέλλου στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 στο Στείρι Βοιωτίας.
Η παράσταση θα δοθεί στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου.
Είσοδος - Έξοδος ΔΩΡΕΑΝ !
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συνεχίζει τις επαφές του ο Χειμάρας…

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του κορυφαίου Έλληνα Ανατόμου, ιατρού Γεώργιου Σκλαβούνου έκανε ο Νομάρχης Φθιώτιδας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Χειμάρας σε τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τιθορέας.
Ο κ. Γεώργιος Σκλαβούνος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας και το ερευνητικό του έργο θεωρείται πρωτοποριακό και θεμελιώδες για τη σύγχρονη Ιατρική.

Ανασχηματιμός ΙΙ


Διαβάστε τι γράφουν οι εφημερίδες για τον ανασχηματισμόΩρα ανασχηματισμού
Στο πρωθυπουργικό τραπέζι τίθενται σήμερα οι αλλαγές που θα επιφέρει ο Γ. Παπανδρέου στο κυβερνητικό σχήμα και οι οποίες αναμένεται να υλοποιηθούν ίσως και εντός της ημέρας ή αύριο.
Με το φάκελο του ανασχηματισμού στο χέρι Οι επιλογές του είναι οι εξής:
* Να συμπληρώσει απλώς τις τρεις κενές θέσεις υφυπουργών και αυτών που αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι. Ομως, αυτό δεν απαντά στις ανάγκες της κυβέρνησης και στις αυξημένες προσδοκίες των πολιτών, και επιπλέον δεν θα απεγκλωβιστεί, ενόψει και της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, από το κλίμα της ανασχηματισμολογίας που έχει καλλιεργηθεί και με δική του ευθύνη.

Ανασχηματιμός Ι

Διαβάστε τι γράφουν οι εφημερίδες για τον ανασχηματισμό.
Προ των πυλών είναι πλέον ο ανασχηματισμός. Αντιμέτωπος με την ανάγκη αποφάσεων για την ανασυγκρότηση του επιτελείου του, της κυβέρνησης και του κόμματος βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου μετά τα όσα συνέβησαν με τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το στάδιο του Τάε Κβον Ντο σιωπηλός, χωρίς να δώσει κάποιο...

Τα όμορφα λόγια των ¨αριστερών¨ τα ξέρουμε ….


Μπορεί ένας απλός τεχνοκράτης να ονομάζεται προοδευτικός-αριστερός;…
 Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε  για τον κ. Καμίνη στο ραδιόφωνο του Flash ο πρόεδρος του νέου κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ.  Κουβέλης. 
Το ερώτημα όμως είναι ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των στελεχών αυτών τα οποία μπορεί να τινάξουν στο αέρα τα πάντα, γιατί ένα κόμμα δεν επιλέγει, απλά με βάση το προφίλ  που του  έχουν γράψει τα ΜΜΕ γιατί αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνα αντιδημοκρατικό....

Θα γελάσουμε...

Του έκανα πλάκα  στο MEGA... και δεν το κατάλαβε ο μα....ας
Έλεγε ασύνδετα "ποιηματάκια", Α' Δημοτικού, με μεγαλοστομίες, και έβαζε πρόχειρα "ταμπέλες" όπου τον βόλευαν.
"Είμαι εναντίον του Πολιτικού κατεστημένου", κραύγαζε.
"Ο κύριος Αβραμόππουλος κι ο κύριος Παναγιωτόπουλος, ας πούμε, από την Ν.Δ. είναι Πολιτικό κατεστημένο;" τον ρώτησαν.

Οι τιμές τραβάν την ανηφόρα....

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσιών, που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, προκύπτει ότι...
η Ελλάδα συνεχίζει την κούρσα των αυξήσεων στην ΕΕ σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΚΕΚΑ:
Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό μέ 5,5% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,7%

Καμίνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ.......

Ανασχηματισμός σε λίγο: Τα σενάρια
Καμίνι που βράζει είναι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της άρνησης κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης να αφήσουν τις υπουργικές τους θέσεις και να «κατέβουν» στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. Τελικά, αποδείχτηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τον τελευταίο λόγο, όπως διεμήνυε πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, και το πρωτοφανές του «κρέμασμα» από μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, οδήγησε -σε ορισμένες περιπτώσεις- σε λύσεις «ανάγκης».